"Kristina Andreassen" <kristina@infomail.dk> writes:
> Min mand kom slæbende med en fasan den anden dag. Jeg har flået fuglen og
> smidt den i fryseren.
> Jeg har aldrig tilberedt/smagt sådan en fætter før. Er der mon nogen der har
> en rigtig god opskrift de vil dele med mig??
Jeg har aldrig selv tilberedt en fasan, men min mor plejer at bruge
frk. Jensens opskrift. Frk. Jensen siger at man skal brug 1-2 fasaner
til 4-6 portioner.
Fasanerne renses, skylles og tørres godt før de gnides indvendig og
udvendig med salt og peber og opsættes (bindes sammen, find en kogebog
til hjælp).Bryst og lår omvindes med 2-4 store, tynde skiver fersk
spæk og fuglene brunes godt i en stegegryde. Der spædes op med lidt
væske og de steger ved svag varme indtil de er møre. Det tager ca.
1-1 1/2 time for ungfugle og op mod 2 timer, hvis det er en ældre
fugl. Under stegetiden skal de jævnligt vendes og dryppes. Når de er
færdige tages de op, skyen koges op med en passende mængde væske,
jævnes og smages til med salt og gele.
Dette er min egen "opskrift": Serveres med kogte kartofler,
sukkerkogte æbler med ribsgele og waldorfsalat.
Det var nok til at gøre mig sulten.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder