Torben Abilgaard skrev:
> De er allesammen nogen kyllinger.
>
> Selvfølgelig skal der fugl i suppen for at give den rette smag og den helt
> nødvendige overdådighed - ellers kunne alle og enhver da smække sådan en
> smule bouillon-pjask sammen.
Hvis man kommer en høne i oksekødssuppen, så bliver det næsten til
skildpaddesuppe. Der mangler bare en skildpadde og en flaske sherry:
Ægte Skildpaddesuppe.
3 Pd. Oksekød og en Høne skæres i smaa Stykker og brunes i 35 Kv. Smør
sammen med 10 Løg, 6 Gulerødder og en Selleri, altsammen ituskaaret,
naar det er brunt, kommes 4 Potter Vand paa samt en Suppevisk, 2
Porrer, 2 Laurbærblade, lidt stødt hvid Peber og et Hylster spansk
Peber - dette tages op, naar Suppen er stærk nok - ; den koger 3 Timer
og sies derefter, 2 store Spiseskefulde Mel brunes i Smør og spædes
lidt efter lidt med Suppen. En Daase henkogt Skildpadde opvarmes,
Kødet tages op og skæres i smaa Firkanter og kommes paa Suppen
tilligemed 3 Pægle Sherry eller Madeira samt lidt Salt og Sukker.
Paa denne Suppe kan man ogsaa komme smaatskaarne røfler. (Okse- og
Hønsekødet kan anvendes til Hachis, Ragout eller lignende).
Til ca. 9 Personer.
--
Hans
Husmoderens Haandbog -
http://hjem.get2net.dk/hpholm/hh/
Nordiske traditioner -
http://tradisjoner.no/