/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stegte sild i edike og løg
Fra : Tage Sørensen


Dato : 20-11-02 18:23

Hvordan laver man den bedste stegte sild i eddike med løg til julefrokosten
Tage



 
 
Peter W. Bosse (21-11-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 21-11-02 05:06

"Tage Sørensen" <ts44@stofaner.dk> skrev således...
> Hvordan laver man den bedste stegte sild i eddike med løg til julefrokosten

Det samme og det samme hver jul!!....

Gruppen har siden de startede for nogle få år siden, postet en hel
del opskrifter med den gode gamle kending ved frokostbordet, stegte
sild i eddike. Men på trods af alt det, og for din skyld, og pga. det
snart er jul, ..følger herunder en speciel opskrift tilegnet julefrokosten.

Stegte sild i eddike:

8 ferske sild
salt
2-3 spsk rugmel
75 g smør/margarine
peber

Marinade:
1 dl vand
4 dl eddike
4 laurbærblade
1 tsk sennepskorn
4 spsk sukker
2 tørrede peperoni

Desuden:
rå løgringe

Skrab sildene, skyl dem og fjern alle ben. Drys dem med salt og lad dem
trække i 10 minutter.
Vend dem i rugmel tilsat salt og peber og steg dem ca. 5 minutter på hver
side i smørret.
Giv marinaden et opkog, og køl den derefter af.
Hæld den over de endnu varme sild i en stor glaskrukke.
Lad dem stå, til sildene er helt kolde.
Dæk krukken med folie og stil det koldt til næste dag.
De stegte sild pyntes med masser af rå løgringe.

Velbekomme!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Søg efter tidligere indlæg i dk.kultur.mad+drikke:
http://groups.google.com/groups?oi=djq&as_ugroup=dk.kultur.mad%2Bdrikke

Fedtfattig julemad.
Hjerteforeningen har netop udgivet en bog med 30 fedtfattige opskrifter
på julemad.
www.netdoktor.dk/nyheder/index.asp?y=2002&m=11&d=19#id89335



Ukendt (22-11-2002)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 22-11-02 00:45


"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@get2net.dk> wrote in message
news:WxZC9.2$lo6.231@news.get2net.dk...
> "Tage Sørensen" <ts44@stofaner.dk> skrev således...
> > Hvordan laver man den bedste stegte sild i eddike med løg til
julefrokosten
>
> Det samme og det samme hver jul!!....
>
> Gruppen har siden de startede for nogle få år siden, postet en hel
> del opskrifter med den gode gamle kending ved frokostbordet, stegte
> sild i eddike. Men på trods af alt det, og for din skyld, og pga. det
> snart er jul, ..følger herunder en speciel opskrift tilegnet
julefrokosten.
>
> Stegte sild i eddike:
>
> 8 ferske sild
> salt
> 2-3 spsk rugmel
> 75 g smør/margarine
> peber
>
> Marinade:
> 1 dl vand
> 4 dl eddike
> 4 laurbærblade
> 1 tsk sennepskorn
> 4 spsk sukker
> 2 tørrede peperoni
>
> Desuden:
> rå løgringe
>
> Skrab sildene, skyl dem og fjern alle ben. Drys dem med salt og lad dem
> trække i 10 minutter.
> Vend dem i rugmel tilsat salt og peber og steg dem ca. 5 minutter på hver
> side i smørret.
> Giv marinaden et opkog, og køl den derefter af.
> Hæld den over de endnu varme sild i en stor glaskrukke.
> Lad dem stå, til sildene er helt kolde.
> Dæk krukken med folie og stil det koldt til næste dag.
> De stegte sild pyntes med masser af rå løgringe.
>
> Velbekomme!
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> Søg efter tidligere indlæg i dk.kultur.mad+drikke:
> http://groups.google.com/groups?oi=djq&as_ugroup=dk.kultur.mad%2Bdrikke
>
> Fedtfattig julemad.
> Hjerteforeningen har netop udgivet en bog med 30 fedtfattige opskrifter
> på julemad.
> www.netdoktor.dk/nyheder/index.asp?y=2002&m=11&d=19#id89335
>
>
Hej Peter!
Sædvanligvis har jeg stor anderkendelse af dine opskrifter og mere eller
mindre skøre efterskrifter, men den opskrift du lancerer her er konserverede
stegte sild....og det er ikke det der hører hjemme på det gastronomiske
julebord...efter min mening!

Næ, de skal tilberedes kort før spisningen, så de ikke er slatne sursøde
stykker af ukendt oprindelse, men sprøde med et stænk af syrlig lage!

Sildefiletter vendes i rugmel og steges ved høj varme i 50/50 smør/olie, så
de bliver rigtig godt brune, men i kort tid, så de ikke tørrer ud...

Derefter kastes de i en ca 50/50/5/1 vand/eddike/sukker/salt lage, med
laubærblade og løgringe...og trækker kort før servering med godt rugbrød med
smør....øl og snaps...og flere friske løgringe.
Lagen behøver ikke at koges op først, den opvarmes af de stegte sild, der så
serveres lunkne og sprøde...og lige netop varme nok til at smelte
tandsmørret på de tykke skiver rugbrød.

Ahhh, og velbekomme!
H



Peter W. Bosse (22-11-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 22-11-02 06:10

"Henrik" <henrik> skrev således...

> Sildefiletter vendes i rugmel og steges ved høj varme i 50/50 smør/olie, så
> de bliver rigtig godt brune, men i kort tid, så de ikke tørrer ud...
>
> Derefter kastes de i en ca 50/50/5/1 vand/eddike/sukker/salt lage, med
> laubærblade og løgringe...og trækker kort før servering med godt rugbrød med
> smør....øl og snaps...og flere friske løgringe.
> Lagen behøver ikke at koges op først, den opvarmes af de stegte sild, der så
> serveres lunkne og sprøde...og lige netop varme nok til at smelte
> tandsmørret på de tykke skiver rugbrød.
>
> Ahhh, og velbekomme!

Jeg kan bedst lide stegt sild i eddike, når de har stået og trukket
fra dagen i forvejen.

--
Mvh.
Peter W. Bosse

I'm the one that has to die when it's time for me to die,
so let me live my life, the way I want to.
-Jimi Hendrix



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste