|
| Ganske almindelige kogte røde pøhlser Fra : Jørn Ibsen |
Dato : 17-10-02 13:57 |
|
Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
gemt i pøhlsevandet ?
Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
pøhlsemanden.
Nogen råd ?
Mvh. ji
PS: måske jeg skulle spørge ham selv...??
--
Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG
| |
vagn torup & rikke b~ (17-10-2002)
| Kommentar Fra : vagn torup & rikke b~ |
Dato : 17-10-02 14:11 |
|
"Jørn Ibsen" <ji@iteration.dk> skrev i en meddelelse
news:0b288729ab4dffda4cef039ddf916f9d.82435@mygate.mailgate.org...
> Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
>
> Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
> selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
> gemt i pøhlsevandet ?
>
> Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
> undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
> pøhlsemanden.
>
> Nogen råd ?
>
> Mvh. ji
>
> PS: måske jeg skulle spørge ham selv...??
>
> Hej Jørn
Ja, du kunne da spørge.
Jeg har hørt noget med eddike engang, men om det er rigtigt ved jeg ikke.
MVH Rikke
www.rikkebachmann.webbyen.dk - Nu i efterårsfarver
> --
> Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG
| |
Svend Andersen (17-10-2002)
| Kommentar Fra : Svend Andersen |
Dato : 17-10-02 15:28 |
|
ji@iteration.dk writes:
>Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
>selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
>gemt i pøhlsevandet ?
>
>Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
>undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
>pøhlsemanden.
>
>Nogen råd ?
Stil dig udenfor i regn og blæst og spis dem, så er det helt det samme
hilsen Svend A
Internet for mennesker:
http://www.enterpol.1go.dk/
| |
Rene' Hjorth (17-10-2002)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 17-10-02 14:56 |
|
[Jørn Ibsen | Thu, 17 Oct 2002 12:57:09 +0000 (UTC)]
>Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
>undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
>pøhlsemanden.
Mange pølsemænd bruger en boullionterning (du ved, de kedelige
saltterninger fra Knorr) og et lille løg - som du også har prøvet.
Men tror du ikke at "hemmeligheden" er at hos en pølsemand ligger de vel
5-6 timer i vandet for at få smag?
>PS: måske jeg skulle spørge ham selv...??
Afgjort en god idé :)
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Gerner (17-10-2002)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 17-10-02 18:16 |
|
On Thu, 17 Oct 2002 15:55:52 +0200, Rene' Hjorth <rhjorth@spamcop.net> wrote in
dk.kultur.mad+drikke:
>Men tror du ikke at "hemmeligheden" er at hos en pølsemand ligger de vel
>5-6 timer i vandet for at få smag?
Jeg tror ikke de ligger længere i vandet end det tager at køre vognen fra
garagen til stadestedet og opstillingstiden. Pølserne varmes ikke op før vognen
er klar. Ifølge den pølsemand jeg kendte en gang. (WT mand, så man kunne
bestille pølser over radioen og så var de klar når man kom frem til Sankt Hans
Torv)
--
Gerner
fuku wa uchi, oni wa soto
| |
Inger Pedersen (17-10-2002)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 17-10-02 21:23 |
|
"Jørn Ibsen" <ji@iteration.dk> skrev i en meddelelse
news:0b288729ab4dffda4cef039ddf916f9d.82435@mygate.mailgate.org...
> Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
>
> Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
> selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
> gemt i pøhlsevandet ?
Jeg har hørt noget om, at slagterierne laver et specielt produkt til
pølsemændene - prøv og spørg...
Hilsen Inger
| |
Rene' Hjorth (18-10-2002)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 18-10-02 21:15 |
|
[Inger Pedersen | Thu, 17 Oct 2002 22:22:57 +0200]
>Jeg har hørt noget om, at slagterierne laver et specielt produkt til
>pølsemændene - prøv og spørg...
Jeg har spurgt Steff-Houlberg om det samme, og de har pænt forklaret mig
at de pøler der sælges til pølsemanden er præcis de samme der sælges til
almindelige forbrugere.
Det er derimod en meget populær skrøne - siger de :)
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Jan Bøgh (23-10-2002)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 23-10-02 18:39 |
|
"Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> wrote in message
news:vqq0ruohi7q4g24b4jftt12phlom4h3m3g@4ax.com...
> >Jeg har hørt noget om, at slagterierne laver et specielt produkt til
> >pølsemændene - prøv og spørg...
>
> Jeg har spurgt Steff-Houlberg om det samme, og de har pænt forklaret mig
> at de pøler der sælges til pølsemanden er præcis de samme der sælges til
> almindelige forbrugere.
>
> Det er derimod en meget populær skrøne - siger de :)
Og jeg har fra en produktionsleder hos netop Steff Houlberg hørt det
modsatte. Og han er et yderst troværdigt menneske, så jeg anser oplysningen
for god nok. Og da jeg ad omveje fik en kasse med 'pølsemandspølser' -
godtnok dem, der skal steges - blev jeg overbevist. Jeg kan i hvert fald
ikke få de samme pølser hverken hos slagter eller i supermarked.
vh
Jan
| |
Rene' Hjorth (23-10-2002)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 23-10-02 19:51 |
|
[Jan Bøgh | Wed, 23 Oct 2002 17:38:52 -0000]
>> Jeg har spurgt Steff-Houlberg om det samme, og de har pænt forklaret mig
>> at de pøler der sælges til pølsemanden er præcis de samme der sælges til
>> almindelige forbrugere.
>>
>> Det er derimod en meget populær skrøne - siger de :)
>Og jeg har fra en produktionsleder hos netop Steff Houlberg hørt det
>modsatte. Og han er et yderst troværdigt menneske, så jeg anser oplysningen
>for god nok.
Fint, som du også kan læse på ovenstående, var jeg ikke HELT overbevist
:)
>Og da jeg ad omveje fik en kasse med 'pølsemandspølser' -
>godtnok dem, der skal steges - blev jeg overbevist.
Og de har/havde vel også samme fordel, som hos pølsemanden, at de kan
steges grundigt og langsomt, UDEN at sprække?
>Jeg kan i hvert fald ikke få de samme pølser hverken hos slagter eller i supermarked.
Vi må finde ud af hvor :) Måske Metro eller Inco har dem?
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Rømer (18-10-2002)
| Kommentar Fra : Rømer |
Dato : 18-10-02 08:02 |
|
Hej
Rikkes forslag med eddike er autentisk -
jeg har det fra hestens egen mund!
Forsøg dig lidt frem - en slat til en grydefuld - men hvor meget er en slat?
| |
Niels L. (18-10-2002)
| Kommentar Fra : Niels L. |
Dato : 18-10-02 13:23 |
|
"Rømer" <romer@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:3dafb2f6$0$28812$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej
> Rikkes forslag med eddike er autentisk -
> jeg har det fra hestens egen mund!
>
> Forsøg dig lidt frem - en slat til en grydefuld - men hvor meget er en
slat?
>
>
Yes!...eddiken er meget vigtig. Det er den der giver det rigtige 'knæk' når
man spiser den.
Sådan gør jeg:
Vand
bouillonterning
salt
peber
eddike (en kopfuld)
øl (en sjat)
løg (rigeligt)
....og lad så pølserne ligge i vandet så længe som muligt!
Med venlig hilsen
Niels L.
| |
teknik (18-10-2002)
| Kommentar Fra : teknik |
Dato : 18-10-02 13:25 |
|
"Jørn Ibsen" wrote:
> Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
>
> Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
> selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
> gemt i pøhlsevandet ?
>
> Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
> undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
> pøhlsemanden.
En sjat eddike gør skindet sprødt - og giver en lille smule smag - et
drys af det 3. krydderi (smagsforstærker) giver ekstra smag.
Sidstnænte bruges også til ristede pølser - et drys i olien der bruges på
varmepladen.
Ovennævnte er et tip fra byens bedste pølsevogn
Venlig hilsen
--
Villy Erichsen
| |
Kåre Weng Madsen (18-10-2002)
| Kommentar Fra : Kåre Weng Madsen |
Dato : 18-10-02 16:13 |
|
"Jørn Ibsen" skrev i en meddelelse
> Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
>
> Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
> selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
> gemt i pøhlsevandet ?
i den grilbar jeg engang arbejdede i var hemmeligheden eddike, og
grøntsagsboullion. Den med øl har jeg også hørt fra flere andre steder.
Som en anden er inde på, så ligger pølserne ofte også længere tid i vandet.
Og vigtigt er det også at vandet ikke må koge.
Men faktisk tror jeg at den vigtigste faktor er den en anden nævnte....
stemningen.
Jeg vil vædde med, at den pølse du spiser ved pølsemanden er en du har mere
"brug" for, og en du glæder dig mere til end den du selv tilberede. Måske er
det koldere, det blæser osv. osv....
Kåre
| |
Bjarke Bundgaard (21-10-2002)
| Kommentar Fra : Bjarke Bundgaard |
Dato : 21-10-02 12:52 |
|
Undskyld platheden... men jeg kunne ikke nære mig...
I 1980erne, og sikkert længe længe før det, gik der en vandre historie om
pølsemandenes problemer med at komme af med 'vandet'. Nogle påstod - de
fleste med et glimt i øjet - men andre med foruroligende alvor - at
pølsemænd i nødens stund tømte deres blære i pølsegryderne. Jeg har sågar
hørt én påstå at urin havde samme virkning på pølserne, som folk her i
gruppen har påpeget er eddikes egenskab, nemlig en positiv effekt på
pølseskindets sprødhed...
Men, men men... det ha' nu ikke skræmt mig fra at spise en pølse i ny og næ,
om end det primært bliver til de pandestegte varianter. I øvrigt er jeg
absolut mest til de nye Langelænder pølsevognene, mens jeg ofte finder Steff
Houlberg og Tulips vogne noget skuffende...
Nå, men det var bare en lille afsluttende plathed....
Bjarke
"Jørn Ibsen" <ji@iteration.dk> wrote in message
news:0b288729ab4dffda4cef039ddf916f9d.82435@mygate.mailgate.org...
> Hej gourmet'er - et enkelt spørgsmål fra en undrer.
>
> Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
> selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
> gemt i pøhlsevandet ?
>
> Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
> undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
> pøhlsemanden.
>
> Nogen råd ?
>
> Mvh. ji
>
> PS: måske jeg skulle spørge ham selv...??
>
>
> --
> Posted via Mailgate.ORG Server - http://www.Mailgate.ORG
| |
Gerner (21-10-2002)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 21-10-02 17:48 |
|
On Mon, 21 Oct 2002 13:52:04 +0200, "Bjarke Bundgaard" <bjarkeb@email.dk> wrote
in dk.kultur.mad+drikke:
>Undskyld platheden... men jeg kunne ikke nære mig...
>I 1980erne, og sikkert længe længe før det, gik der en vandre historie om
>pølsemandenes problemer med at komme af med 'vandet'. Nogle påstod - de
Tja, du kunne se på hvor staderne er oprettede.
Der er jo også andre ting som skal ud, ik'
--
Gerner
fuku wa uchi, oni wa soto
| |
Søren Lindholt (21-10-2002)
| Kommentar Fra : Søren Lindholt |
Dato : 21-10-02 19:48 |
|
"Gerner" <gerner@teknik.dk> skrev i en meddelelse > >Undskyld platheden...
men jeg kunne ikke nære mig...
> >I 1980erne, og sikkert længe længe før det, gik der en vandre historie om
> >pølsemandenes problemer med at komme af med 'vandet'. Nogle påstod - de
>
> Tja, du kunne se på hvor staderne er oprettede.
>
> Der er jo også andre ting som skal ud, ik'
Jeg tror alene lugten fra kogekarret ville afsløre hvis denne vandrehistorie
var udbredt. Men vi er i hvert fald mange der ved hvorfor der var en
pølsemand i Ribe i gamle dage der blev kald "pis-august" og ingen vi kendtte
ville spise der )))
Helges pølsevogn ved Domkirken derimod, en vældig gourmetoplevelse.
Håndskårne brød fra klapristeren, sennepen under pølsen osv osv,
Og nu vi er i gang, så minder dit navn mig jo om Gerners Grill på
Frederiksalle i Århus, orv man dnogen gode burgere de laver midt om natten,
og selve hastigheden hvormed de kan lægge hotdogs og burgere sammen er et
besøg værd, det går VIRKELIG stærkt...
mvh Søren
| |
Jakob Andersen (21-10-2002)
| Kommentar Fra : Jakob Andersen |
Dato : 21-10-02 20:52 |
|
"Søren Lindholt" <lindholt@person.dk> wrote
> Helges pølsevogn ved Domkirken derimod, en vældig gourmetoplevelse.
> Håndskårne brød fra klapristeren, sennepen under pølsen osv osv,
Nu når vi er ved de gode pølsevogne, kan jeg varmt anbefale et besøg hos
"Tages pølsebod" på boulevarden i Aalborg.
Der bruges pølser fra Slagter Munch i skagen ( http://www.munch-skagen.dk/ )
Det er GUF!
--
Jakob Andersen
| |
Søren Lindholt (24-10-2002)
| Kommentar Fra : Søren Lindholt |
Dato : 24-10-02 10:19 |
|
Jakob Andersen <jakob@effectus.dk> wrote in article
<ap1lqt$2ng9$1@news.cybercity.dk>...
> Nu når vi er ved de gode pølsevogne, kan jeg varmt anbefale et besøg hos
> "Tages pølsebod" på boulevarden i Aalborg.
>
> Der bruges pølser fra Slagter Munch i skagen (
http://www.munch-skagen.dk/ )
>
> Det er GUF!
>
Akkurat, byens bedste pølsevogn! Jeg har handlet der siden han åbnede
første dag, det har været omkring 1990
Han får også lavet pølsebrødene hos en bager osv. osv...
--
Søren
| |
Nette (23-10-2002)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 23-10-02 18:14 |
|
"Jørn Ibsen" wrote
> Pøhlsemandens pøhlser smager betydeligt bedre end vores egne. Er det
> selve pøhlsen, der i sig selv har mere smag, eller ligger forklaringen
> gemt i pøhlsevandet ?
>
> Jeg har forsøgt med at tilsætte løg, øl, boullion, bacon - ja, alt
> undtagen skumfiduser. Intet gav et lige så godt resultat som hos
> pøhlsemanden.
>
> Nogen råd ?
Røger du dine egne pølser?
Nette
| |
|
|