|
| Toastbrød opskrift Fra : Hermann Holm |
Dato : 10-11-02 22:47 |
|
Jeg har ledt og ledt, men har ikke kunnet finde en opskrift på
toastbrød.
Altså, ikke opskrifter med toastbrød.
Er der nogen der kan hjælpe mig ??
Hermann Holm
| |
Hcok Snej & Attrib (11-11-2002)
| Kommentar Fra : Hcok Snej & Attrib |
Dato : 11-11-02 04:24 |
|
Det nemmeste er vel at finde en opskrift på en bolledej du synes om, og så
eventuelt tilsætte lidt sigtemel og ekstra gær. Find en brødform, bag ved
200°C i ca. 1 time og vupti - formbrød der smager af toast (eller
omvendt...)
Held og lykke
| |
Hermann Holm (11-11-2002)
| Kommentar Fra : Hermann Holm |
Dato : 11-11-02 13:13 |
|
"Hcok Snej & Attrib" <stealthmode@gmx.net> wrote in
news:aqn7ru$d64$1@sunsite.dk:
> Det nemmeste er vel at finde en opskrift på en bolledej du synes
> om, og så eventuelt tilsætte lidt sigtemel og ekstra gær. Find
> en brødform, bag ved 200°C i ca. 1 time og vupti - formbrød der
> smager af toast (eller omvendt...)
>
> Held og lykke
>
>
Tak for hjælpen, Britta & Jens.
Hermann
| |
Esther Selig (11-11-2002)
| Kommentar Fra : Esther Selig |
Dato : 11-11-02 10:35 |
|
In article <Xns92C2E81BA3BC0dko10966vipcybercity@212.242.40.196>,
Hermann Holm <dko10966@vip.cybercity.dk> wrote:
> Jeg har ledt og ledt, men har ikke kunnet finde en opskrift på
> toastbrød.
Hej. toastbrød eller sandwichbrød er i princippet "bare" et almindeligt
hvedebrød, som dog gerne må være ret let i krummen.
Men hvis du skal bage et perfekt firkantet toastbrød kræver det en
særlig sandwichbrødform med låg som kan holde dejen på plads så den
ikke hæver op af formen. Mit bedste bud på hvor du kan købe den slags
er hos fx Kunst & Køkkentøj i Kbh city, men din isenkræmmer kan
muligvis også skaffe dem hjem.
2 brød - den besværlige udgave.
Dej: l kg hvedemel gerne blue star el. andet med højt proteinindhold,
30 gr gær, 6,25 dl mælk, 50 gr smør, salt (1-2 tsk)
Hæld hvedemel op i skål, arbejd smør og salt rundt i melet. lav
fordybning i midten. Opløs gæren i ca l dl lunken mælk, hæld ned i
midten og kør fingrene i cirkler så væsken arbejdes ind. fortsæt med
resten af væsken og ælt med bløde bevægelser i 10 min (håndkraft).
Dejen skal være blød, smidig og lige akkurat slippe skålen.
Hæld ca 1 spsk olie ned over dejkuglen og lad hæve under bagefilm i ca
3 timer. Tag kuglen op, gør flad og fold sammen (læg de 4 "hjørner" ind
over hinanden). Tilbage i skål, hæve yderligere 2 timer.
Tag op. Del i 8 dele. Rul de 8 dele til 8 kugler (forsigtigt, så al
luften ikke pressen ud af dejen).
I de smurte sandwichforme lægger du nu 4 kugler i hver. Skub låget på
plads over formen - og husk også at smøre indersiden af låget, så
brødet ikke brænder fast der. Lad hæve yderligere ca 1 - 1,5 time og
bag ved 220 grader i 30-35 minutter.
Den nemme udgave: Er at lave en helt normal franskbrødsdej med 50 gram
gær, ca 1 times forhævning og ca 3 kvarters efterhævning. Men den lange
hævetid ovenfor gør brødet ekstra let og lækkert.
hilsen esther
| |
Hermann Holm (11-11-2002)
| Kommentar Fra : Hermann Holm |
Dato : 11-11-02 13:17 |
|
Esther Selig <selig@fjerndettemail.tele.dk> wrote in
news:111120021034563897%selig@fjerndettemail.tele.dk:
> Den nemme udgave: Er at lave en helt normal franskbrødsdej med
> 50 gram gær, ca 1 times forhævning og ca 3 kvarters
> efterhævning. Men den lange hævetid ovenfor gør brødet ekstra
> let og lækkert.
>
> hilsen esther
Det bliver nok den nemme metode jeg kommer til at bruge, da jeg ikke
kan klare så meget håndæltning. Tak for hjælp Esther.
Hermann
| |
Peter Westh (11-11-2002)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 11-11-02 15:55 |
|
"Esther Selig" <selig@fjerndettemail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:111120021034563897%selig@fjerndettemail.tele.dk...
> In article <Xns92C2E81BA3BC0dko10966vipcybercity@212.242.40.196>,
> Hermann Holm <dko10966@vip.cybercity.dk> wrote:
> Men hvis du skal bage et perfekt firkantet toastbrød kræver det en
> særlig sandwichbrødform med låg som kan holde dejen på plads så den
> ikke hæver op af formen. Mit bedste bud på hvor du kan købe den slags
> er hos fx Kunst & Køkkentøj i Kbh city, men din isenkræmmer kan
> muligvis også skaffe dem hjem.
Jeg har med relativt held brugt en almindelig rugbrødsform (Eva Trio), som
jeg har sat i spænd mellem bageristen nedenunder, og en smurt bageplade
ovenover. Det giver et helt kvadratisk brød. Man skal dog passe på at
tilpasse dejmængden præcist.
MVH
Peter
| |
Hermann Holm (11-11-2002)
| Kommentar Fra : Hermann Holm |
Dato : 11-11-02 17:28 |
|
"Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> wrote in
news:nvPz9.461$HU.27391@news010.worldonline.dk:
> Jeg har med relativt held brugt en almindelig rugbrødsform (Eva
> Trio), som jeg har sat i spænd mellem bageristen nedenunder, og
> en smurt bageplade ovenover. Det giver et helt kvadratisk brød.
> Man skal dog passe på at tilpasse dejmængden præcist.
>
Opfindsomhed er en af de vigtigste ingredienser i et køkken Tak
for tippet.
Hermann
| |
|
|