/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Ikke Jonsons fristelse, men...?
Fra : Allan E


Dato : 09-11-02 11:18

Jeg får i aften nogle venner til middag, og da jeg overvejede hvad jeg
skulle servere kom en ret jeg tidligere har smag, mig i hu.
Jeg troede egentlig at den hed Jonsons fristelse, men når jeg søger efter en
opskrift på den ret finder jeg noget med ansjoser, hvilket ikke lige var det
jeg havde i tankerne.

Retten var en slags flødekartofler i fad, men med noget hakket oksekød i
bunden, og jeg skal hilse og soge at det smager himmelsk

Er der nogen der kender retten, og måske endda ligger inde med en opskrift,
man kunne få lov at kigge i??

Jeg ved godt at jeg bare kan går ud fra en opskrift på flødekartofler og
stege noget oksekød og komme i bunden, men hvis der er nogen der har en
opskrift, vil det være super!!

Mvh Allan E



 
 
Pia (09-11-2002)
Kommentar
Fra : Pia


Dato : 09-11-02 11:47

Jeg hra ikke proevet at soege, men saa vidt jeg husker fra min barndom
(svensk mor!), saa hedder det Jannsons fraestelse

Haaber det hjaelper

Pia

"Allan E" <ege@per_fjern_son.dk> wrote in message
news:aqinch$64g$1@sunsite.dk...
> Jeg får i aften nogle venner til middag, og da jeg overvejede hvad jeg
> skulle servere kom en ret jeg tidligere har smag, mig i hu.
> Jeg troede egentlig at den hed Jonsons fristelse, men når jeg søger efter
en
> opskrift på den ret finder jeg noget med ansjoser, hvilket ikke lige var
det
> jeg havde i tankerne.
>
> Retten var en slags flødekartofler i fad, men med noget hakket oksekød i
> bunden, og jeg skal hilse og soge at det smager himmelsk
>
> Er der nogen der kender retten, og måske endda ligger inde med en
opskrift,
> man kunne få lov at kigge i??
>
> Jeg ved godt at jeg bare kan går ud fra en opskrift på flødekartofler og
> stege noget oksekød og komme i bunden, men hvis der er nogen der har en
> opskrift, vil det være super!!
>
> Mvh Allan E
>
>



Pia J (09-11-2002)
Kommentar
Fra : Pia J


Dato : 09-11-02 12:52

helt nøjagtigt "janssons frestelse" - prøv google

:Pia


Allan E (09-11-2002)
Kommentar
Fra : Allan E


Dato : 09-11-02 13:11

"Pia J" <ngspam@ofir.dk> wrote in message
news:3dccf684$0$96961$bc7fd3c@news.sonofon.dk...
> helt nøjagtigt "janssons frestelse" - prøv google
>
> :Pia

Mange tak, men som sagt var det ikke lige Jannsons fristelse jeg ledte
efter. Jeg troede det var det den hed, indtil jeg så det havde noget at gøre
med ansjoser.
Altså Ikke Jannsons fristelse!

Det er snarere flødekartofler i fad, med hakkedt oksekød i bunden?? Er der
ikke nogen der ved hvad rette hedder eller har en opskrift liggende??



Pia (09-11-2002)
Kommentar
Fra : Pia


Dato : 09-11-02 13:27


"Allan E" <ege@per_fjern_son.dk> wrote in message
news:aqiu14$55g$1@sunsite.dk...
> "Pia J" <ngspam@ofir.dk> wrote in message
> news:3dccf684$0$96961$bc7fd3c@news.sonofon.dk...
> > helt nøjagtigt "janssons frestelse" - prøv google
> >
> > :Pia
>
> Mange tak, men som sagt var det ikke lige Jannsons fristelse jeg ledte
> efter. Jeg troede det var det den hed, indtil jeg så det havde noget at
gøre
> med ansjoser.
> Altså Ikke Jannsons fristelse!
>
> Det er snarere flødekartofler i fad, med hakkedt oksekød i bunden?? Er der
> ikke nogen der ved hvad rette hedder eller har en opskrift liggende??
>
Hovsa, der fik jeg vist svaret for hurtigt :) Det var jo ikke det du ville
have. Men, jeg kan ikke lige komme paa, hvad det er du mener med din
opskrift, men jeg har engang faaet en moussaka, som ikke havde auberginer i
men med kartofler over (hmmm...saa er det jo egentligt ikke moussaka
mere!!). Det smagte super godt. Hvis ikke du kan finde den praecise
opskrift, kan du maaske gaa ud fra en moussaka opskrift. Hvis du kan lide
auberginer, saa kan du bruge baade auberginer og kartofler. Smager mums.

