/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Ganske almindelige kogte røde pøhlser
Fra : Jørn Ibsen


Dato : 17-10-02 13:57

Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.

Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
gemt i pøhlsevandet ?

Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
pøhlsemanden.

Nogen råd ?

Mvh. ji

PS: måske jeg skulle spørge ham selv...??


--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG

 
 
vagn torup & rikke b~ (17-10-2002)
Kommentar
Fra : vagn torup & rikke b~


Dato : 17-10-02 14:11


"Jørn Ibsen" <ji@iteration.dk> skrev i en meddelelse
news:0b288729ab4dffda4cef039ddf916f9d.82435@mygate.mailgate.org...
> Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
>
> Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
> selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
> gemt i pøhlsevandet ?
>
> Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
> undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
> pøhlsemanden.
>
> Nogen råd ?
>
> Mvh. ji
>
> PS: måske jeg skulle spørge ham selv...??
>
> Hej Jørn
Ja, du kunne da spørge.
Jeg har hørt noget med eddike engang, men om det er rigtigt ved jeg ikke.
MVH Rikke

www.rikkebachmann.webbyen.dk - Nu i efterårsfarver

> --
> Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG



Svend Andersen (17-10-2002)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 17-10-02 15:28

ji@iteration.dk writes:
>Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
>selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
>gemt i pøhlsevandet ?
>
>Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
>undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
>pøhlsemanden.
>
>Nogen råd ?

Stil dig udenfor i regn og blæst og spis dem, så er det helt det samme


hilsen Svend A

Internet for mennesker:
http://www.enterpol.1go.dk/



Rene' Hjorth (17-10-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 17-10-02 14:56

[Jørn Ibsen | Thu, 17 Oct 2002 12:57:09 +0000 (UTC)]

>Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
>undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
>pøhlsemanden.

Mange pølsemænd bruger en boullionterning (du ved, de kedelige
saltterninger fra Knorr) og et lille løg - som du også har prøvet.

Men tror du ikke at "hemmeligheden" er at hos en pølsemand ligger de vel
5-6 timer i vandet for at få smag?

>PS: måske jeg skulle spørge ham selv...??

Afgjort en god idé :)

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

Gerner (17-10-2002)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 17-10-02 18:16

On Thu, 17 Oct 2002 15:55:52 +0200, Rene' Hjorth <rhjorth@spamcop.net> wrote in
dk.kultur.mad+drikke:


>Men tror du ikke at "hemmeligheden" er at hos en pølsemand ligger de vel
>5-6 timer i vandet for at få smag?

Jeg tror ikke de ligger længere i vandet end det tager at køre vognen fra
garagen til stadestedet og opstillingstiden. Pølserne varmes ikke op før vognen
er klar. Ifølge den pølsemand jeg kendte en gang. (WT mand, så man kunne
bestille pølser over radioen og så var de klar når man kom frem til Sankt Hans
Torv)

--
Gerner

fuku wa uchi, oni wa soto

Inger Pedersen (17-10-2002)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 17-10-02 21:23


"Jørn Ibsen" <ji@iteration.dk> skrev i en meddelelse
news:0b288729ab4dffda4cef039ddf916f9d.82435@mygate.mailgate.org...
> Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
>
> Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
> selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
> gemt i pøhlsevandet ?

Jeg har hørt noget om, at slagterierne laver et specielt produkt til
pølsemændene - prøv og spørg...
Hilsen Inger



Rene' Hjorth (18-10-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 18-10-02 21:15

[Inger Pedersen | Thu, 17 Oct 2002 22:22:57 +0200]

>Jeg har hørt noget om, at slagterierne laver et specielt produkt til
>pølsemændene - prøv og spørg...

Jeg har spurgt Steff-Houlberg om det samme, og de har pænt forklaret mig
at de pøler der sælges til pølsemanden er præcis de samme der sælges til
almindelige forbrugere.

Det er derimod en meget populær skrøne - siger de :)

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

Jan Bøgh (23-10-2002)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 23-10-02 18:39

"Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> wrote in message
news:vqq0ruohi7q4g24b4jftt12phlom4h3m3g@4ax.com...

