"kautaq" <kautaq@post2.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:4a541c728akautaq@post2.tele.dk...
> Try everthing once, som man siger.
>
> Inspireret af Mik Schack og Torben Stenos Hjemmeservice
> har jeg købt en dåse Mild Sauerkraut i Netto for 7 kr.
Nedenfor er et par forslag, den første hvor kålen tilberedes som salat
sammen med æbler, den anden hvor den koges sammen med pølserne. Surkål har
godt af noget fedme, enten fra fedt kød eller en oliedressing. Man kan også
lave en ret god gullash med surkål, hvor det fede kommer fra fløde eller
creme fraice. Traditionelle krydderier er kommen og enebær.
Der kan filndes flere opskrifter på adressen - guess what -
http://www.sauerkrautrecipes.com . Der er blandt andet opskrift på en
chokolade-sauerkraut kage!!!??
MVH
Peter
****
fra
http://www.qualiteduboucher.ch/pages/deutsch/wurst/u016.htm :
Nürnberger Rostbratwurst mit Sauerkraut
8 bis 16 Nürnberger Rostbratwürste, je nach Hunger
Sauerkraut-Salat:
600 - 800 g Salat-Sauerkraut aus Beutel, z.B. SummerPower von Schöni, mit
milder Salatsauce aus Öl, Essig, Salz und Pfeffer,
Thomy Senf mild und Sauerhalbrahm anmachen, 1 Apfel hineinreiben.
----------------------------------------------------------------------------
----
ZUBEREITUNG
A. Auf Holzkohlengrill: Rauch und Duft der glühenden Holzkohle verbinden
sich dabei wunderbar schmackhaft mit der knusprigen Wursthaut.
B. Auf Nichtkohlengrill: Auch hier werden die Würste zur Delikatesse.
Nürnberger Rostbratwürste vor und während dem Grillieren mit Speisefettcrème
einstreichen. Grillzeit je nach Grösse der Würste ca. 5 - 6 Min. pro Seite.
Varianten:
Nürnberger Rostbratwürste nicht ganz durchgrillieren, in Pfanne legen, Bier
dazugiessen und gar dünsten.
oder
Grössere Grillwürste in kochendem Wasser garen, abtrocknen, der Länge nach
halbieren. Mit schwarzem Pfeffer bestreuen und mit Speisefettcrème
bestreichen. Während ca. 3 Min. knusprig grillieren.
Zu grillierten Würsten schmecken Senf und - besonders zur Nürnberger
Rostbratwurst - Meerrettich, z.B. die Meerrettichcrème von Thomy.
****
Her er en italiensk version:
Crauti con luganighe
Ingredienti: 1 kg crauti, 6 salsicce fresche, strutto, olio, cumino, mezzo
bicchiere di vino bianco.
Preparazione: Riscaldare l'olio e lo strutto, gettarvi i crauti con la loro
acqua, e le salsicce; aggiungere il vino ed il cumino, cuocere per circa
un'ora e mezzo a pentola coperta.
Hvilket så vidt jeg kan tyde (måske Ms Krabappel kan korrigere) betyder
sådan noget som 1 kg surkål, 6 ferske pølser, svinefedt, olie, kommen, et
halvt glas hvidvin. Varm fedt og olie, tilsæt kålen med dens væde samt
pølserne. tilsæt vin og kommen og lad det putre i en times tid. Jeg tror jeg
ville brune pølserne lidt før jeg kom kålen i.