Pia



mig (09-11-2002)
Kommentar
Fra : mig


Dato : 09-11-02 14:20

Egentlig kan man vel lige så godt stege noget hakket oksekød med skivede løg
og krydderier så lægge det i bunden af et ovnfast fad og skivede kartofler
over, nogle skiver smelteost, gerne den runde havarti over, for så derefter
at hælde piskefløde over så det dækker alt, derefter smide det i ovnen en
times tid på 200 grader, det lyder da rigtigt.

"Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> skrev i en meddelelse
news:aqiuqi$ae3fg$1@ID-151207.news.dfncis.de...
>
> "Allan E" <ege@per_fjern_son.dk> wrote in message
> news:aqiu14$55g$1@sunsite.dk...
> > "Pia J" <ngspam@ofir.dk> wrote in message
> > news:3dccf684$0$96961$bc7fd3c@news.sonofon.dk...
> > > helt nøjagtigt "janssons frestelse" - prøv google
> > >
> > > :Pia
> >
> > Mange tak, men som sagt var det ikke lige Jannsons fristelse jeg ledte
> > efter. Jeg troede det var det den hed, indtil jeg så det havde noget at
> gøre
> > med ansjoser.
> > Altså Ikke Jannsons fristelse!
> >
> > Det er snarere flødekartofler i fad, med hakkedt oksekød i bunden?? Er
der
> > ikke nogen der ved hvad rette hedder eller har en opskrift liggende??
> >
> Hovsa, der fik jeg vist svaret for hurtigt :) Det var jo ikke det du
ville
> have. Men, jeg kan ikke lige komme paa, hvad det er du mener med din
> opskrift, men jeg har engang faaet en moussaka, som ikke havde auberginer
i
> men med kartofler over (hmmm...saa er det jo egentligt ikke moussaka
> mere!!). Det smagte super godt. Hvis ikke du kan finde den praecise
> opskrift, kan du maaske gaa ud fra en moussaka opskrift. Hvis du kan lide
> auberginer, saa kan du bruge baade auberginer og kartofler. Smager mums.
>
> Pia
>
>



Poul-Erik Andreasen (09-11-2002)
Kommentar
Fra : Poul-Erik Andreasen


Dato : 09-11-02 13:08

On Sat, 9 Nov 2002 12:52:12 +0100
"Pia J" <ngspam@ofir.dk> wrote:

> helt nøjagtigt "janssons frestelse" - prøv google

Hvorfor skulle han det, det er jo lig netop ikke
Jansons fristelser han er interesseret i. Den har han jo fundet
(ganske vist under forkert navn), og han kan ikke lide ansjoser


--
Poul-Erik Andreasen

Mr.Vertigo (09-11-2002)
Kommentar
Fra : Mr.Vertigo


Dato : 09-11-02 15:23

Hej Allan

Min første tanke var Shepherd's Pie, men det er jo med kartoffelmos.
Har dog fundet denne opskrift som jeg godt nok ikke selv har prøvet at lave.
Monterey Jack Cheese kan du nok ikke finde herhjemme. Brug cheddar eller en
anden smelteost.

Jeannie's Famous Potato Hamburger Casserole

Submitted by: Jeannie

This is something I made up that my family loves. When making it for just my
hubby and I, I will add bell peppers and some banana hot peppers to it -
really yummy then, but the boys don't like it that way.

Servings: 8

Ingredients:

1 tablespoon olive oil

1 yellow onion, thinly sliced

1 pound ground beef

1/4 cup butter

1/4 cup all-purpose flour

3 cups milk

1 pint heavy cream

salt and pepper to taste

5 potatoes, sliced

2 cups shredded Cheddar cheese

2 cups shredded Monterey Jack cheese

1 cup milk



Directions:

1. Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C).

2. Heat oil in a large heavy skillet over medium heat. Saute onions until
translucent; set aside. Cook ground beef until evenly brown. Drain excess
fat, and set beef aside. Melt butter in the skillet. Add flour, and stir
with a whisk for 5 minutes. Gradually whisk in 3 cups milk, then the cream.
Season with salt and pepper, and remove from heat.

3. Spread a small amount of sauce in the bottom of a 9x13 inch casserole
dish. Alternate layers of potatoes, onions, ground beef, cheese and sauce,
with 2 to 3 layers of each. Reserve some cheese to sprinkle on top. If you
run short of sauce, press down on all layers, and add milk as needed.
Sprinkle remaining cheese on top.

4. Bake in preheated oven for 45 to 55 minutes, or until potatoes are soft.





"Allan E" <ege@per_fjern_son.dk> skrev i en meddelelse
news:aqinch$64g$1@sunsite.dk...
> Jeg får i aften nogle venner til middag, og da jeg overvejede hvad jeg
> skulle servere kom en ret jeg tidligere har smag, mig i hu.
> Jeg troede egentlig at den hed Jonsons fristelse, men når jeg søger efter
en
> opskrift på den ret finder jeg noget med ansjoser, hvilket ikke lige var
det
> jeg havde i tankerne.
>
> Retten var en slags flødekartofler i fad, men med noget hakket oksekød i
> bunden, og jeg skal hilse og soge at det smager himmelsk
>
> Er der nogen der kender retten, og måske endda ligger inde med en
opskrift,
> man kunne få lov at kigge i??
>
> Jeg ved godt at jeg bare kan går ud fra en opskrift på flødekartofler og
> stege noget oksekød og komme i bunden, men hvis der er nogen der har en
> opskrift, vil det være super!!
>
> Mvh Allan E
>
>





Svend Andersen (09-11-2002)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 09-11-02 15:29

zarh@ofir.dk writes:
>Egentlig kan man vel lige så godt stege noget hakket oksekød med skivede
>løg
>og krydderier så lægge det i bunden af et ovnfast fad og skivede kartofler
>over, nogle skiver smelteost, gerne den runde havarti over, for så
>derefter
>at hælde piskefløde over så det dækker alt, derefter smide det i ovnen en
>times tid på 200 grader, det lyder da rigtigt.

-og hokus-pokus SÅ har du en kartoffellassagne

hilsen Svend A

Internet for mennesker:
http://www.enterpol.1go.dk/



Inger Pedersen (09-11-2002)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 09-11-02 16:40


"Allan E" <ege@per_fjern_son.dk> skrev i en meddelelse

klip
> Retten var en slags flødekartofler i fad, men med noget hakket oksekød i
> bunden, og jeg skal hilse og soge at det smager himmelsk

Kan det være noget i retning af det her?
- taget fra Hakket kød fra Brugsen

Jansson med kød
4 - 5 pers.
3 - 4 løg
20 g margarine
3/4 kg kartofler
500 g hakket oksekød
1½ tsk salt
groftkværnet peber
1/4 l fløde
2 tsk fransk sennep (3 tsk, hvis man bruger en mildere sennep)

Løgene skæres i skover og svitses i margarinen
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde bjælker.
Kartofler, løg og kød lægges lagvis i et ildfast fad.
Det rå kød skal smøres ud i et tyndt lag, så der ikke bliver klumper.
Begynd og slut med kartofler og drys mellem hvert lag med salt og peber.
Fløde og sennep piskes sammen og hældes over.
Stilles i ovnen 50 min. ved 225 grader.

Jeg har selv lavet en supernem ret med kartoffelskiver nederst, så et tyndt
lag hakket løg og rørt fars øverst.
Hvis man gider, kan man lave sovs af den væde der dannes.
Det smager dejligt, men er jo altså ikke det, du efterlyser.

Hilsen Inger



Allan E (10-11-2002)
Kommentar
Fra : Allan E


Dato : 10-11-02 01:50

Mange tak for de mange bud.

Jeg sendte de sidste gæster afsted for ca ½ time siden, og alle var
tilfredse med maden

Jeg nåede desværre ikke at læse alle indlæg inden jeg måtte ud at handle, så
jeg mixede selv en opskrift. Så hvis nogen er interesserede så kommer den
her:
---------------------------------

2,5 kg kartofler
½ l fløde
½ liter monay souce
1/4 liter letmælk
1 kg hakket oksekød
3-4 løg
1½ teske revet muskatnød
salt og peber
2 tomater
40 g parmasanost
100 g revet ost

Løgene skæres i tern og svitses i en gryde, hvorefter kødet brunes.
Kartoflerne skæres i tunde skiver, undtagen 3-4 store som rives på et
rivejern til pynt.
Kødet og løgene hældes i et smurt ildfast fad, hvorefter kartofelskiver
fordeles ovenover.
Fløde, monaysouce og mælk blandes med muskat, salt og peber, og hældes over
kartoflerne.
Herefter blandes de revede kartofler med parmasan og fordeles jævnt over
fadet. De 2 tomater skæres i skiver og ligges som pynt ovenpå, for tilsidst
at afslutte med revet ost på toppen.

Retten kan serveres med flytes og salat, og giver nok til ca 8-10 personer.

--------------------------
En af mine gæster sagde at dette normalt blev kaldt for Karlssons Fristelse,
så det har været det der har forvirret mig

Mvh Allan E



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste