Hejsa.
blæsbjerg <blaes_bjerg@mail.tele.dk> wrote:
> Har fået en pose kastanier. Men hvordan tilbereder jeg dem og hvad serveres
> de til.
> Har en suppe opskrift, men synes at kunne huske at have fået dem bagt,
> stående i salt!
> På forhånd tak
Her er en noget mere indviklet måde at bruge dem på; men hvis først man
kommer hele vejen igennem, er det efter min mening afjort besværet værd;
men det er godt nok ikke slankemad, hvis det betyder noget.
Opskriften er min ungarske mormoders:
Kastanjepuré
1 kg kastanjer
op til ca 350 g flormelis
1 knsp vanille (kornene fra en stang eller vanillesukker)
1 l mælk (sød)
1 spsk rom
1/2 l piskefløde
Kastanjerne lægges i kogende vand i 5 minutter, derefter afskalle de og
koges atter i mælken smagt til med vanille.
Når de er møre, passeres kastanjerne (f. eks. gennem en sigte) og røres
sammen med piskefløden og rommen.
Flormelis tilsættes efter smag.
Det hele passeres én gang tilog anbringes i midten af et dybt fad.
Pyntes med flødeskum, der er blandet med 100 g sukker.
Velbekomme og held og lykke, Sebastian
--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH --
http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50