"netper" <netper.news@kandu.dk> wrote in message
news:QeZu9.184176$Qk5.6486663@news010.worldonline.dk...
> Cæsar salat
>
> 5 romaine salathoveder
> (eller anden salat)
> 20 store flager parmesanost
> 2 flûtes
> 1 fed hvidløg
> 1 dl olivenolie
Vil man ikke normalt bruge croutoner til Cesar Salad?
Og Citron, sennep, ansjosfiletter og æggeblomme i dressingen?
Sådan opfatter jeg i hvert fald 'originalopskriften'.
på
http://www.netby.dk/Nord/Appelsingade/Opskrifter/grnne2.htm
fandt jeg denne opskrif, der IMHO ser rigtig ud:
Amerikansk salat / Cesar Salad Til 4 personer frokost
Salaten blev engang i 20'erne kreeret af Mr. Cæsar Cardini, italiensk
immigrant, som drev restaurant i den lille mexicanske grænseby Tijuana.
2-3 romainesalathoveder
1 fed hvidløg til salatskålen
Dressing:
1 ds. ansjosfileter i olie (de flade, netto 56 g)
6 spsk.olivenolie (brug en god kvalitet, men ikke ekstra jomfruolie netop
her)
3 spsk citronsaft
2 tsk dijonsennep
1 stort æg
Endvidere:
Croutoner af 4-6 skiver sandwichbrød uden skorpe
ca. 60 g parmesanost (brug en kartoffelskræller og skræl spåner af osten)
Kasser salathovedernes grove yderblade. Skyl de resterende blade, slyng dem
tørre, og riv dem i mundrette stykker. Gnid salatskålen med overskåret
hvidløg, og læg salatbladene i skålen.
Læg afdryppede ansjosfiteter i en morter, og sted dem til en pasta med olie
og citronsaft. Bland sennep i. Hæld dressingen over salaten og bland let.
Læg ægget i kogende vand, og lad det trække i 2-3 minutter. Afkøl det
hurtigt under den kolde vandhane, pil det, og dryp den flydende æggeblomme
over salaten. Bland igen. Tilsæt brodcroutoner og ost, bland, og server
straks.
mvh
Jan