Sat, 09 Nov 2002 03:06:02 +0100, skrev sune vuorela
<nospam@vuorela.dk> :
>Så hvad skal der til en rigtig god lasagne?
Her har du min opskrift. Det kan da være, at der er lidt inspiration
at hente der for dig.
Efterhånden laver vi altid selv lasagnepladerne. Det er egentlig ikke
så svært, og når man først har vænnet sig til smagen og konsistensen,
så er det altså svært at spise andet.
Til gengæld "snyder" jeg så lidt med bechamelsaucen og bruger
Karoline's Mornay sauce i stedet.
Opsskriften passer til 4 normaltspisende personer. Lav evt. en grøn
salat eller tomatsalat til, hvis det er sultne gæster.
Lasagneplader af:
200 g durummel
2 æg
1 tsk olie
1 nip salt
(eller ca. 250 g. færdige lasagneplader)
en klat smør
1 stort, hakket løg
4 skiver bacon skåret i tern
250 g hakket oksekød
250 g champignons
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
1 dåse flåede el. hakkede tomater
salt - friskkværnet peber
oregano - basilikum
1/2 liter Mornay Sauce (eller lav selv en bechamelsauce)
Svits bacon, løg og hakket oksekød i smør i en gryde. Svits de hakkede
champignoner med.
Tilsæt tomater og puré og smag til med salt og krydderier.
Lad kødsovsen stå og simre lidt.
Læg lasagne, kødsauce og Mornay sauce lagvis i et ovnfast fad. Det
øverste lag skal være Mornay Sauce. Drys med revet ost. Sæt fadet på
ovnristen midt i ovnen. Bag lasagnen til overfladen er gylden. Ca. 1/2
time ved 200° C.
--
Gitte Sørensen
Hjemmeside med bl.a. Galleri:
http://home.tiscali.dk/cgsorens
Webshop med kosmetik & undertøj:
http://kosmetik-tak.dk
Homeparty (kosmetik & undertøj):
http://gittes.dk