|
| Stegning af and Fra : Margit |
Dato : 10-11-02 12:47 |
|
Hvor længe skal en and på 3200 g stege?
Please svar hurtigt - den har stegt i 2 timer nu.
Hilsen Margit
| |
Trine Kornum Christi~ (10-11-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 10-11-02 12:51 |
|
"Margit" <saaj@esenet.dk> writes:
> Hvor længe skal en and på 3200 g stege?
> Please svar hurtigt - den har stegt i 2 timer nu.
Det kommer lidt an på ved hvilken temperatur du steger den. Mit bedste
råd er at sætte et stegetermometer i anden og lad den få indtil det
viser 75 grader.
Min erfaring er at en and skal have ca. 6 timer ved 120 grader.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
| |
Margit (10-11-2002)
| Kommentar Fra : Margit |
Dato : 10-11-02 12:56 |
|
Uha da - min får 200 grader.
Mvh Margit
"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:uvg35y77b.fsf@trinekc.dk...
> "Margit" <saaj@esenet.dk> writes:
>
> > Hvor længe skal en and på 3200 g stege?
> > Please svar hurtigt - den har stegt i 2 timer nu.
>
> Det kommer lidt an på ved hvilken temperatur du steger den. Mit bedste
> råd er at sætte et stegetermometer i anden og lad den få indtil det
> viser 75 grader.
>
> Min erfaring er at en and skal have ca. 6 timer ved 120 grader.
>
> Mvh Trine
>
> --
> Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
> http://www.usenet.dk
> http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
> http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
| |
Trine Kornum Christi~ (10-11-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 10-11-02 12:57 |
|
"Margit" <saaj@esenet.dk> writes:
> Uha da - min får 200 grader.
Så varer det nok ikke længe inden den er færdig, men prøv med
stegetermometeret.
Grunden til at jeg steger ænder/flæskestege osv. så lang tid, er at
jeg syntes at de bliver mere møre på den måde, men man kan sagtens
stege dem "almindeligt".
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
| |
Margit (10-11-2002)
| Kommentar Fra : Margit |
Dato : 10-11-02 13:08 |
|
Tak for hurtigt svar Trine.
Jeg har taget den ud, ogt den ser bare herlig ud.
Hilsen Margit
"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:ur8dty6wq.fsf@trinekc.dk...
> "Margit" <saaj@esenet.dk> writes:
>
> > Uha da - min får 200 grader.
>
> Så varer det nok ikke længe inden den er færdig, men prøv med
> stegetermometeret.
>
> Grunden til at jeg steger ænder/flæskestege osv. så lang tid, er at
> jeg syntes at de bliver mere møre på den måde, men man kan sagtens
> stege dem "almindeligt".
>
> Mvh Trine
>
> --
> Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
> http://www.usenet.dk
> http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
> http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
| |
Pia (10-11-2002)
| Kommentar Fra : Pia |
Dato : 10-11-02 13:55 |
|
jeg skal lave and i eftermiddag, og har en opskrift, der siger 1 time 50
minutter plus 20 minutter hviletid til en and paa 1.8 kg. Saa hvis man
ganger op bliver det vel nok omkring lige over 3 timer( det er 200 grader).
Sikke en stor and, du har fundet!!
Pia
"Margit" <saaj@esenet.dk> wrote in message
news:3dce4c4b$0$35917$edfadb0f@dread13.news.tele.dk...
> Tak for hurtigt svar Trine.
> Jeg har taget den ud, ogt den ser bare herlig ud.
> Hilsen Margit
>
>
> "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
> news:ur8dty6wq.fsf@trinekc.dk...
> > "Margit" <saaj@esenet.dk> writes:
> >
> > > Uha da - min får 200 grader.
> >
> > Så varer det nok ikke længe inden den er færdig, men prøv med
> > stegetermometeret.
> >
> > Grunden til at jeg steger ænder/flæskestege osv. så lang tid, er at
> > jeg syntes at de bliver mere møre på den måde, men man kan sagtens
> > stege dem "almindeligt".
> >
> > Mvh Trine
> >
> > --
> > Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
> > http://www.usenet.dk
> > http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
> > http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
>
>
| |
Ove Kristensen (11-11-2002)
| Kommentar Fra : Ove Kristensen |
Dato : 11-11-02 00:20 |
|
"Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev i en meddelelse
news:aqlkqp$b0kr5$1@ID-151207.news.dfncis.de...
[klip]
> minutter plus 20 minutter hviletid til en and paa 1.8 kg.
> Sikke en stor and, du har fundet!!
Neeejjj, det må være nogle små ænder du finder dig, du kan da ikke købe en
and på 1.8 kg - hvis du spørger en kok så vil han sige at det ikke er en and
hvis den vejer under 3000 gr, og det er jeg da enig med ham i så man ikke
går hen og får et rap over fingrene af gæsterne
1.8 kg svarer til vægten på en pæn stor kylling
Med venlig hilsen
fra
OveK.
| |
Pia (11-11-2002)
| Kommentar Fra : Pia |
Dato : 11-11-02 10:30 |
|
"Ove Kristensen" <ovek@adslhome.dk> wrote in message
news:3dcee9ad$0$12468$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev i en meddelelse
> news:aqlkqp$b0kr5$1@ID-151207.news.dfncis.de...
