/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kogning af suppe/fond
Fra : soja


Dato : 16-11-02 19:06

Min slagter foreslår mig ofte at koge suppe/fond af "afpuds".
Jeg ved godt at det det det kød, sener m.v. der skæres fra,
når de forskellige udskæringer laves.
Vil det være godt at koge på "afpuds"

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


 
 
Jørn Ibsen (18-11-2002)
Kommentar
Fra : Jørn Ibsen


Dato : 18-11-02 10:23

"soja" <soja.news@kandu.dk> wrote in message
news:DDvB9.10939$HU.1042468@news010.worldonline.dk

> Vil det være godt at koge på "afpuds"

Jo, det kan man vel godt. Det giver jo smag til en god fond, ligesom ben
mv.

På en af de finere luksusrestauranter i byen fik jeg en lækker ret, som
blev flamberet ved bordet. Jeg komplimenterede den fond, der blev brugt
til saucen, fordi den var lavet fra bunden af. Tjeneren takkede, men
anbefalede ikke desto mindre, at man til privat brug nøjedes med at
klare sig med et fornuftigt udvalg af - boullionterninger! Som han
sagde: ud fra den særdeles høje kvalitet, de findes i nu, vil det være
rent spild af tid at stå og koge ben, afpuds og grøntsager af.

Tankevækkende.




--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

rasmus carlsen (19-11-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 19-11-02 09:48


> På en af de finere luksusrestauranter i byen fik jeg en lækker ret, som
> blev flamberet ved bordet. Jeg komplimenterede den fond, der blev brugt
> til saucen, fordi den var lavet fra bunden af. Tjeneren takkede, men
> anbefalede ikke desto mindre, at man til privat brug nøjedes med at
> klare sig med et fornuftigt udvalg af - boullionterninger! Som han
> sagde: ud fra den særdeles høje kvalitet, de findes i nu, vil det være
> rent spild af tid at stå og koge ben, afpuds og grøntsager af.
>
> Tankevækkende.
>
- nææææ egentlig ikke tankevækkende ... men noget værre vrøvl!

Bouillionterninger er (ifølge flere kemikere, mad- og E-nummer-kyndige) det
allermest giftige man kan hælde i sin mad (og jeg leder lige lidt i gemmerne
efter artiklerne). Og det er ikke den store kunst at lave en rimelig god
fond ... det handler i bund og grund om ikke at smide f.eks
grøntsagsresterne ud; Enderne fra gulerødderne, enderne af dine hakkede løg
og så lidt porretoppe og den slags er jo fint til en grøntsagsfond ...

Nuvel - det er jo ikke altid jeg lige har en masse fiskeben liggende, og jeg
benægter bestemt ikke det lette og smarte i at købe en lille smule pulver,
der smager af fisk ...



ras



Jørn Ibsen (19-11-2002)
Kommentar
Fra : Jørn Ibsen


Dato : 19-11-02 13:29

"rasmus carlsen" <rasmus.carlsen@tdcadsl.dk> wrote in message
news:3dd9faab$0$63917$edfadb0f@dread12.news.tele.dk

> Bouillionterninger er (ifølge flere kemikere, mad- og E-nummer-kyndige) det
> allermest giftige man kan hælde i sin mad (og jeg leder lige lidt i gemmerne
> efter artiklerne).

Jeg forstår ikke, hvorfor der altid er mistro til kunstigt fremstillede
smagsstoffer...?? Fordi en smag er fremstillet i et laboratorium, er det
ikke ensbetydende med at den er giftig, kræftfremkaldende og
allergiforstærkende, som mange gerne vil gøre det til.

Men nu handler det også først og fremmest om at vælge kvalitetsbouillon,
og ikke Maggiterninger til 12 stk. for 8 kr.

Desuden kan fond og suppe i øvrigt købes i naturligt fremstillet og
derefter nedfrosset udgave, og det er et af de steder, jeg gerne sparer
lidt tid.

Mvh. Jørn

PS: Mon der nu starter en religionskrig ?



--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

rasmus carlsen (21-11-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 21-11-02 12:13


> Jeg forstår ikke, hvorfor der altid er mistro til kunstigt fremstillede
> smagsstoffer...?? Fordi en smag er fremstillet i et laboratorium, er det
> ikke ensbetydende med at den er giftig, kræftfremkaldende og
> allergiforstærkende, som mange gerne vil gøre det til.

- jeg lider skam heller ikke af den slags forskrækkelse, men lige præcis
bullion-terningerne skulle indeholde noget
af det allermest gustne ...

> Men nu handler det også først og fremmest om at vælge kvalitetsbouillon,
> og ikke Maggiterninger til 12 stk. for 8 kr.

- nemmerlig

> Desuden kan fond og suppe i øvrigt købes i naturligt fremstillet og
> derefter nedfrosset udgave, og det er et af de steder, jeg gerne sparer
> lidt tid.

- det er rigtigt. Hos slagteren eller fiskehandleren kan man ofte købe deres
egen fond og det kan varmt anbefales. Men det er nu ikke pga. af tiden -
mere fordi de er bedre til det og har bedre råvarer til det. Det tager jo
ikke mange minutter at sætte en gryde vand over ...

ras



Adam Franciere (21-11-2002)
Kommentar
Fra : Adam Franciere


Dato : 21-11-02 14:56

Vedkommende (rasmus.carlsen@tdcadsl.dk) sagde i
<3dd9faab$0$63917$edfadb0f@dread12.news.tele.dk>, at...
>
> > På en af de finere luksusrestauranter i byen fik jeg en lækker ret, som
> > blev flamberet ved bordet. Jeg komplimenterede den fond, der blev brugt
> > til saucen, fordi den var lavet fra bunden af. Tjeneren takkede, men
> > anbefalede ikke desto mindre, at man til privat brug nøjedes med at
> > klare sig med et fornuftigt udvalg af - boullionterninger! Som han
> > sagde: ud fra den særdeles høje kvalitet, de findes i nu, vil det være
> > rent spild af tid at stå og koge ben, afpuds og grøntsager af.
> >
> > Tankevækkende.
> >
> - nææææ egentlig ikke tankevækkende ... men noget værre vrøvl!

Jeg holder med!

> Bouillionterninger er (ifølge flere kemikere, mad- og E-nummer-kyndige) det
> allermest giftige man kan hælde i sin mad (og jeg leder lige lidt i gemmerne
> efter artiklerne). Og det er ikke den store kunst at lave en rimelig god
> fond ... det handler i bund og grund om ikke at smide f.eks
> grøntsagsresterne ud; Enderne fra gulerødderne, enderne af dine hakkede løg
> og så lidt porretoppe og den slags er jo fint til en grøntsagsfond ...

Og lang tid tager det heller ikke. Eller rettere: Arbejdsindsatsen er
utroligt beskeden.

> Nuvel - det er jo ikke altid jeg lige har en masse fiskeben liggende, og jeg
> benægter bestemt ikke det lette og smarte i at købe en lille smule pulver,
> der smager af fisk ...

I den fiskehandel, der tidligere lå i Guldsmedgade i Århus (og som vist
genopstår?), kunne man bestille alt det fiskeaffald, man havde lyst til.
Og så skulle man kun betale for plastikposen!

Rart at vide hvad der gør fonden! E-numre etc. er slet ikke nødvendigt,
når man ikke skal have varen stående på hylderne i flere måneder, men
bare tager sin indkogte fiskefond ud af fryseren (evt. i isterninge-
fryseposer). Ja, det er bare min holdning til dét, jeg putter i munden!

Adam

rasmus carlsen (21-11-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 21-11-02 15:05


> Rart at vide hvad der gør fonden! E-numre etc. er slet ikke nødvendigt,
> når man ikke skal have varen stående på hylderne i flere måneder, men
> bare tager sin indkogte fiskefond ud af fryseren (evt. i isterninge-
> fryseposer). Ja, det er bare min holdning til dét, jeg putter i munden!

- nemmerlig! Prøv at lægge fire asparges i et kryds altså som et # - læg en
fiskefond-isterningen i midten og smid det i ovnen til fonden er smeltet ...
mums!
;-9

ras



Jan Bøgh (21-11-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 21-11-02 18:14

"Adam Franciere" <franciere@netbruger.dk> wrote in message
news:MPG.18470464e4a3579e989682@news.stofanet.dk...

> Og lang tid tager det heller ikke. Eller rettere: Arbejdsindsatsen er
> utroligt beskeden.

men kogetiden er lang, og skal fonden være klar skal der også skummes. Jeg
har altid hjemmelavet fond på lager, men synes godt nok ikke helt jeg kan
genkende udsagnet om at det kræver en beskeden indsats. Men det er jo blot
min mening.

vh
Jan



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408857
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste