/ Forside / Interesser / Hus og have / Hus og have / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 30351
3773 24011
pbp_et 20871
dova 19847
ans 15297
stig54 12614
vagnr 12599
transor 11828
katekismus 10999
10  trimare46 9702
Spiselige kastanjer?
Fra : Bitten


Dato : 21-10-02 08:56

Nå! Jeg sendte denne meddelse igår eftermiddags, og jeg kan ikke se
den... Derfor sender jeg den igen, og undskylder på forhånd hvis jeg
er den eneste den har "gemt" sig for!

Hej i gruppen.

Hvordan kan man se om kantanjerne er spiselige? (Altså det jeg tror
kaldes for "ægte" kastanjer?)
Jeg ved at størstedelen af de kastanjetræer i DK er pyntekastanjer,
men hvis nu...


--
Venlig hilsen Bitten.

 
 
Peter Ole Kvint (21-10-2002)
Kommentar
Fra : Peter Ole Kvint


Dato : 21-10-02 10:22



Bitten wrote:

> Nå! Jeg sendte denne meddelse igår eftermiddags, og jeg kan ikke se
> den... Derfor sender jeg den igen, og undskylder på forhånd hvis jeg
> er den eneste den har "gemt" sig for!
>
> Hej i gruppen.
>
> Hvordan kan man se om kantanjerne er spiselige? (Altså det jeg tror
> kaldes for "ægte" kastanjer?)
> Jeg ved at størstedelen af de kastanjetræer i DK er pyntekastanjer,
> men hvis nu...

Smag på dem.

Bladene på hestekastenie er samlet i en fifte forenden af en langstilk.
Gægte kastenieblade er blanke og savtakke.

Der er 1000 spide nåleligende pigge på skralden af Gægte kastenie.



Preben Riis Sørensen (21-10-2002)
Kommentar
Fra : Preben Riis Sørensen


Dato : 21-10-02 22:08


Peter Ole Kvint <haabet@danbbs.dk> skrev i en
news:3DB3C724.D3FEE0B0@danbbs.dk...
>
>
> Bitten wrote:
>
> > Nå! Jeg sendte denne meddelse igår eftermiddags, og jeg kan ikke se
> > den... Derfor sender jeg den igen, og undskylder på forhånd hvis jeg
> > er den eneste den har "gemt" sig for!
> >
> > Hej i gruppen.
> >
> > Hvordan kan man se om kantanjerne er spiselige? (Altså det jeg tror
> > kaldes for "ægte" kastanjer?)
> > Jeg ved at størstedelen af de kastanjetræer i DK er pyntekastanjer,
> > men hvis nu...
>
> Smag på dem.
>
> Bladene på hestekastenie er samlet i en fifte forenden af en langstilk.
> Gægte kastenieblade er blanke og savtakke.
>
> Der er 1000 spide nåleligende pigge på skralden af Gægte kastenie.
>
>

Ægte kastanier stilles i salt, et kryds snittes foroven, kommes i ovnen,
evt. lidt smør i når de åbner. Så kan man efter smag og behag tabe dem i
saltet eller lade være. MMMMums.
Der er mange i år, det er der kun efter varme somre.
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk



Jim Andersen (28-10-2002)
Kommentar
Fra : Jim Andersen


Dato : 28-10-02 15:14

> Ægte kastanier stilles i salt, et kryds snittes foroven, kommes i ovnen,
> evt. lidt smør i når de åbner. Så kan man efter smag og behag tabe dem i
> saltet eller lade være. MMMMums.
> Der er mange i år, det er der kun efter varme somre.

Fik mig lige et par stykker Sicilliansk Kastaniekage i går (lagkage med
sødet kastaniepuré). Usødet kastaniepuré kan bruges som tilbehør.
Sidste år lavede vi glacerede kastanier (som glacerede kartofler) som
tilbehør til et stykke vildt.

/jim



Poul Erik Jørgensen (21-10-2002)
Kommentar
Fra : Poul Erik Jørgensen


Dato : 21-10-02 17:26

Bitten wrote:
> Nå! Jeg sendte denne meddelse igår eftermiddags, og jeg kan ikke se
> den... Derfor sender jeg den igen, og undskylder på forhånd hvis jeg
> er den eneste den har "gemt" sig for!

Du har vel ikke sat din newsreader til at slette indlæg straks du har læst
dem - eller en dag efter at de er læst eller så'n?
Prøv at se opsætningen af Forte Agent.
Der findes formentlig noget der hedder indstillinger eller lignende.

Poul Erik Jørgensen
--
Remove mail from my email-address before emailing me.
Enlevez mail de mon adresse email pour me contacter.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408912
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste