|
| Smuttede mandler Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 21-11-02 21:41 |
|
Hej
Jeg har bagt brunkager i dag og jeg fik skoldet alt for mange mandler.
De har ligget i vand i 7 timer nu og er lige blevet smuttet. Hvordan
opbevarer jeg dem bedst til næste gang der skal bages brunkager?
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
| |
Inger Pedersen (21-11-2002)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 21-11-02 22:45 |
|
"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:uptsyk65g.fsf@trinekc.dk...
> Hej
>
> Jeg har bagt brunkager i dag og jeg fik skoldet alt for mange mandler.
> De har ligget i vand i 7 timer nu og er lige blevet smuttet. Hvordan
> opbevarer jeg dem bedst til næste gang der skal bages brunkager?
>
I fryseren - ellers bliver de hurtigt sure.
Hilsen Inger
| |
Peter W. Bosse (22-11-2002)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 22-11-02 06:48 |
|
"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev således...
> Jeg har bagt brunkager i dag og jeg fik skoldet alt for mange mandler.
> De har ligget i vand i 7 timer nu og er lige blevet smuttet. Hvordan
> opbevarer jeg dem bedst til næste gang der skal bages brunkager?
Hvornår er næste gang.. er det næste år, - eller om 3 uger?
Hvis du skal bruger dem inden 2-3 uger, så kan det sagtens lade sig
gøre med at ligge dem til tørre på et viskestykke el. lign.
Man kan også tørre dem let i en bageovn.
Må helst opbevares tørt, i en skål u/låg.
Husk! - det er 1. søndag i advent - allerede i næste uge.
Julegløgg med mandelsplitter, samt ævleskiver til.. lyder godt.
- Bare ring så kommer vi!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Hørt i morgenradioen -igen! Jeg så julemanden kysse mor (den med Daimi)
| |
Trine Kornum Christi~ (22-11-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 22-11-02 10:39 |
|
"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@get2net.dk> writes:
> "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev således...
>
> > Jeg har bagt brunkager i dag og jeg fik skoldet alt for mange mandler.
> > De har ligget i vand i 7 timer nu og er lige blevet smuttet. Hvordan
> > opbevarer jeg dem bedst til næste gang der skal bages brunkager?
>
> Hvis du skal bruger dem inden 2-3 uger, så kan det sagtens lade sig
> gøre med at ligge dem til tørre på et viskestykke el. lign.
> Man kan også tørre dem let i en bageovn.
> Må helst opbevares tørt, i en skål u/låg.
Det blev slet ikke nødvendigt at opbevare dem, for jeg mistede
tålmodigheden (det sker ret hurtigt) og lavede mandelkarameller i
stedet for. Nu tager jeg dem med hjem til min familie i dag, så er de
spist i morgen og så er de mandler ud af billedet.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
| |
Nette (22-11-2002)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 22-11-02 16:05 |
|
"Trine Kornum Christiansen" wrote
> Det blev slet ikke nødvendigt at opbevare dem, for jeg mistede
> tålmodigheden (det sker ret hurtigt) og lavede mandelkarameller i
> stedet for. Nu tager jeg dem med hjem til min familie i dag, så er de
> spist i morgen og så er de mandler ud af billedet.
Tror familien bliver glade for den beslutning
Nette
| |
Trine Kornum Christi~ (24-11-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 24-11-02 22:00 |
|
"Nette" <nettesnetpost@hotmail.com> writes:
> "Trine Kornum Christiansen" wrote
> > Det blev slet ikke nødvendigt at opbevare dem, for jeg mistede
> > tålmodigheden (det sker ret hurtigt) og lavede mandelkarameller i
> > stedet for. Nu tager jeg dem med hjem til min familie i dag, så er de
> > spist i morgen og så er de mandler ud af billedet.
>
> Tror familien bliver glade for den beslutning
Det var væk på under 2 minutter. Da min far opdagede dem var det bare
synd for alle andre, for så var der ikke mere!
Lige opskriften, bare for at være on topic:
50 g margarine
1 dl sukker
1 dl sirup
1 dl fløde
Det hele stoppes i en gryde og koger indtil massen størkner når det
dryppes i koldt vand. Så hældes det ud på bagepapir og det smager
altså rigtig godt når det stadigvæk er varmt.
Man kan komme nødder, mandler, chokolade, kokos eller hvad man nu lige
har i.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
| |
Sabina Hertzum (26-11-2002)
| Kommentar Fra : Sabina Hertzum |
Dato : 26-11-02 18:58 |
|
Trine Kornum Christiansen wrote:
dejligt med en opskrift, men jeg mangler lige lidt ( selvom det sikkert er
åbenlyst så spørger jeg altså gerne dumt*G*)
hvor mange mandler ( eller andet) passer til den opskrift ??.
og skal de hældes i massen inden den hældes på pladen??
og skal de skæres eller knækkes ud i mindre stykker??
> Lige opskriften, bare for at være on topic:
>
> 50 g margarine
> 1 dl sukker
> 1 dl sirup
> 1 dl fløde
>
> Det hele stoppes i en gryde og koger indtil massen størkner når det
> dryppes i koldt vand. Så hældes det ud på bagepapir og det smager
> altså rigtig godt når det stadigvæk er varmt.
