Sakset fra tv2.dk
Ingredienser: (4 pers.)
400 g oksekød (mørbrad, klump eller filet), lidt fedtstof til at stege i.
Linser: 150 g tørrede linser, udblødte, 1 alm. løg, 1 fed hvidløg, lidt
finthakket chili, 6-8 svampe, ½ dl olivenolie
Rosenkål: 6-8 stk. rosenkål, lidt plukket persille, lidt fedtstof til at
stege i
Fremgangsmåde:
Rosenkål: Pil rosenkålene og gem de yderste blade til at stege. Selve
hjerterne gives et let opkog, så de bliver møre. Tag dem op og køl ned. Tag
så linserne og kog dem helt møre i frisk vand. Dette tager godt 30 min. Snit
så løg, svampe og hvidløg fint og kom dem i en gryde med olie og chili. Rist
nogle minutter og tilsæt så linserne. Krydr godt med salt og peber og tilsæt
også lidt vand.
Kom også rosenkålshjerterne ved og kog det hele mørt. Det skal faktisk blive
til en moset masse. Krydr så kødet med salt og peber over det hele og steg
det på en pande i lidt fedtstof. Det skal stege godt 15 minutter, hvor det
vendes det undervejs. Tages af og trækker.
Rist så kålbladene og kom persille ved samt salt og peber. Server så
linsemassen med de stegte blade over og kødet skåret i skiver på siden.
"kautaq" <kautaq@post2.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:4b9230e19fkautaq@post2.tele.dk...
> Hej
> For et par uger eller tre siden, lavede Nikolaj Kirk
> en ret med røde linser, svampe og rosenkål i Go'Morgen
> Danmark på TV2.
>
> Er der nogen der kan huske fremgangsmåden. Jeg har søgt
> på
www.google.com , men fandt intet.
>
> De bedste ...
> Hammer
>
> --
> Mike
http://home2.inet.tele.dk/kautaq