"Søren Lindholt" <lindholt@FJERNperson.dk> wrote in message
news:01c2898c$d614a860$780b12ac@pc4148...
>
> Jakob Andersen <jakob@effectus.dk> wrote in article
> <aq61ka$1os4$1@news.cybercity.dk>...
> > "Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@email.dk> wrote
> > > Men eftersom en af mine venner sagde han
> > > havde oplevet det før - vil jeg da godt høre om der er andre der har
> > oplevet
> > > en faldende tendens i service og ølindsigt blandt bartenderne?
> >
> > I Aalborg er der altid god service og bartenderne har styr på øltyper og
> > udvalg.
> >
> > I KBH har jeg heller aldrig hørt om nogen der havde dårlige oplevelser.
>
> Det har du så nu
>
> Ang. Aalborg, der var nu i starten ikke altid helt styr på sagerne, det
> hjalp da overtjeneren fra John Bull blev ansat..
> Jeg tror simpelt hen ikke der er fagligt kompente bartendere nok til
> efterspørgslen! Og ventetiden er jo svær at gøre noget ved når
> populariteten er høj.
>
> --
> Søren
>
Jeg tror desværre det er et meget udbredt fænomen - at ligegyldigt hvor
velmenende, principfast og fokuseret restauratøren eller værtshusholderen
måtte være - så ansætter de før eller siden skvaderhoveder til at
servere/udskænke. Hvordan kan det være at standard tjeneren i dagens
København, er en pige i starten af tyverne, igang med et studie som hun ikke
rigtigt får gjort noget ved - eller alternativt, igang med at tjene penge
til den obligatoriske rygsækrejse? Det er fordi det er dem der tilbyder
sig... Det kan godt være at en fagligt udlært tjener er dyr i drift, men jeg
garantere også at de genere meget mere omsætning takket være deres indsigt!
Spørgsmålet er om der er tjenere nok? Branchen har en meget kedelig
fordeling af den faglige stolthed - hvor kokke til tider, kan gå så meget op
i deres faglighed, at de næsten kan gå på vandet, er tjenerfaget
fuldstændigt blottet for profiler. Vi mangler en Kirk der kan gøre det
trendigt at være en helvedes go' tjener! Og det gælder selvfølgeligt også
udskænkning af øl... Som et minimumskrav skulle de da ha' læst M.J's store
ølbog.
Bjarke