/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kogning af linser, kogning af kikærter
Fra : Mads Th. Pedersen


Dato : 16-11-02 23:04

Hvor lang tid skal linser egentlig koge for ikke at koge ud? Og hvordan
undgår man at farven "går af", så de røde linser stadigvæk er røde når de er
blevet kogt?

Ang. kikærter : hvor længe skal de egentlig udblødes/koges? Kan man koge dem
(længere tid end ellers selvfølgelig) uden at have udblødt dem først?

Mvh Mads



 
 
Padmé (17-11-2002)
Kommentar
Fra : Padmé


Dato : 17-11-02 01:12

ang. spørgsmålet omkring linser, kan jeg ikke svare dig på, da jeg selv ikke
spiser linser, men...
kikærter skal normalt udblødes i 10-12 timer, hvis du ikke udbløder dem men
bare koger dem længere tid, vil de have en hård kerne og smage anderledes.
Jeg gjorde det en gang, altså ikke at udbløde dem og det var ikke godt...

Padmé

"Mads Th. Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> wrote in message
news:ar6fms$1414$2@news.cybercity.dk...
> Hvor lang tid skal linser egentlig koge for ikke at koge ud? Og hvordan
> undgår man at farven "går af", så de røde linser stadigvæk er røde når de
er
> blevet kogt?
>
> Ang. kikærter : hvor længe skal de egentlig udblødes/koges? Kan man koge
dem
> (længere tid end ellers selvfølgelig) uden at have udblødt dem først?
>
> Mvh Mads
>
>



Prankster Kineses (17-11-2002)
Kommentar
Fra : Prankster Kineses


Dato : 17-11-02 13:27


"Padmé" <dfgs@nonhotmail.com> wrote in message
news:3dd6dec0$0$116$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...

> kikærter skal normalt udblødes i 10-12 timer, hvis du ikke udbløder dem
men
> bare koger dem længere tid, vil de have en hård kerne og smage anderledes.
> Jeg gjorde det en gang, altså ikke at udbløde dem og det var ikke godt...
>

Angående kikærter er min erfaring også, at de bør koges i usaltet vand, da
salt i vandet har tendens til at give en hård skal.
Men gælder det egentlig alle bønner/linser?

Kasper




Gitte J. L. (17-11-2002)
Kommentar
Fra : Gitte J. L.


Dato : 17-11-02 12:50

"Mads Th. Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> wrote in message
news:ar6fms$1414$2@news.cybercity.dk...
> Hvor lang tid skal linser egentlig koge for ikke at koge ud? Og hvordan
> undgår man at farven "går af", så de røde linser stadigvæk er røde når de
er
> blevet kogt?
>
> Ang. kikærter : hvor længe skal de egentlig udblødes/koges? Kan man koge
dem
> (længere tid end ellers selvfølgelig) uden at have udblødt dem først?
>
> Mvh Mads

Linser koges 30 minutter og behøver ingen iblødsætning. Røde linser bliver
grule ved kogning - sådan er det vist bare. Nogle kogebøger advarer ligefrem
om det, så man ikke går i brædderne, fordi linserne ligner gule ærter. De
smager nu vældigt alligevel (hvis man krydrer dem godt).

Kikærter skal stå i blød længe, men hvor længe, kan jeg ikke huske. Jeg
sætter dem altid i blød aftenen før. Jeg koger altid kikærter 45 min. og
hvis de kan mases rimelig nemt med en gaffel, har de fået nok (siger min
smag mig . Husk at kasserer kogevandet, eftersom der koges purinstof ud i
vandet... purinstof er ret skidt, så vidt jeg husker. Man kan forkorte
kogetiden ved at tilsætte citronsaft eller æblecidereddike.
-Gitte



Padmé (17-11-2002)
Kommentar
Fra : Padmé


Dato : 17-11-02 12:53

ville lige gøre opmærkom på, at udblødningsvandet også skal kaseres.. :)

Padmé

"Gitte J. L." <giloc02REMOVE@student.sdu.dk> wrote in message
news:3dd7827b$0$18576$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> "Mads Th. Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> wrote in message
> news:ar6fms$1414$2@news.cybercity.dk...
> > Hvor lang tid skal linser egentlig koge for ikke at koge ud? Og hvordan
> > undgår man at farven "går af", så de røde linser stadigvæk er røde når
de
> er
> > blevet kogt?
> >
> > Ang. kikærter : hvor længe skal de egentlig udblødes/koges? Kan man koge
> dem
> > (længere tid end ellers selvfølgelig) uden at have udblødt dem først?
> >
> > Mvh Mads
>
> Linser koges 30 minutter og behøver ingen iblødsætning. Røde linser bliver
> grule ved kogning - sådan er det vist bare. Nogle kogebøger advarer
ligefrem
> om det, så man ikke går i brædderne, fordi linserne ligner gule ærter. De
> smager nu vældigt alligevel (hvis man krydrer dem godt).
>
> Kikærter skal stå i blød længe, men hvor længe, kan jeg ikke huske. Jeg
> sætter dem altid i blød aftenen før. Jeg koger altid kikærter 45 min. og
> hvis de kan mases rimelig nemt med en gaffel, har de fået nok (siger min
> smag mig . Husk at kasserer kogevandet, eftersom der koges purinstof ud
i
> vandet... purinstof er ret skidt, så vidt jeg husker. Man kan forkorte
> kogetiden ved at tilsætte citronsaft eller æblecidereddike.
> -Gitte
>
>



Gitte J. L. (17-11-2002)
Kommentar
Fra : Gitte J. L.


Dato : 17-11-02 13:42

"Padmé" <dfgs@nonhotmail.com> wrote in message
news:3dd78303$0$150$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> ville lige gøre opmærkom på, at udblødningsvandet også skal kaseres.. :)
>
> Padmé

Det er også rigtigt




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408945
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste