"Bolette Nielsen" <Bobo@nospam.kimj.dk> a écrit dans le message:
> Pt har jeg en STOR skinkesteg i ovnen, og nu er det jeg pludselig
> bliver i tvivl om hvor mange grader stegetermometeret skal vise når
> den er færdig,
Ja, du skulle have beholdt det gamle termometer (det runde med sømmet
i), - så havde du kunne læse hvor meget de forskellige kødtyper skulle
have...
Roastbeef: 61°-70°
Kalve og oksekød: 72°
Hamburgerryg el. skinkesteg: 77°
Lammekød: 82°
Flæsk: 85°
Kul: 100°
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Man kan i "Le Gourmet", et gastronomisk blad fra 1858 af Charles
Monselet, (1825-1888), kendt gastronom, læse dette lyriske digt:
»Gastronomien giver åndsskønhed. Den tænder guldgnister i vore
øjnes fugtige himmel; den giver vore læber den varmeste koralfarve.
Den kaster vort hår tilbage; den får vore næsebor til at vejre på en
intelligent måde«. - Sikken et program at skulle leve op til!