/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
lasagne
Fra : sune vuorela


Dato : 09-11-02 03:06

hep!

Nu er jeg netop kommet hjem efter en god gang julebryg (og nej - de er
stadig ikke lige så gode som blålys).

Men jeg skal lørdag aften (yes - denne lørdag d 9. 11) have gæster til
spisining. Jeg har også rigtig mange gode ideer til en god lasagne,
men det kan være jeg mangler din...

Så hvad skal der til en rigtig god lasagne?

--
sune

 
 
Gitte Sørensen (09-11-2002)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 09-11-02 08:11

Sat, 09 Nov 2002 03:06:02 +0100, skrev sune vuorela
<nospam@vuorela.dk> :

>Så hvad skal der til en rigtig god lasagne?

Her har du min opskrift. Det kan da være, at der er lidt inspiration
at hente der for dig.
Efterhånden laver vi altid selv lasagnepladerne. Det er egentlig ikke
så svært, og når man først har vænnet sig til smagen og konsistensen,
så er det altså svært at spise andet.
Til gengæld "snyder" jeg så lidt med bechamelsaucen og bruger
Karoline's Mornay sauce i stedet.

Opsskriften passer til 4 normaltspisende personer. Lav evt. en grøn
salat eller tomatsalat til, hvis det er sultne gæster.

Lasagneplader af:
200 g durummel
2 æg
1 tsk olie
1 nip salt

(eller ca. 250 g. færdige lasagneplader)

en klat smør
1 stort, hakket løg
4 skiver bacon skåret i tern
250 g hakket oksekød
250 g champignons
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
1 dåse flåede el. hakkede tomater
salt - friskkværnet peber
oregano - basilikum

1/2 liter Mornay Sauce (eller lav selv en bechamelsauce)

Svits bacon, løg og hakket oksekød i smør i en gryde. Svits de hakkede
champignoner med.
Tilsæt tomater og puré og smag til med salt og krydderier.
Lad kødsovsen stå og simre lidt.

Læg lasagne, kødsauce og Mornay sauce lagvis i et ovnfast fad. Det
øverste lag skal være Mornay Sauce. Drys med revet ost. Sæt fadet på
ovnristen midt i ovnen. Bag lasagnen til overfladen er gylden. Ca. 1/2
time ved 200° C.



--
Gitte Sørensen
Hjemmeside med bl.a. Galleri: http://home.tiscali.dk/cgsorens
Webshop med kosmetik & undertøj: http://kosmetik-tak.dk
Homeparty (kosmetik & undertøj): http://gittes.dk

rasmus carlsen (09-11-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 09-11-02 10:04

Hakkede cherrytomater giver god smag ... det gør en kop kaffe og et lille
glas øl i kødsovesen også.
ras



Jan Bøgh (09-11-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 09-11-02 16:35

"rasmus carlsen" <rasmus.carlsen@tdcadsl.dk> wrote in message
news:3dcccf72$0$27052$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hakkede cherrytomater giver god smag ... det gør en kop kaffe og et lille
> glas øl i kødsovesen også.

....og så skal den (kødsovsen) ikke stå og simre LIDT. Den skal stå og simre
længe - mindst en 3-4 timer, når det nu skulle være godt.

Prøv med hjemmelavet bechamelsauce og giv den et strejf muskatnød. En smule
ost i bechamelsaucen (gorgonzola) er heller ikke af vejen.

mvh
Jan



rasmus carlsen (09-11-2002)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 09-11-02 19:05


> ...og så skal den (kødsovsen) ikke stå og simre LIDT. Den skal stå og
simre
> længe - mindst en 3-4 timer, når det nu skulle være godt.

- enig. Og så ældes sådan en med ynde ... dvs. at den har godt af at stå
natten over inden den kommer i lasagnefadet.

ras



Poul F. Andersen (09-11-2002)
Kommentar
Fra : Poul F. Andersen


Dato : 09-11-02 19:43


"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
news:j6rosu0j62rdvaolttcff9iirmpih9gnq9@4ax.com...
> hep!
>
> Nu er jeg netop kommet hjem efter en god gang julebryg (og nej - de er
> stadig ikke lige så gode som blålys).
> Så hvad skal der til en rigtig god lasagne?


Ædruelighed........, ellers er det synd for gæsterne...

--
Venligst
Poul F. Andersen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste