Hej
Det var også den jeg "lænede" mig mest imod
tak for svaret
Mvh
brian
Pia wrote:
> Jeg synes nr. 1 er den der ser mest ud som det, jeg fik hjemme som barn :)
>
> Pia
>
> "brian" <brian@test.dd> wrote in message news:3DD61DE6.3D659573@test.dd...
> > Hej
> >
> > i "Mortens" kogebog er der 2 forskellige "svenske pølseretter", hvilken
> > en er den "rigtige" (bedste)
> >
> > 1.
> > Ingredienser (4 personer)
> > 3 dl finhakket løg
> > 40 g smør/margarine
> > 8 ufarvet knækpølser eller grillpølser
> > 1 - 2 tsk mild paprika
> > 1 kg kogt, kolde pillekartofler
> > 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
> > 2 - 3 dl mælk
> > salt, friskkværnet peber
> > 1 dl piskefløde
> > finklippet purløg
> >
> > Fremgangsmåde
> > Svits de finhakkede løg, indtil de er let gyldne og klare, i
> > smør/margarine. Skær pølserne i let skrå skiver. Læg dem i gryden og lad
> > dem svitse lidt med. Drys paprika over og bland det godt med pølser og
> > løg. Skru ned for varmen. Skær kartoflerne i skiver og læg dem i gryden.
> > Tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber. Bland det hele godt. Lad retten
> > småsnurre 5 - 10 min. Tilsæt piskefløden og lad pølseretten småsnurre
> > endnu 2 minutter. Smag retten til med salt og peber.
> >
> > Servering
> > Pølseretten kan serveres i gryden eller anrettes i et dybt fad.
> > Fintklippet purløg drysses over.
> >
> > Eller
> >
> > 2.
> > Ingredienser (4 pers)
> > 400 g pillekartofler
> > 8 pølser
> > 30 g fedtstof
> > 1 revet løg
> > 2 dl mælk
> > 1/2 bundt persille
> > karry
> > salt
> > peber
> > tomatpure
> >
> > Fremgangsmåde
> > Kog og pil kartoflerne og skær dem i skiver, pølserne skæres i tykke
> > skiver, og brunes i fedtstoffet, tag dem op derefter. Kartoflerne brunes
> > i det tilovers blevne fedtstof, og pølserne kommes igen i, tilsæt
> > groftreven løg, mælk, krydderier og tomatpure (evt Ketchup) varm retten
> > igennem under forsigtig omrøring.
> > Pynt med hakket persille.
> >