> [klip]
> > minutter plus 20 minutter hviletid til en and paa 1.8 kg.
>
> > Sikke en stor and, du har fundet!!
>
> Neeejjj, det må være nogle små ænder du finder dig, du kan da ikke købe en
> and på 1.8 kg - hvis du spørger en kok så vil han sige at det ikke er en
and
> hvis den vejer under 3000 gr, og det er jeg da enig med ham i så man ikke
> går hen og får et rap over fingrene af gæsterne
>
> 1.8 kg svarer til vægten på en pæn stor kylling
>
> Med venlig hilsen
> fra
> OveK.
>
Det var ellers en dejlig and (selvom en kok, maaske ikke vil vaere enig
) ). Det var en Gressingham Duck, men jeg tror nu ikke, det skulle have
nogen indflydelse paa stoerrelsen, da alle de aender, de havde hos slagteren
var omkring den samme stoerrelse. Og den var endog lidt stoerre, en dem,
man ser paa andedammen!! :)
Knus
Pia
| |
Pedersen (10-11-2002)
| Kommentar Fra : Pedersen |
Dato : 10-11-02 17:18 |
|
6 timer på 62 grader brunes lidt til sidst.
Hilsen Tommy
"Margit" <saaj@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:3dce4779$0$251$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hvor længe skal en and på 3200 g stege?
> Please svar hurtigt - den har stegt i 2 timer nu.
> Hilsen Margit
>
>
| |
Esther Selig (11-11-2002)
| Kommentar Fra : Esther Selig |
Dato : 11-11-02 10:53 |
|
In article <3dce869f$0$15889$edfadb0f@dread16.news.tele.dk>, Pedersen
<klovborgvej@mail.dk> wrote:
> 6 timer på 62 grader brunes lidt til sidst.
> Hilsen Tommy
62 grader??!Så skulle salmonellaforgiftningen da være stensikker
Jeg har lavet mit livs bedste and i går og den er stegt efter en
opskrift Svend A. i tidernes morgen leverede til Politiken.
Kommer her efter hukommelsen:
Sæt ovnen på 130 grader. (Har i sin tid prøvet 120 graders opskriften
og tror mig, de sølle 10 grader ekstra gør altså hele forskellen).
Læg den/de rengjorte og æble/sveskefyldte ænder med brystet nedad på
risten over bradepanden. Hæld knap 1 liter vand i bradepanden.
Steg ænderne i 4 timer.
Vend dem så brystet kommer opad. Lad stege yderligere 2 timer.
Nu er de sprøde, lækre, møre som smør og stegesvindet er minimalt.
Hvis brystet ikke er helt så sprødt og brunt som ønsket, så giv lige
dyrene en efterbruning ved 200 grader eller grill. ( ikke alle ovne er
*helt* pålidelige).
Tag ænderne ud og lad stå et times tid før du parterer dem. De er
stadigt varme og sprøde. Du kan evt lige give fadet et par
grillminutter lige før serveringen.
Den bedste andesauce får du, hvis du har taget vinger, hals, indvolde
etc og kogt en god fond: Brun vinger etc., drys med 1-2 spsk mel, rør
rundt, tilsæt 1 spsk konc.tomatpure, en håndfuld suppeurter i tern,
hæld en halv flaske god rødvin over og lad simre gerne 4-5 timer. Sigt
fonden fra og skum fedt væk.
Når du har stegt dine ænder, vil bradepanden være fyldt med ca 1 liter
fedt og en smule kraft. Fjern fedtet og sigt skyen, så alt fnadderet
kommer væk. Tilsæt denne sky til din andefond, rundt evt af med lidt
piskefløde, 1 spsk ribsgele og et par dråber cognac.
Og et sidste tip: de svesker, du kommer i anden, kan med stor fordel
trække et døgn tid i portvin og/eller cognac. Så blir det ikke meget
bedre. hilsen esther
| |
Svend Andersen (11-11-2002)
| Kommentar Fra : Svend Andersen |
Dato : 11-11-02 13:45 |
|
selig@fjerndettemail.tele.dk writes:
>Jeg har lavet mit livs bedste and i går og den er stegt efter en
>opskrift Svend A. i tidernes morgen leverede til Politiken.
Du husker godt Esther
Det skal også lige med, at en and under 3.000 gram aldrig bliver rigtig
god, og glem alt om Berberiænder til jul (de er meget bedre med vinsauce
og andre gastronomiske finurligheder).
De bedste juleænder er Cherry Vally ænder som er kendt kloden rundt for
sine meget kraftfulde bryster og det mindre stegesvind.
