ville lige gøre opmærkom på, at udblødningsvandet også skal kaseres.. :)
Padmé
"Gitte J. L." <giloc02REMOVE@student.sdu.dk> wrote in message
news:3dd7827b$0$18576$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> "Mads Th. Pedersen" <cykologen@sletdette.mailme.dk> wrote in message
> news:ar6fms$1414$2@news.cybercity.dk...
> > Hvor lang tid skal linser egentlig koge for ikke at koge ud? Og hvordan
> > undgår man at farven "går af", så de røde linser stadigvæk er røde når
de
> er
> > blevet kogt?
> >
> > Ang. kikærter : hvor længe skal de egentlig udblødes/koges? Kan man koge
> dem
> > (længere tid end ellers selvfølgelig) uden at have udblødt dem først?
> >
> > Mvh Mads
>
> Linser koges 30 minutter og behøver ingen iblødsætning. Røde linser bliver
> grule ved kogning - sådan er det vist bare. Nogle kogebøger advarer
ligefrem
> om det, så man ikke går i brædderne, fordi linserne ligner gule ærter. De
> smager nu vældigt alligevel (hvis man krydrer dem godt).
>
> Kikærter skal stå i blød længe, men hvor længe, kan jeg ikke huske. Jeg
> sætter dem altid i blød aftenen før. Jeg koger altid kikærter 45 min. og
> hvis de kan mases rimelig nemt med en gaffel, har de fået nok (siger min
> smag mig
. Husk at kasserer kogevandet, eftersom der koges purinstof ud
i
> vandet... purinstof er ret skidt, så vidt jeg husker. Man kan forkorte
> kogetiden ved at tilsætte citronsaft eller æblecidereddike.
> -Gitte
>
>