|
| græskaropskrifter Fra : Christina Geisler |
Dato : 13-10-02 14:51 |
|
Nu er det tid til græskar igen. Sidste år fandt jeg en fantastisk opskrift
med græskar, hvidløgsrasp og pasta, men den er selvfølgelig forsvunden.
Men der må da være flere sjove opskrifter med græskar udover suppe.
Gode forslag modtages med kyshånd og afprøves garanteret - på altanen ligger
et pænt stort eksemplar.
God efterårssøndagshilsen,
Christina
| |
Martin Seebach (13-10-2002)
| Kommentar Fra : Martin Seebach |
Dato : 13-10-02 15:34 |
|
"Christina Geisler" <Christina-g@nospam.dk> wrote in message
news:aobtnd$34s$1@dknews.tiscali.dk...
> Nu er det tid til græskar igen. Sidste år fandt jeg en fantastisk opskrift
> med græskar, hvidløgsrasp og pasta, men den er selvfølgelig forsvunden.
> Men der må da være flere sjove opskrifter med græskar udover suppe.
1) Skær toppen af med et skråt snit hele vejen rundt, så stykket med det
grønne 'håndtag' er som en prop i græskaret.
2) Grav det bløde indhold ud med en stor ske, og puds evt. af med en
mindre. Gem evt. indholdet til suppe ;)
3) Skær øjne, næse og mund. Gerne så dæmoniske som muligt.
4) Sæt lys i, luk med proppen fra pkt 1, og nyd de mørke aftener.
5) Så var der ikke mere.
Happy halloween :)
--
Venlig hilsen
Martin Seebach
- min email adresse virker..
| |
Christian Sonder (15-10-2002)
| Kommentar Fra : Christian Sonder |
Dato : 15-10-02 18:52 |
|
"Christina Geisler" <Christina-g@nospam.dk> wrote in
news:aobtnd$34s$1@dknews.tiscali.dk:
> Nu er det tid til græskar igen. Sidste år fandt jeg en fantastisk
> opskrift med græskar, hvidløgsrasp og pasta, men den er selvfølgelig
> forsvunden. Men der må da være flere sjove opskrifter med græskar
> udover suppe.
>
> Gode forslag modtages med kyshånd og afprøves garanteret - på altanen
> ligger et pænt stort eksemplar.
>
> God efterårssøndagshilsen,
> Christina
>
>
Cappellacci Con La Zucca
(Ravioli med græskar)
Fyld :
300 gr. græskar (bages i store stykker uden kerner i 1 time ved 190
grader til kødet kan skrabes af og moses)
50 gr. parmasan ost
30 gr smør
25 gr rasp
1 æg
lidt revet citronskal (ca. 1/2 tsk)
muskatnød (ca. 1/3 - 1/2 tsk)
salt
det hele blandes og puttes i en pastadej og koges 9 min.
Serveres med smeltet smør og parmasan ost
Mvh,
Christian
| |
gelovina (16-10-2002)
| