"Lau Saugman Hansen" <laush@mail.dk> skrev i
news:3dccedc3$0$50044$edfadb0f@dread13.news.tele.dk
> Er der nogen der har en opskrift på blød nougat, altså den man bruger i
> bl.a. konfekt sammen med marcipan?
Blød nougat der smager og ser ud som den man køber, er ikke mulig at
fremstille selv.
I en tråd helt tilbage fra dec. 98, fandt jeg denne opskrift, der da er værd
at prøve
Hjemmelavet Hasselnøddesmør
(Smager som koncentreret blød nougat, men har marcipanagtig konsistens)
100 g hasselnøddekerner
25-50 g flormelis
1-2 spsk væde (vand el. sherry el. likør)
Begynd med at lægge hasselnøddekernerne i en 250°C varm ovn i 5-7 minutter -
eller til den brune hinde løsner sig. Gnid hinderne af nødderne og læg
kernerne i foodprocessoren. Kør kerner og flormelis til fint mel og ælt det
hele sammen med lidt væde. Opbevares køligt i plastpose.
God fornøjelse
Tina