"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@get2net.dk> wrote in message
news:WxZC9.2$lo6.231@news.get2net.dk...
> "Tage Sørensen" <ts44@stofaner.dk> skrev således...
> > Hvordan laver man den bedste stegte sild i eddike med løg til
julefrokosten
>
> Det samme og det samme hver jul!!....
>
> Gruppen har siden de startede for nogle få år siden, postet en hel
> del opskrifter med den gode gamle kending ved frokostbordet, stegte
> sild i eddike. Men på trods af alt det, og for din skyld, og pga. det
> snart er jul,
..følger herunder en speciel opskrift tilegnet
julefrokosten.
>
> Stegte sild i eddike:
>
> 8 ferske sild
> salt
> 2-3 spsk rugmel
> 75 g smør/margarine
> peber
>
> Marinade:
> 1 dl vand
> 4 dl eddike
> 4 laurbærblade
> 1 tsk sennepskorn
> 4 spsk sukker
> 2 tørrede peperoni
>
> Desuden:
> rå løgringe
>
> Skrab sildene, skyl dem og fjern alle ben. Drys dem med salt og lad dem
> trække i 10 minutter.
> Vend dem i rugmel tilsat salt og peber og steg dem ca. 5 minutter på hver
> side i smørret.
> Giv marinaden et opkog, og køl den derefter af.
> Hæld den over de endnu varme sild i en stor glaskrukke.
> Lad dem stå, til sildene er helt kolde.
> Dæk krukken med folie og stil det koldt til næste dag.
> De stegte sild pyntes med masser af rå løgringe.
>
> Velbekomme!
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> Søg efter tidligere indlæg i dk.kultur.mad+drikke:
>
http://groups.google.com/groups?oi=djq&as_ugroup=dk.kultur.mad%2Bdrikke
>
> Fedtfattig julemad.
> Hjerteforeningen har netop udgivet en bog med 30 fedtfattige opskrifter
> på julemad.
>
www.netdoktor.dk/nyheder/index.asp?y=2002&m=11&d=19#id89335
>
>
Hej Peter!
Sædvanligvis har jeg stor anderkendelse af dine opskrifter og mere eller
mindre skøre efterskrifter, men den opskrift du lancerer her er konserverede
stegte sild....og det er ikke det der hører hjemme på det gastronomiske
julebord...efter min mening!
Næ, de skal tilberedes kort før spisningen, så de ikke er slatne sursøde
stykker af ukendt oprindelse, men sprøde med et stænk af syrlig lage!
Sildefiletter vendes i rugmel og steges ved høj varme i 50/50 smør/olie, så
de bliver rigtig godt brune, men i kort tid, så de ikke tørrer ud...
Derefter kastes de i en ca 50/50/5/1 vand/eddike/sukker/salt lage, med
laubærblade og løgringe...og trækker kort før servering med godt rugbrød med
smør....øl og snaps...og flere friske løgringe.
Lagen behøver ikke at koges op først, den opvarmes af de stegte sild, der så
serveres lunkne og sprøde...og lige netop varme nok til at smelte
tandsmørret på de tykke skiver rugbrød.
Ahhh, og velbekomme!
H