> >Jeg har hørt noget om, at slagterierne laver et specielt produkt til
> >pølsemændene - prøv og spørg...
>
> Jeg har spurgt Steff-Houlberg om det samme, og de har pænt forklaret mig
> at de pøler der sælges til pølsemanden er præcis de samme der sælges til
> almindelige forbrugere.
>
> Det er derimod en meget populær skrøne - siger de :)

Og jeg har fra en produktionsleder hos netop Steff Houlberg hørt det
modsatte. Og han er et yderst troværdigt menneske, så jeg anser oplysningen
for god nok. Og da jeg ad omveje fik en kasse med 'pølsemandspølser' -
godtnok dem, der skal steges - blev jeg overbevist. Jeg kan i hvert fald
ikke få de samme pølser hverken hos slagter eller i supermarked.

vh
Jan



Rene' Hjorth (23-10-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 23-10-02 19:51

[Jan Bøgh | Wed, 23 Oct 2002 17:38:52 -0000]

>> Jeg har spurgt Steff-Houlberg om det samme, og de har pænt forklaret mig
>> at de pøler der sælges til pølsemanden er præcis de samme der sælges til
>> almindelige forbrugere.
>>
>> Det er derimod en meget populær skrøne - siger de :)

>Og jeg har fra en produktionsleder hos netop Steff Houlberg hørt det
>modsatte. Og han er et yderst troværdigt menneske, så jeg anser oplysningen
>for god nok.

Fint, som du også kan læse på ovenstående, var jeg ikke HELT overbevist
:)

>Og da jeg ad omveje fik en kasse med 'pølsemandspølser' -
>godtnok dem, der skal steges - blev jeg overbevist.

Og de har/havde vel også samme fordel, som hos pølsemanden, at de kan
steges grundigt og langsomt, UDEN at sprække?

>Jeg kan i hvert fald ikke få de samme pølser hverken hos slagter eller i supermarked.

Vi må finde ud af hvor :) Måske Metro eller Inco har dem?

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

Rømer (18-10-2002)
Kommentar
Fra : Rømer


Dato : 18-10-02 08:02

Hej
Rikkes forslag med eddike er autentisk -
jeg har det fra hestens egen mund!

Forsøg dig lidt frem - en slat til en grydefuld - men hvor meget er en slat?



Niels L. (18-10-2002)
Kommentar
Fra : Niels L.


Dato : 18-10-02 13:23


"Rømer" <romer@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:3dafb2f6$0$28812$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej
> Rikkes forslag med eddike er autentisk -
> jeg har det fra hestens egen mund!
>
> Forsøg dig lidt frem - en slat til en grydefuld - men hvor meget er en
slat?
>
>

Yes!...eddiken er meget vigtig. Det er den der giver det rigtige 'knæk' når
man spiser den.

Sådan gør jeg:

Vand
bouillonterning
salt
peber
eddike (en kopfuld)
øl (en sjat)
løg (rigeligt)

....og lad så pølserne ligge i vandet så længe som muligt!

Med venlig hilsen
Niels L.





teknik (18-10-2002)
Kommentar
Fra : teknik


Dato : 18-10-02 13:25



"Jørn Ibsen" wrote:

> Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
>
> Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
> selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
> gemt i pøhlsevandet ?
>
> Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
> undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
> pøhlsemanden.

En sjat eddike gør skindet sprødt - og giver en lille smule smag - et
drys af det 3. krydderi (smagsforstærker) giver ekstra smag.
Sidstnænte bruges også til ristede pølser - et drys i olien der bruges på
varmepladen.
Ovennævnte er et tip fra byens bedste pølsevogn
Venlig hilsen
--
Villy Erichsen



Kåre Weng Madsen (18-10-2002)
Kommentar
Fra : Kåre Weng Madsen


Dato : 18-10-02 16:13


"Jørn Ibsen" skrev i en meddelelse

> Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
>
> Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
> selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
> gemt i pøhlsevandet ?


i den grilbar jeg engang arbejdede i var hemmeligheden eddike, og
grøntsagsboullion. Den med øl har jeg også hørt fra flere andre steder.

Som en anden er inde på, så ligger pølserne ofte også længere tid i vandet.
Og vigtigt er det også at vandet ikke må koge.

Men faktisk tror jeg at den vigtigste faktor er den en anden nævnte....
stemningen.

Jeg vil vædde med, at den pølse du spiser ved pølsemanden er en du har mere
"brug" for, og en du glæder dig mere til end den du selv tilberede. Måske er
det koldere, det blæser osv. osv....

Kåre



Bjarke Bundgaard (21-10-2002)
Kommentar
Fra : Bjarke Bundgaard


Dato : 21-10-02 12:52

Undskyld platheden... men jeg kunne ikke nære mig...
I 1980erne, og sikkert længe længe før det, gik der en vandre historie om
pølsemandenes problemer med at komme af med 'vandet'. Nogle påstod - de
fleste med et glimt i øjet - men andre med foruroligende alvor - at
pølsemænd i nødens stund tømte deres blære i pølsegryderne. Jeg har sågar
hørt én påstå at urin havde samme virkning på pølserne, som folk her i
gruppen har påpeget er eddikes egenskab, nemlig en positiv effekt på
pølseskindets sprødhed...
Men, men men... det ha' nu ikke skræmt mig fra at spise en pølse i ny og næ,
om end det primært bliver til de pandestegte varianter. I øvrigt er jeg
absolut mest til de nye Langelænder pølsevognene, mens jeg ofte finder Steff
Houlberg og Tulips vogne noget skuffende...

Nå, men det var bare en lille afsluttende plathed....
Bjarke



"Jørn Ibsen" <ji@iteration.dk> wrote in message
news:0b288729ab4dffda4cef039ddf916f9d.82435@mygate.mailgate.org...
> Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
>
> Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
> selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
> gemt i pøhlsevandet ?
>
> Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
> undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
> pøhlsemanden.
>
> Nogen råd ?
>
> Mvh. ji
>
> PS: måske jeg skulle spørge ham selv...??
>
>
> --
> Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG



Gerner (21-10-2002)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 21-10-02 17:48

On Mon, 21 Oct 2002 13:52:04 +0200, "Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@email.dk> wrote
in dk.kultur.mad+drikke:

>Undskyld platheden... men jeg kunne ikke nære mig...
>I 1980erne, og sikkert længe længe før det, gik der en vandre historie om
>pølsemandenes problemer med at komme af med 'vandet'. Nogle påstod - de

Tja, du kunne se på hvor staderne er oprettede.

Der er jo også andre ting som skal ud, ik'

--
Gerner

fuku wa uchi, oni wa soto

Søren Lindholt (21-10-2002)
Kommentar
Fra : Søren Lindholt


Dato : 21-10-02 19:48

"Gerner" <gerner@teknik.dk> skrev i en meddelelse > >Undskyld platheden...
men jeg kunne ikke nære mig...
> >I 1980erne, og sikkert længe længe før det, gik der en vandre historie om
> >pølsemandenes problemer med at komme af med 'vandet'. Nogle påstod - de
>
> Tja, du kunne se på hvor staderne er oprettede.
>
> Der er jo også andre ting som skal ud, ik'

Jeg tror alene lugten fra kogekarret ville afsløre hvis denne vandrehistorie
var udbredt. Men vi er i hvert fald mange der ved hvorfor der var en
pølsemand i Ribe i gamle dage der blev kald "pis-august" og ingen vi kendtte
ville spise der )))
Helges pølsevogn ved Domkirken derimod, en vældig gourmetoplevelse.
Håndskårne brød fra klapristeren, sennepen under pølsen osv osv,

Og nu vi er i gang, så minder dit navn mig jo om Gerners Grill på
Frederiksalle i Århus, orv man dnogen gode burgere de laver midt om natten,
og selve hastigheden hvormed de kan lægge hotdogs og burgere sammen er et
besøg værd, det går VIRKELIG stærkt...

mvh Søren



Jakob Andersen (21-10-2002)
Kommentar
Fra : Jakob Andersen


Dato : 21-10-02 20:52

"Søren Lindholt" <lindholt@person.dk> wrote
> Helges pølsevogn ved Domkirken derimod, en vældig gourmetoplevelse.
> Håndskårne brød fra klapristeren, sennepen under pølsen osv osv,

Nu når vi er ved de gode pølsevogne, kan jeg varmt anbefale et besøg hos
"Tages pølsebod" på boulevarden i Aalborg.

Der bruges pølser fra Slagter Munch i skagen ( http://www.munch-skagen.dk/ )

Det er GUF!

--
Jakob Andersen



Søren Lindholt (24-10-2002)
Kommentar
Fra : Søren Lindholt


Dato : 24-10-02 10:19


Jakob Andersen <jakob@effectus.dk> wrote in article
<ap1lqt$2ng9$1@news.cybercity.dk>...
> Nu når vi er ved de gode pølsevogne, kan jeg varmt anbefale et besøg hos
> "Tages pølsebod" på boulevarden i Aalborg.
>
> Der bruges pølser fra Slagter Munch i skagen (
http://www.munch-skagen.dk/ )
>
> Det er GUF!
>
Akkurat, byens bedste pølsevogn! Jeg har handlet der siden han åbnede
første dag, det har været omkring 1990
Han får også lavet pølsebrødene hos en bager osv. osv...
--
Søren


Nette (23-10-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 23-10-02 18:14


"Jørn Ibsen" wrote
> Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
> selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
> gemt i pøhlsevandet ?
>
> Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
> undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
> pøhlsemanden.
>
> Nogen råd ?

Røger du dine egne pølser?

Nette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177555
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408860
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste