/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stegning af and
Fra : Margit


Dato : 10-11-02 12:47

Hvor længe skal en and på 3200 g stege?
Please svar hurtigt - den har stegt i 2 timer nu.
Hilsen Margit



 
 
Trine Kornum Christi~ (10-11-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 10-11-02 12:51

"Margit" <saaj@esenet.dk> writes:

> Hvor længe skal en and på 3200 g stege?
> Please svar hurtigt - den har stegt i 2 timer nu.

Det kommer lidt an på ved hvilken temperatur du steger den. Mit bedste
råd er at sætte et stegetermometer i anden og lad den få indtil det
viser 75 grader.

Min erfaring er at en and skal have ca. 6 timer ved 120 grader.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder

Margit (10-11-2002)
Kommentar
Fra : Margit


Dato : 10-11-02 12:56

Uha da - min får 200 grader.
Mvh Margit

"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:uvg35y77b.fsf@trinekc.dk...
> "Margit" <saaj@esenet.dk> writes:
>
> > Hvor længe skal en and på 3200 g stege?
> > Please svar hurtigt - den har stegt i 2 timer nu.
>
> Det kommer lidt an på ved hvilken temperatur du steger den. Mit bedste
> råd er at sætte et stegetermometer i anden og lad den få indtil det
> viser 75 grader.
>
> Min erfaring er at en and skal have ca. 6 timer ved 120 grader.
>
> Mvh Trine
>
> --
> Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
> http://www.usenet.dk
> http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
> http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder



Trine Kornum Christi~ (10-11-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 10-11-02 12:57

"Margit" <saaj@esenet.dk> writes:

> Uha da - min får 200 grader.

Så varer det nok ikke længe inden den er færdig, men prøv med
stegetermometeret.

Grunden til at jeg steger ænder/flæskestege osv. så lang tid, er at
jeg syntes at de bliver mere møre på den måde, men man kan sagtens
stege dem "almindeligt".

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://www.usenet.dk
http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder

Margit (10-11-2002)
Kommentar
Fra : Margit


Dato : 10-11-02 13:08

Tak for hurtigt svar Trine.
Jeg har taget den ud, ogt den ser bare herlig ud.
Hilsen Margit


"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:ur8dty6wq.fsf@trinekc.dk...
> "Margit" <saaj@esenet.dk> writes:
>
> > Uha da - min får 200 grader.
>
> Så varer det nok ikke længe inden den er færdig, men prøv med
> stegetermometeret.
>
> Grunden til at jeg steger ænder/flæskestege osv. så lang tid, er at
> jeg syntes at de bliver mere møre på den måde, men man kan sagtens
> stege dem "almindeligt".
>
> Mvh Trine
>
> --
> Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
> http://www.usenet.dk
> http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
> http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder



Pia (10-11-2002)
Kommentar
Fra : Pia


Dato : 10-11-02 13:55

jeg skal lave and i eftermiddag, og har en opskrift, der siger 1 time 50
minutter plus 20 minutter hviletid til en and paa 1.8 kg. Saa hvis man
ganger op bliver det vel nok omkring lige over 3 timer( det er 200 grader).
Sikke en stor and, du har fundet!!

Pia

"Margit" <saaj@esenet.dk> wrote in message
news:3dce4c4b$0$35917$edfadb0f@dread13.news.tele.dk...
> Tak for hurtigt svar Trine.
> Jeg har taget den ud, ogt den ser bare herlig ud.
> Hilsen Margit
>
>
> "Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
> news:ur8dty6wq.fsf@trinekc.dk...
> > "Margit" <saaj@esenet.dk> writes:
> >
> > > Uha da - min får 200 grader.
> >
> > Så varer det nok ikke længe inden den er færdig, men prøv med
> > stegetermometeret.
> >
> > Grunden til at jeg steger ænder/flæskestege osv. så lang tid, er at
> > jeg syntes at de bliver mere møre på den måde, men man kan sagtens
> > stege dem "almindeligt".
> >
> > Mvh Trine
> >
> > --
> > Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
> > http://www.usenet.dk
> > http://www.triane.dk, juletræer, dekorationsmateriale og julebutik
> > http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder
>
>



Ove Kristensen (11-11-2002)
Kommentar
Fra : Ove Kristensen


Dato : 11-11-02 00:20


"Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev i en meddelelse
news:aqlkqp$b0kr5$1@ID-151207.news.dfncis.de...
[klip]
> minutter plus 20 minutter hviletid til en and paa 1.8 kg.

> Sikke en stor and, du har fundet!!

Neeejjj, det må være nogle små ænder du finder dig, du kan da ikke købe en
and på 1.8 kg - hvis du spørger en kok så vil han sige at det ikke er en and
hvis den vejer under 3000 gr, og det er jeg da enig med ham i så man ikke
går hen og får et rap over fingrene af gæsterne

1.8 kg svarer til vægten på en pæn stor kylling

Med venlig hilsen
fra
OveK.




Pia (11-11-2002)
Kommentar
Fra : Pia


Dato : 11-11-02 10:30


"Ove Kristensen" <ovek@adslhome.dk> wrote in message
news:3dcee9ad$0$12468$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev i en meddelelse
> news:aqlkqp$b0kr5$1@ID-151207.news.dfncis.de...
> [klip]
> > minutter plus 20 minutter hviletid til en and paa 1.8 kg.
>
> > Sikke en stor and, du har fundet!!
>
> Neeejjj, det må være nogle små ænder du finder dig, du kan da ikke købe en
> and på 1.8 kg - hvis du spørger en kok så vil han sige at det ikke er en
and
> hvis den vejer under 3000 gr, og det er jeg da enig med ham i så man ikke
> går hen og får et rap over fingrene af gæsterne
>
> 1.8 kg svarer til vægten på en pæn stor kylling
>
> Med venlig hilsen
> fra
> OveK.
>
Det var ellers en dejlig and (selvom en kok, maaske ikke vil vaere enig
) ). Det var en Gressingham Duck, men jeg tror nu ikke, det skulle have
nogen indflydelse paa stoerrelsen, da alle de aender, de havde hos slagteren
var omkring den samme stoerrelse. Og den var endog lidt stoerre, en dem,
man ser paa andedammen!! :)

Knus

Pia



Pedersen (10-11-2002)
Kommentar
Fra : Pedersen


Dato : 10-11-02 17:18

6 timer på 62 grader brunes lidt til sidst.
Hilsen Tommy
"Margit" <saaj@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:3dce4779$0$251$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hvor længe skal en and på 3200 g stege?
> Please svar hurtigt - den har stegt i 2 timer nu.
> Hilsen Margit
>
>



Esther Selig (11-11-2002)
Kommentar
Fra : Esther Selig


Dato : 11-11-02 10:53

In article <3dce869f$0$15889$edfadb0f@dread16.news.tele.dk>, Pedersen
<klovborgvej@mail.dk> wrote:

> 6 timer på 62 grader brunes lidt til sidst.
> Hilsen Tommy

62 grader??!Så skulle salmonellaforgiftningen da være stensikker


Jeg har lavet mit livs bedste and i går og den er stegt efter en
opskrift Svend A. i tidernes morgen leverede til Politiken.

Kommer her efter hukommelsen:

Sæt ovnen på 130 grader. (Har i sin tid prøvet 120 graders opskriften
og tror mig, de sølle 10 grader ekstra gør altså hele forskellen).

Læg den/de rengjorte og æble/sveskefyldte ænder med brystet nedad på
risten over bradepanden. Hæld knap 1 liter vand i bradepanden.
Steg ænderne i 4 timer.

Vend dem så brystet kommer opad. Lad stege yderligere 2 timer.
Nu er de sprøde, lækre, møre som smør og stegesvindet er minimalt.
Hvis brystet ikke er helt så sprødt og brunt som ønsket, så giv lige
dyrene en efterbruning ved 200 grader eller grill. ( ikke alle ovne er
*helt* pålidelige).

Tag ænderne ud og lad stå et times tid før du parterer dem. De er
stadigt varme og sprøde. Du kan evt lige give fadet et par
grillminutter lige før serveringen.

Den bedste andesauce får du, hvis du har taget vinger, hals, indvolde
etc og kogt en god fond: Brun vinger etc., drys med 1-2 spsk mel, rør
rundt, tilsæt 1 spsk konc.tomatpure, en håndfuld suppeurter i tern,
hæld en halv flaske god rødvin over og lad simre gerne 4-5 timer. Sigt
fonden fra og skum fedt væk.
Når du har stegt dine ænder, vil bradepanden være fyldt med ca 1 liter
fedt og en smule kraft. Fjern fedtet og sigt skyen, så alt fnadderet
kommer væk. Tilsæt denne sky til din andefond, rundt evt af med lidt
piskefløde, 1 spsk ribsgele og et par dråber cognac.

Og et sidste tip: de svesker, du kommer i anden, kan med stor fordel
trække et døgn tid i portvin og/eller cognac. Så blir det ikke meget
bedre. hilsen esther

Svend Andersen (11-11-2002)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 11-11-02 13:45

selig@fjerndettemail.tele.dk writes:
>Jeg har lavet mit livs bedste and i går og den er stegt efter en
>opskrift Svend A. i tidernes morgen leverede til Politiken.

Du husker godt Esther

Det skal også lige med, at en and under 3.000 gram aldrig bliver rigtig
god, og glem alt om Berberiænder til jul (de er meget bedre med vinsauce
og andre gastronomiske finurligheder).
De bedste juleænder er Cherry Vally ænder som er kendt kloden rundt for
sine meget kraftfulde bryster og det mindre stegesvind.

ISO og Magasin har dem ofte i december, -og jeg sælger stadig tonsvis af
dem


hilsen Svend A

Internet for mennesker:
http://www.enterpol.1go.dk/



June Last (12-11-2002)
Kommentar
Fra : June Last


Dato : 12-11-02 23:19


>
>Det skal også lige med, at en and under 3.000 gram aldrig bliver rigtig
>god, og glem alt om Berberiænder til jul (de er meget bedre med vinsauce
>og andre gastronomiske finurligheder).

>
>
>hilsen Svend A

>
>
Hjælp.. Jeg har lige købt berberiænder 2 stk. a 3.000 - uden indmad
(mærket:Gelavi)- det skulle være vores julemad - hvordan gør jeg nu -
for at prøve at få et ordentlig julebord - Jeg har desværre ingen god
økonomi for øjeblikket og kan derfor ikke "bare købe nye" !
--
Kærligst June

Stine (12-11-2002)
Kommentar
Fra : Stine


Dato : 12-11-02 11:27

Et godt tip.... for en 2,8 kg. and ( mums )

160 grader varmluft ovn, 1 time og 15 min. på ryggen

Så vendes den...... og får den 1 time og 20 min på 170 grader.
Så skruges ovnen på på max og grillen sættes på...kom et par skefulde is
koldt vand hen over anden det er meget vigtigt !!!!

Sæt noget sølvpapir i klemme i ovnen så der kommer lidt luft ind.. i ca. 5
min, så bobler skindet op og bliver super sprødt.. hold lige øje med den, og
giv den evt. lidt mere end bare 5 min.

Hilsen Stine


10.11.02 12:47

> Hvor længe skal en and på 3200 g stege?
> Please svar hurtigt - den har stegt i 2 timer nu.
> Hilsen Margit
>
>


Svend Andersen (13-11-2002)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 13-11-02 13:56

Junelast@hotmail.dk writes:
>Hjælp.. Jeg har lige købt berberiænder 2 stk. a 3.000 - uden indmad
>(mærket:Gelavi)- det skulle være vores julemad - hvordan gør jeg nu -
>for at prøve at få et ordentlig julebord - Jeg har desværre ingen god
>økonomi for øjeblikket og kan derfor ikke "bare købe nye" !

Du skal ikke være bekymret, selvfølgelig går det med en berberiand, jeg
synes blot at de engelsek Cherry Vally er de bedste (hvis da ikke jeg selv
kan få lov til at hente en på landet


hilsen Svend A

Internet for mennesker:
http://www.enterpol.1go.dk/



Peter W. Bosse (17-11-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 17-11-02 08:49

"Svend Andersen" <svend@enterpol.dk> skrev i en meddelelse:

> jeg synes blot at de engelsek Cherry Vally er de bedste (hvis da ikke jeg selv
> kan få lov til at hente en på landet

Apropos ænder:..
Så ser jeg i dag i Bilka-kataloget, at de i næste uge, bl.a. sælger Danske
Pekingænder på 3400 g til 99,95 kr. - Tror du ikke, at de også kan være ret
gode? - Eller, er det det med, når fjerkræet er fra DK, - så er det ikke så godt..

For et par måneder siden, købte jeg i Netto et par Tailandske Peking andebryster
á ca. 200 g, og de smagte altså bare helt ..fantastiskt! Helt anden smag end den
vi er vant til, - Og så sælger de dem ikke engang mere. ;-((
Mon Pekingænder bliver fodret anderledes, - Er der nogen der ved?..

Fortsat go' weekend!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Hørt i morgenradioen: Jeg så julemanden kysse mor - Den med Daimi!



Svend Andersen (17-11-2002)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 17-11-02 09:27

peterw.bosse@get2net.dk writes:
>Apropos ænder:..
>Så ser jeg i dag i Bilka-kataloget, at de i næste uge, bl.a. sælger Danske
>Pekingænder på 3400 g til 99,95 kr. - Tror du ikke, at de også kan være
>ret
>gode? - Eller, er det det med, når fjerkræet er fra DK, - så er det ikke
>så godt..
>
>For et par måneder siden, købte jeg i Netto et par Tailandske Peking
>andebryster
>á ca. 200 g, og de smagte altså bare helt ..fantastiskt! Helt anden smag
>end den
>vi er vant til, - Og så sælger de dem ikke engang mere. ;-((
>Mon Pekingænder bliver fodret anderledes, - Er der nogen der ved?..

Dem har jeg aldrig hørt om, det lyder interessant og jeg vil prøve at
grave lidt i det

hilsen Svend A

Internet for mennesker:
http://www.enterpol.dk




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste