/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Suppe som gæstemad
Fra : Lars Pedersen


Dato : 22-10-02 12:16

Efterårsvejret har inspireret mig til at lave en hønsekødssuppe for nogle
gæster, men spørgsmålet slår mig; Hvad drikker man til suppe? Da vel ikke
sherry som i 90-års fødselsdagen?



 
 
Trine Kornum Christi~ (22-10-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 22-10-02 12:17

"Lars Pedersen" <up@yours.com> writes:

> Efterårsvejret har inspireret mig til at lave en hønsekødssuppe for nogle
> gæster, men spørgsmålet slår mig; Hvad drikker man til suppe? Da vel ikke
> sherry som i 90-års fødselsdagen?

Mine forældre drikker rødvin til alt, men jeg tror at det mest normale
er hvidvin. Der er sikkert også nogle der foretrækker øl. Nu drikker
jeg slet ikke alkohol, så jeg foretrækker koldt vand.

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
http://www.trinekc.dk, opskrifter og andre ligegyldigheder

Villy Erichsen (22-10-2002)
Kommentar
Fra : Villy Erichsen


Dato : 22-10-02 16:21

Lars Pedersen wrote:

> Efterårsvejret har inspireret mig til at lave en hønsekødssuppe for nogle
> gæster, men spørgsmålet slår mig; Hvad drikker man til suppe? Da vel ikke
> sherry som i 90-års fødselsdagen?

Nej, føj da - hvidvin er det normale i Danmark. Pilsner kan også bruges.


--
Venlig hilsen
Villy Erichsen
Fjern *not* for at svare på mail.



Jan Bøgh (22-10-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 22-10-02 18:47

"Lars Pedersen" <up@yours.com> wrote in message
news:1035285129.55108@kalvebod.groenjord.dk...
> Efterårsvejret har inspireret mig til at lave en hønsekødssuppe for nogle
> gæster, men spørgsmålet slår mig; Hvad drikker man til suppe? Da vel ikke
> sherry som i 90-års fødselsdagen?

Jo, en Sherry Fino er klassisk til suppe. Men f.eks. en kraftig Chardonay
(typisk fra oversøiske vinlande) vil også kunne bruges. Evt. en
Gewürtstraminer fra Alsace. Jeg vil nok droppe rødvin - men skulle det være
ville det blive en let kølig Dolcetto d'Alba (svær at finde) eller lignende.

vh
Jan



Krabsen (22-10-2002)
Kommentar
Fra : Krabsen


Dato : 22-10-02 22:40

Andet forslag:
Sauvignon Blanc (undslyld stavemetoden, hvis den er forkert) har ofte lidt
mere syre og spændstighed end Chardonnay.
Find en fra Australien/NZ eller Nordamerik (hvor de ofte sælges ofte under
navnet Fume Blanc).

mvh
Krabsen



"Jan Bøgh" <jan@boegh._X_net> skrev i en meddelelse
news:3db572b4$0$34810$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> "Lars Pedersen" <up@yours.com> wrote in message
> news:1035285129.55108@kalvebod.groenjord.dk...
> > Efterårsvejret har inspireret mig til at lave en hønsekødssuppe for
nogle
> > gæster, men spørgsmålet slår mig; Hvad drikker man til suppe? Da vel
ikke
> > sherry som i 90-års fødselsdagen?
>
> Jo, en Sherry Fino er klassisk til suppe. Men f.eks. en kraftig Chardonay
> (typisk fra oversøiske vinlande) vil også kunne bruges. Evt. en
> Gewürtstraminer fra Alsace. Jeg vil nok droppe rødvin - men skulle det
være
> ville det blive en let kølig Dolcetto d'Alba (svær at finde) eller
lignende.
>
> vh
> Jan
>
>



Lars Pedersen (23-10-2002)
Kommentar
Fra : Lars Pedersen


Dato : 23-10-02 09:14

Tak for de gode forslag. Det prøver jeg.

"Krabsen" <news@krabsen.dk> wrote in message news:ap4giv$r0b$1@sunsite.dk...
> Andet forslag:
> Sauvignon Blanc (undslyld stavemetoden, hvis den er forkert) har ofte
lidt
> mere syre og spændstighed end Chardonnay.
> Find en fra Australien/NZ eller Nordamerik (hvor de ofte sælges ofte under
> navnet Fume Blanc).
>
> mvh
> Krabsen
>
>
>
> "Jan Bøgh" <jan@boegh._X_net> skrev i en meddelelse
> news:3db572b4$0$34810$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > "Lars Pedersen" <up@yours.com> wrote in message
> > news:1035285129.55108@kalvebod.groenjord.dk...
> > > Efterårsvejret har inspireret mig til at lave en hønsekødssuppe for
> nogle
> > > gæster, men spørgsmålet slår mig; Hvad drikker man til suppe? Da vel
> ikke
> > > sherry som i 90-års fødselsdagen?
> >
> > Jo, en Sherry Fino er klassisk til suppe. Men f.eks. en kraftig
Chardonay
> > (typisk fra oversøiske vinlande) vil også kunne bruges. Evt. en
> > Gewürtstraminer fra Alsace. Jeg vil nok droppe rødvin - men skulle det
> være
> > ville det blive en let kølig Dolcetto d'Alba (svær at finde) eller
> lignende.
> >
> > vh
> > Jan
> >
> >
>
>



Jan Bøgh (23-10-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 23-10-02 18:03

"Krabsen" <news@krabsen.dk> wrote in message news:ap4giv$r0b$1@sunsite.dk...
> Andet forslag:
> Sauvignon Blanc (undslyld stavemetoden, hvis den er forkert) har ofte
lidt
> mere syre og spændstighed end Chardonnay.

Absolut (altså det med spændstighed og syre).
Jeg synes bare ikke lige det er syre og spændstighed, jeg umiddelbart ville
ønske i forbindelse med en så forholdsvis 'tam' sag som hønsekødsuppe,
nærmere fedme og rundhed. Og det er jo netop ikke det, der typisk
kendetegner en Sauvignon Blanc.
Jeg vil vove det ene øje: Hvis du synes suppen vil egne sig til at få et
tilskud af citronsaft, vil en Sauvignon Blanc (evt med et tilskud af
Semillon) være udmærket.

vh
Jan



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177555
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408860
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste