/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Toastbrød opskrift
Fra : Hermann Holm


Dato : 10-11-02 22:47

Jeg har ledt og ledt, men har ikke kunnet finde en opskrift på
toastbrød.

Altså, ikke opskrifter med toastbrød.

Er der nogen der kan hjælpe mig ??

Hermann Holm

 
 
Hcok Snej & Attrib (11-11-2002)
Kommentar
Fra : Hcok Snej & Attrib


Dato : 11-11-02 04:24

Det nemmeste er vel at finde en opskrift på en bolledej du synes om, og så
eventuelt tilsætte lidt sigtemel og ekstra gær. Find en brødform, bag ved
200°C i ca. 1 time og vupti - formbrød der smager af toast (eller
omvendt...)

Held og lykke



Hermann Holm (11-11-2002)
Kommentar
Fra : Hermann Holm


Dato : 11-11-02 13:13

"Hcok Snej & Attrib" <stealthmode@gmx.net> wrote in
news:aqn7ru$d64$1@sunsite.dk:

> Det nemmeste er vel at finde en opskrift på en bolledej du synes
> om, og så eventuelt tilsætte lidt sigtemel og ekstra gær. Find
> en brødform, bag ved 200°C i ca. 1 time og vupti - formbrød der
> smager af toast (eller omvendt...)
>
> Held og lykke
>
>

Tak for hjælpen, Britta & Jens.


Hermann

Esther Selig (11-11-2002)
Kommentar
Fra : Esther Selig


Dato : 11-11-02 10:35

In article <Xns92C2E81BA3BC0dko10966vipcybercity@212.242.40.196>,
Hermann Holm <dko10966@vip.cybercity.dk> wrote:

> Jeg har ledt og ledt, men har ikke kunnet finde en opskrift på
> toastbrød.


Hej. toastbrød eller sandwichbrød er i princippet "bare" et almindeligt
hvedebrød, som dog gerne må være ret let i krummen.
Men hvis du skal bage et perfekt firkantet toastbrød kræver det en
særlig sandwichbrødform med låg som kan holde dejen på plads så den
ikke hæver op af formen. Mit bedste bud på hvor du kan købe den slags
er hos fx Kunst & Køkkentøj i Kbh city, men din isenkræmmer kan
muligvis også skaffe dem hjem.

2 brød - den besværlige udgave.

Dej: l kg hvedemel gerne blue star el. andet med højt proteinindhold,
30 gr gær, 6,25 dl mælk, 50 gr smør, salt (1-2 tsk)

Hæld hvedemel op i skål, arbejd smør og salt rundt i melet. lav
fordybning i midten. Opløs gæren i ca l dl lunken mælk, hæld ned i
midten og kør fingrene i cirkler så væsken arbejdes ind. fortsæt med
resten af væsken og ælt med bløde bevægelser i 10 min (håndkraft).
Dejen skal være blød, smidig og lige akkurat slippe skålen.
Hæld ca 1 spsk olie ned over dejkuglen og lad hæve under bagefilm i ca
3 timer. Tag kuglen op, gør flad og fold sammen (læg de 4 "hjørner" ind
over hinanden). Tilbage i skål, hæve yderligere 2 timer.
Tag op. Del i 8 dele. Rul de 8 dele til 8 kugler (forsigtigt, så al
luften ikke pressen ud af dejen).
I de smurte sandwichforme lægger du nu 4 kugler i hver. Skub låget på
plads over formen - og husk også at smøre indersiden af låget, så
brødet ikke brænder fast der. Lad hæve yderligere ca 1 - 1,5 time og
bag ved 220 grader i 30-35 minutter.

Den nemme udgave: Er at lave en helt normal franskbrødsdej med 50 gram
gær, ca 1 times forhævning og ca 3 kvarters efterhævning. Men den lange
hævetid ovenfor gør brødet ekstra let og lækkert.

hilsen esther

Hermann Holm (11-11-2002)
Kommentar
Fra : Hermann Holm


Dato : 11-11-02 13:17

Esther Selig <selig@fjerndettemail.tele.dk> wrote in
news:111120021034563897%selig@fjerndettemail.tele.dk:



> Den nemme udgave: Er at lave en helt normal franskbrødsdej med
> 50 gram gær, ca 1 times forhævning og ca 3 kvarters
> efterhævning. Men den lange hævetid ovenfor gør brødet ekstra
> let og lækkert.
>
> hilsen esther


Det bliver nok den nemme metode jeg kommer til at bruge, da jeg ikke
kan klare så meget håndæltning. Tak for hjælp Esther.


Hermann

Peter Westh (11-11-2002)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 11-11-02 15:55

"Esther Selig" <selig@fjerndettemail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:111120021034563897%selig@fjerndettemail.tele.dk...
> In article <Xns92C2E81BA3BC0dko10966vipcybercity@212.242.40.196>,
> Hermann Holm <dko10966@vip.cybercity.dk> wrote:
> Men hvis du skal bage et perfekt firkantet toastbrød kræver det en
> særlig sandwichbrødform med låg som kan holde dejen på plads så den
> ikke hæver op af formen. Mit bedste bud på hvor du kan købe den slags
> er hos fx Kunst & Køkkentøj i Kbh city, men din isenkræmmer kan
> muligvis også skaffe dem hjem.

Jeg har med relativt held brugt en almindelig rugbrødsform (Eva Trio), som
jeg har sat i spænd mellem bageristen nedenunder, og en smurt bageplade
ovenover. Det giver et helt kvadratisk brød. Man skal dog passe på at
tilpasse dejmængden præcist.

MVH

Peter



Hermann Holm (11-11-2002)
Kommentar
Fra : Hermann Holm


Dato : 11-11-02 17:28

"Peter Westh" <pwesth@worldonline.dk> wrote in
news:nvPz9.461$HU.27391@news010.worldonline.dk:




> Jeg har med relativt held brugt en almindelig rugbrødsform (Eva
> Trio), som jeg har sat i spænd mellem bageristen nedenunder, og
> en smurt bageplade ovenover. Det giver et helt kvadratisk brød.
> Man skal dog passe på at tilpasse dejmængden præcist.
>


Opfindsomhed er en af de vigtigste ingredienser i et køkken Tak
for tippet.


Hermann

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste