"Ultimativos" <"prikke@mail.dk"> skrev i en meddelelse
news:3da9f164$0$79638$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hvordan tilbereder man (hindbær)marmelade uden kogning?
>
Nu er syltning ikke mit store område... Det nærmeste jeg kan komme er
"råsyltning".
Har fundet disse opskrifter hos Tørsleff & Co.
http://www.toersleff.dk
Råsyltede hindbær (ca. 1 liter)
Ingredienser:
1 kg hindbær
1 tsk. citronsyre
650 g sukker
1/2 tsk. Atamonpulver
eller 1 tsk. flydende Atamon
Tilberedning:
5-10 bær moses og blandes med citronsyre. Sukker og resten af bærrene lægges
lagvis over de moste bær. Atamon tilsættes. Syltetøjet dækkes med et klæde,
stilles køligt og røres med mellemrum nogle dage, til sukkeret er smeltet.
Fyldes i Atamonskyllede glas, der lukkes 1-2 dage efter.
Rå hindbær i ribssaft (ca. 1 liter)
Ingredienser:
500 g hindbær
500 g ribs
500 g sukker
1/2 tsk. Atamonpulver
eller 1 tsk. flydende Atamon
Tilberedning:
Saften af de skyllede ribs vrides af i et geléklæde eller gennem en
frugtpresser. Saften røres med sukker og Atamon, til sukkeret er smeltet.
Hindbærrene blandes i. Syltetøjet stilles køligt og røres i med mellemrum
nogle dage, til hindbærrene er gennemtrængt af ribssaften og fyldes i
Atamonskyllede glas, der lukkes nogle dage efter.
Henkogte hindbær
Ingredienser:
Til 1 liter glas beregnes:
1 kg hindbær
350 g sukker
Tilberedning:
Bærrene drysses med sukker og stilles koldt ca. 1 time, til de safter. Røres
forsigtigt til sukkeret smelter. Fyldes i glas og henkoges 30 min. ved 85 gr
i vand, ved 140 gr i ovnen. Langsom opvarmning og afkøling