ISO og Magasin har dem ofte i december, -og jeg sælger stadig tonsvis af
dem
hilsen Svend A
Internet for mennesker:
http://www.enterpol.1go.dk/
| |
June Last (12-11-2002)
| Kommentar Fra : June Last |
Dato : 12-11-02 23:19 |
|
>
>Det skal også lige med, at en and under 3.000 gram aldrig bliver rigtig
>god, og glem alt om Berberiænder til jul (de er meget bedre med vinsauce
>og andre gastronomiske finurligheder).
>
>
>hilsen Svend A
>
>
Hjælp.. Jeg har lige købt berberiænder 2 stk. a 3.000 - uden indmad
(mærket:Gelavi)- det skulle være vores julemad - hvordan gør jeg nu -
for at prøve at få et ordentlig julebord - Jeg har desværre ingen god
økonomi for øjeblikket og kan derfor ikke "bare købe nye" !
--
Kærligst June
| |
Stine (12-11-2002)
| Kommentar Fra : Stine |
Dato : 12-11-02 11:27 |
|
Et godt tip.... for en 2,8 kg. and ( mums )
160 grader varmluft ovn, 1 time og 15 min. på ryggen
Så vendes den...... og får den 1 time og 20 min på 170 grader.
Så skruges ovnen på på max og grillen sættes på...kom et par skefulde is
koldt vand hen over anden det er meget vigtigt !!!!
Sæt noget sølvpapir i klemme i ovnen så der kommer lidt luft ind.. i ca. 5
min, så bobler skindet op og bliver super sprødt.. hold lige øje med den, og
giv den evt. lidt mere end bare 5 min.
Hilsen Stine
10.11.02 12:47
> Hvor længe skal en and på 3200 g stege?
> Please svar hurtigt - den har stegt i 2 timer nu.
> Hilsen Margit
>
>
| |
Svend Andersen (13-11-2002)
| Kommentar Fra : Svend Andersen |
Dato : 13-11-02 13:56 |
|
Junelast@hotmail.dk writes:
>Hjælp.. Jeg har lige købt berberiænder 2 stk. a 3.000 - uden indmad
>(mærket:Gelavi)- det skulle være vores julemad - hvordan gør jeg nu -
>for at prøve at få et ordentlig julebord - Jeg har desværre ingen god
>økonomi for øjeblikket og kan derfor ikke "bare købe nye" !
Du skal ikke være bekymret, selvfølgelig går det med en berberiand, jeg
synes blot at de engelsek Cherry Vally er de bedste (hvis da ikke jeg selv
kan få lov til at hente en på landet
hilsen Svend A
Internet for mennesker:
http://www.enterpol.1go.dk/
| |
Peter W. Bosse (17-11-2002)
| Kommentar Fra : Peter W. Bosse |
Dato : 17-11-02 08:49 |
|
"Svend Andersen" <svend@enterpol.dk> skrev i en meddelelse:
> jeg synes blot at de engelsek Cherry Vally er de bedste (hvis da ikke jeg selv
> kan få lov til at hente en på landet
Apropos ænder:..
Så ser jeg i dag i Bilka-kataloget, at de i næste uge, bl.a. sælger Danske
Pekingænder på 3400 g til 99,95 kr. - Tror du ikke, at de også kan være ret
gode? - Eller, er det det med, når fjerkræet er fra DK, - så er det ikke så godt..
For et par måneder siden, købte jeg i Netto et par Tailandske Peking andebryster
á ca. 200 g, og de smagte altså bare helt ..fantastiskt! Helt anden smag end den
vi er vant til, - Og så sælger de dem ikke engang mere. ;-((
Mon Pekingænder bliver fodret anderledes, - Er der nogen der ved?..
Fortsat go' weekend!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
Hørt i morgenradioen: Jeg så julemanden kysse mor - Den med Daimi!
| |
Svend Andersen (17-11-2002)
| Kommentar Fra : Svend Andersen |
Dato : 17-11-02 09:27 |
|
peterw.bosse@get2net.dk writes:
>Apropos ænder:..
>Så ser jeg i dag i Bilka-kataloget, at de i næste uge, bl.a. sælger Danske
>Pekingænder på 3400 g til 99,95 kr. - Tror du ikke, at de også kan være
>ret
>gode? - Eller, er det det med, når fjerkræet er fra DK, - så er det ikke
>så godt..
>
>For et par måneder siden, købte jeg i Netto et par Tailandske Peking
>andebryster
>á ca. 200 g, og de smagte altså bare helt ..fantastiskt! Helt anden smag
>end den
>vi er vant til, - Og så sælger de dem ikke engang mere. ;-((
>Mon Pekingænder bliver fodret anderledes, - Er der nogen der ved?..
Dem har jeg aldrig hørt om, det lyder interessant og jeg vil prøve at
grave lidt i det
hilsen Svend A
Internet for mennesker:
http://www.enterpol.dk
| |
|
|