/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
suppevisk
Fra : Carsten Nielsen


Dato : 15-10-02 20:12

Jeg har været så letsindig at inviteret de gamle på gammeldaws
hønsekødssuppe her på fredag. Jeg har fundet et par opskrifter på nettet,
men alle omtaler "suppevisk" - det har ikke været muligt at finde ud af hvad
det egentligt er. Giv lige et praj, og evt. et par gode råd til suppen

CN.




 
 
Lene (15-10-2002)
Kommentar
Fra : Lene


Dato : 15-10-02 20:43


alle omtaler "suppevisk" - det har ikke været muligt at finde ud af hvad
> det egentligt er. Giv lige et praj, og evt. et par gode råd til suppen

Hej
En suppevisk består vist som regel af persille, timian og laurbærblade.
Mvh
Casper



Inger Pedersen (15-10-2002)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 15-10-02 20:45


"Carsten Nielsen" <Fam.Nielsen@vip.cybercity.bbbb.dk> skrev i en meddelelse
news:aohop4$1c2q$1@news.cybercity.dk...
> Jeg har været så letsindig at inviteret de gamle på gammeldaws
> hønsekødssuppe her på fredag. Jeg har fundet et par opskrifter på nettet,
> men alle omtaler "suppevisk" - det har ikke været muligt at finde ud af
hvad
> det egentligt er. Giv lige et praj, og evt. et par gode råd til suppen
>
> CN.
>
>
>

En suppevisk er porre (evt. kun det grønne), selleritop, persille og evt. et
laurbærblad - som er bundet sammen med bomuldssnor. Visken koger med i
suppen en tid og tages så op igen. Ideen er at udnytte smagsstoffer i noget,
som ellers bare skulle kasseres, og så er det da for dumt at bruge penge på
den.
du kan bruge lidt selleri, porre og persillerod i stedet.
I mange supermarkeder kan du købe færdigpakkede bakker med suppeurter.

Hønsekødsuppe smager ikke af så meget, så det vil være en god ide at koge et
par kraftben (fås også i supermarkedet) sammen med hønen - eller en
bouillonterning eller to.
Brug ikke for meget vand, så bliver suppen tynd (ren logik for høns...)
Hønen sættes over i koldt vand, så smagen bedre trækkes ud, husk, den skal
ikke bulderkoge, men småsimre i lang tid, til hønen er godt mør.
Fjern det grå skum, der samles på overfladen, ca. tre gange undervejs -
første gang, når suppen lige er kommet i kog. Hvis du ikke fjerner det,
fordeles det i suppen, som bliver uklar.

Hilsen Inger



mcloud (15-10-2002)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 15-10-02 21:15

"Carsten Nielsen" skrev d. 15-10-02 20:12 dette indlæg :
> Jeg har været så letsindig at inviteret de gamle på gammeldaws
> hønsekødssuppe her på fredag. Jeg har fundet et par opskrifter på
nettet,
> men alle omtaler "suppevisk" - det har ikke været muligt at finde ud
af hvad
> det egentligt er. Giv lige et praj, og evt. et par gode råd til suppen
>
> CN.
>
>
> hej CN
her er mit forslag



1 stor suppehøne
evt. et par kraftben ( giver lidt smag og kraft )
5 porrer
1 kg gulerødder
1 stor knoldselleri
1 persillerod eller pastinak
1 suppevisk (selleriblade,frisk timian,grøn porretop )
salt
kød og melboller

Tilberedning
Hønen koges i ca 5-6 liter vand ,sammen med 2 gulerødder ,en halv
selleri og suppevisk, til hønen er mør ca to en halv time. Hønen tages
op og resten af grøntsagerne som man har skåret ud i 1,5 cm store
stykker tilsættes. og simrer med til de er møre. Hønen pilles fra
hinanden og kødet lægges op i suppen med grøntsagerne og kød og
melbollerne . Smag til med salt. Server lun flute til.
mvh mcloud og velbekommen

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


fam.Humpy Nielsen (17-10-2002)
Kommentar
Fra : fam.Humpy Nielsen


Dato : 17-10-02 22:15

Hej Carsten.
Vi glæder os til suppen i morgen.
Hilsen MOR
"Carsten Nielsen" <Fam.Nielsen@vip.cybercity.bbbb.dk> skrev i en meddelelse
news:aohop4$1c2q$1@news.cybercity.dk...
> Jeg har været så letsindig at inviteret de gamle på gammeldaws
> hønsekødssuppe her på fredag. Jeg har fundet et par opskrifter på nettet,
> men alle omtaler "suppevisk" - det har ikke været muligt at finde ud af
hvad
> det egentligt er. Giv lige et praj, og evt. et par gode råd til suppen
>
> CN.
>
>
>



Inger Pedersen (20-10-2002)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 20-10-02 12:33


"fam.Humpy Nielsen" <john.viggo@get2net.humpty.dk> skrev i en meddelelse
news:dMFr9.817$ir2.2889@news.get2net.dk...
> Hej Carsten.
> Vi glæder os til suppen i morgen.
> Hilsen MOR

Hyggeligt!
Blev suppen god?

Hilsen Inger



Carsten Nielsen (20-10-2002)
Kommentar
Fra : Carsten Nielsen


Dato : 20-10-02 19:02

Hej til alle der har bidraget med gode råd omkring suppevisk.

Det var bare en kanon succes, suppen blev bare rigtig god, og der er masser
af den.

Tak for hjælpen,
CN

Inger Pedersen skrev i meddelelsen
<3db29454$0$34807$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>...
>
>"fam.Humpy Nielsen" <john.viggo@get2net.humpty.dk> skrev i en meddelelse
>news:dMFr9.817$ir2.2889@news.get2net.dk...
>> Hej Carsten.
>> Vi glæder os til suppen i morgen.
>> Hilsen MOR
>
>Hyggeligt!
>Blev suppen god?
>
>Hilsen Inger
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177556
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408862
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste