/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
kastanier
Fra : blæsbjerg


Dato : 25-10-02 20:34

Har fået en pose kastanier. Men hvordan tilbereder jeg dem og hvad serveres
de til.
Har en suppe opskrift, men synes at kunne huske at have fået dem bagt,
stående i salt!
På forhånd tak



 
 
felix (25-10-2002)
Kommentar
Fra : felix


Dato : 25-10-02 21:16


"blæsbjerg" <blaes_bjerg@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3db99cb8$0$34821$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Har fået en pose kastanier. Men hvordan tilbereder jeg dem og hvad serveres
> de til.
> Har en suppe opskrift, men synes at kunne huske at have fået dem bagt,
> stående i salt!
> På forhånd tak
>
Korrekt en bradepande med salt i bunden og så ind i ovnen, forinden skal du med en kniv
give
hver kastanie et kortsnit foroven, pas på kniven ikke smutter. Kastanier er lækre varme,
men de FEDER og det må jeg desværre ikke få



Ukendt (26-10-2002)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 26-10-02 20:34


"felix" <felix6@of[XXX]ir.dk> wrote in message
news:apc8no$mre$1@sunsite.dk...
>
> "blæsbjerg" <blaes_bjerg@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
> news:3db99cb8$0$34821$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Har fået en pose kastanier. Men hvordan tilbereder jeg dem og hvad
serveres
> > de til.
> > Har en suppe opskrift, men synes at kunne huske at have fået dem bagt,
> > stående i salt!
> > På forhånd tak
> >
> Korrekt en bradepande med salt i bunden og så ind i ovnen, forinden skal
du med en kniv
> give
> hver kastanie et kortsnit foroven, pas på kniven ikke smutter. Kastanier
er lækre varme,
> men de FEDER og det må jeg desværre ikke få


Efter min mening er det betydeligt bedre at riste kastanierne uden saltet,
direkte i bunden af bradepanden....så får de en bruning på liggefladen der
bidrager til smagen...ca 10-15 min ved 200, til de har åbnet sig og lige
netop er møre....prøv et par stykker undervejs.....så de ikke får for meget.

I øvrigt er de lettere at spise og snitte, når de skæres på tværs, midt over
den flade side, men ikke for dybt....så åbnes de let, medens der er noget af
et pillearbejde og med ømme negle man forlader bordet, hvis de skæres i
kryds i toppen.

Mvh H.



Sebastian Adorján Dy~ (27-10-2002)
Kommentar
Fra : Sebastian Adorján Dy~


Dato : 27-10-02 21:55

Hejsa.

blæsbjerg <blaes_bjerg@mail.tele.dk> wrote:

> Har fået en pose kastanier. Men hvordan tilbereder jeg dem og hvad serveres
> de til.
> Har en suppe opskrift, men synes at kunne huske at have fået dem bagt,
> stående i salt!
> På forhånd tak

Her er en noget mere indviklet måde at bruge dem på; men hvis først man
kommer hele vejen igennem, er det efter min mening afjort besværet værd;
men det er godt nok ikke slankemad, hvis det betyder noget.

Opskriften er min ungarske mormoders:

Kastanjepuré
1 kg kastanjer
op til ca 350 g flormelis
1 knsp vanille (kornene fra en stang eller vanillesukker)
1 l mælk (sød)
1 spsk rom
1/2 l piskefløde

Kastanjerne lægges i kogende vand i 5 minutter, derefter afskalle de og
koges atter i mælken smagt til med vanille.
Når de er møre, passeres kastanjerne (f. eks. gennem en sigte) og røres
sammen med piskefløden og rommen.
Flormelis tilsættes efter smag.
Det hele passeres én gang tilog anbringes i midten af et dybt fad.
Pyntes med flødeskum, der er blandet med 100 g sukker.


Velbekomme og held og lykke, Sebastian
--
Sebastian Adorján Dyhr -- sadyhr@mail.tele.dk
Jettesvej 3, 2. TH -- http://home6.inet.tele.dk/sadyhr
DK-8220 Brabrand - +45 86 25 10 50

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste