"Kristin Andreassen" <kristinREMOVETHIS@homemail.dk> wrote in message
news:B96y9.3654$oC3.609859@news010.worldonline.dk...
> Kogt torsk lyder ikke så spændende, men det er nu en dejlig fisk.
Hold da op - gammeldaws kogt torsk med rødbedetern, bacontern og sennepssovs
er noget af det allerbedste der findes
> dog godt tænke mig at tilberede fisken på en lidt anden måde end den
> sædvanligt dampede. Er der mon nogen der har et godt forslag til
> anderledes
> tilberedning? Jeg har engang fået ovnstegt torsk der var gratineret med en
> slags rasp med olie og krydderier på toppen. Hvis der er nogen der har
> opskriften på denne gratinering, ville jeg være glad.
Prøv denne:
Læg et lag skivede løg i bunden af et fad. Ovenpå lægges et lag skivede
madæbler (de SKAL være sure).
Herover lægges torskefiletterne og øverst et lag rasp - evt. blandet med
bacon eller skinketern. Herover placeres nogle smørklatter (eller der
dryppes smeltet smør).
Ca 1/2 time i ovnen ved 180-200 grader.
Der kan så varieres til den store guldmedalje.
Erstat æbler med skivet tomat (evt. fra dåse). Evt med et drys basilikum
over.
Smid hvidløg ud over fisken.
Bland hakkede soltørrede tomater og/eller parmesanost i raspen.
Drys oregano ovenover raspen.
Brug olivenolie i stedet for smør.
Har du ikke brugt parmesan i raspen, så brug mozarella på raspen (org drop
så evt. fedtstoffet)
Retten kan også laves med skivet oliven og paprika.
Løget kan erstattes med fenikkelknolde. Gerne sammen med karry, der drysses
over fisken.
I øvrigt kan torsken fint erstattes m. sej, kuller eller hvilling, der er
noget billigere og på sin vis lige så godt. Især hvilling vil jeg gerne
reklamere lidt for som erstatning for den efterhånden noget dyre torsk.
og....
ja, der er nærmest ikke grænser for hvad der kan lade sig gøre.
Grundopskriften er grøntsag/frugt i bunden, fisk og så rasp på toppen.
Så brug fantasien og de smagskomponenter, du godt kan lide.
vh
Jan