Peter Ole Kvint <haabet@danbbs.dk> skrev i en
news:3DB3C724.D3FEE0B0@danbbs.dk...
>
>
> Bitten wrote:
>
> > Nå! Jeg sendte denne meddelse igår eftermiddags, og jeg kan ikke se
> > den... Derfor sender jeg den igen, og undskylder på forhånd hvis jeg
> > er den eneste den har "gemt" sig for!
> >
> > Hej i gruppen.
> >
> > Hvordan kan man se om kantanjerne er spiselige? (Altså det jeg tror
> > kaldes for "ægte" kastanjer?)
> > Jeg ved at størstedelen af de kastanjetræer i DK er pyntekastanjer,
> > men hvis nu...
>
> Smag på dem.
>
> Bladene på hestekastenie er samlet i en fifte forenden af en langstilk.
> Gægte kastenieblade er blanke og savtakke.
>
> Der er 1000 spide nåleligende pigge på skralden af Gægte kastenie.
>
>
Ægte kastanier stilles i salt, et kryds snittes foroven, kommes i ovnen,
evt. lidt smør i når de åbner. Så kan man efter smag og behag tabe dem i
saltet eller lade være. MMMMums.
Der er mange i år, det er der kun efter varme somre.
--
M.V.H.
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk