"-Carina" <carina@tdcspace.dk> skrev således ...
>
> Jeg vil gerne have en nem og velsmagende opskrift på leverpostej. Jeg ved
> jeg kan finde masser af opskrifter på nettet, men jeg foretrækker at få
> opskrifter andre har prøvet af
Leverpostej kan være flere ting og være en stor delikatesse. Det kunne fx også
være ande-, lamme-, svine-, kalve- plus gåseleverpostej mfl. Men det er vel den
såkaldte almindelige leverpostej m/ svinelever der menes..
Til din orientering så blev der i indlægget 'kyllingepaté' for bare 2 dage siden
postet en opskrift med bl.a. svinelever, som sagtens kan benyttes.
Men ikke desto værre
, selv om gruppen har postet flere opskrifter med
leverpostej, ..så følger herunder en særlig opskrift special for you.. og andre
Der er noget specielt ved denne særdeles gode leverpostej. Opskriften
kommer fra skuespiller ved Det kongelige teater Olaf Ussing. Det særlige
ved leverpostejen er, at den bages i ovnen i adskillige timer.
Skuespillerens franske leverpostej:
400 g svinelever
400 g fersk spæk (males 2 gange genem maskinen).
Hertil tilsættes et stort fint revet løg, desuden salt og peber. Til sidst irøres et
glas cognac, nøjagtig 4 spiseskefulde, siger skuespilleren.
Det hele hældes i et ovnfast fad og bages i vandbad ved ganske svag varme
(ca. 170 grader) 5-6 timer. .. Det er pointen ved postejen. Hopla!
Velbekomme!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Søg efter tidligere indlæg i dk.kultur.mad+drikke:
http://groups.google.com/groups?oi=djq&as_ugroup=dk.kultur.mad%2Bdrikke
Latter, glæde og godt humør kan forlænge livet.
-Cleo