>
> Man kan komme nødder, mandler, chokolade, kokos eller hvad man nu lige
> har i.
--
Knus Sabina
www.MandeZonen.dk
Danmarks førende mandeportal.
| |
Trine Kornum Christi~ (26-11-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 26-11-02 19:29 |
|
"Sabina Hertzum" <sabina@mandezonen.dk> writes:
> Trine Kornum Christiansen wrote:
>
> dejligt med en opskrift, men jeg mangler lige lidt ( selvom det sikkert er
> åbenlyst så spørger jeg altså gerne dumt*G*)
>
> hvor mange mandler ( eller andet) passer til den opskrift ??.
Tja, det er et godt spørgsmål. Jeg vil gætte på at jeg havde omkring
40 gram mandler, men der kunne nu godt have været mere i.
> og skal de hældes i massen inden den hældes på pladen??
Ja, "store" ting, som mandler og nødder skal i, når massen er færdig,
og essens og kakaopulver kan man godt komme i fra starten, så er man
sikker på at det bliver ordentligt fordelt.
> og skal de skæres eller knækkes ud i mindre stykker??
Det kommer an på hvordan konsistensen er. Det er helt umuligt at gøre
det ens hver gang. Hvis massen får lige lidt nok, og det sker ofte
fordi man ikke har tid til at vente, så skal den skæres ud, men først
når den er helt stivnet. Hvis man giver det lige en tand for meget, så
er det lige før det nærmer sig bolschestadiet, og så skal den knækkes
når den er stiv, eller skæres mens den stadig er blød.
Man skal sådan mærke sig lidt frem.
Held og lykke med det.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
| |
Sabina Hertzum (27-11-2002)
| Kommentar Fra : Sabina Hertzum |
Dato : 27-11-02 08:34 |
|
Trine Kornum Christiansen wrote:
>
> Man skal sådan mærke sig lidt frem.
>
> Held og lykke med det.
hej trine.. tak for svaret..... det skal da helt klart prøves ;)
--
Knus Sabina
www.MandeZonen.dk
Danmarks førende mandeportal.
| |
Michael (25-11-2002)
| Kommentar Fra : Michael |
Dato : 25-11-02 17:55 |
|
On Fri, 22 Nov 2002 16:05:21 +0100, "Nette"
<nettesnetpost@hotmail.com> wrote:
>hejsa
kunne du ikke være sød og skrive opskriften på de mandelkarameller.
mvh j
>"Trine Kornum Christiansen" wrote
>> Det blev slet ikke nødvendigt at opbevare dem, for jeg mistede
>> tålmodigheden (det sker ret hurtigt) og lavede mandelkarameller i
>> stedet for. Nu tager jeg dem med hjem til min familie i dag, så er de
>> spist i morgen og så er de mandler ud af billedet.
>
>Tror familien bliver glade for den beslutning
>
>Nette
>
| |
Trine Kornum Christi~ (25-11-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 25-11-02 18:12 |
|
Michael <michael@hotmail.com> writes:
> >hejsa
> kunne du ikke være sød og skrive opskriften på de mandelkarameller.
> mvh j
Den ligger allerede i tråden.
<news:uptsuadka.fsf@trinekc.dk>
/Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
| |
Peter W. Bosse (26-11-2002)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 26-11-02 05:51 |
|
"Michael" <michael@hotmail.com> skrev sør'me...
> kunne du ikke være sød og skrive opskriften på de mandelkarameller.
Åhh helle dusse da!! ...
--
Mvh.
Peter W. Bosse
-Kig op der en loppe, kig ned der en ged.
| |
HELLE ANSINE JENSEN (23-11-2002)
| Kommentar Fra : HELLE ANSINE JENSEN |
Dato : 23-11-02 09:54 |
|
Hej
De lyder lækre, men hvordan laver man mandelkarameller?
Hilsen Helle.
Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:uheeaj640.fsf@trinekc.dk...
> "Peter W. Bosse" <peterw.bosse@get2net.dk> writes:
>
> > "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev således...
> >
> > > Jeg har bagt brunkager i dag og jeg fik skoldet alt for mange mandler.
> > > De har ligget i vand i 7 timer nu og er lige blevet smuttet. Hvordan
> > > opbevarer jeg dem bedst til næste gang der skal bages brunkager?
> >
> > Hvis du skal bruger dem inden 2-3 uger, så kan det sagtens lade sig
> > gøre med at ligge dem til tørre på et viskestykke el. lign.
> > Man kan også tørre dem let i en bageovn.
> > Må helst opbevares tørt, i en skål u/låg.
>
> Det blev slet ikke nødvendigt at opbevare dem, for jeg mistede
> tålmodigheden (det sker ret hurtigt) og lavede mandelkarameller i
> stedet for. Nu tager jeg dem med hjem til min familie i dag, så er de
> spist i morgen og så er de mandler ud af billedet.
>
> Mvh Trine
>
> --
> Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
> http://www.usenet.dk
> http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
> http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
| |
|
|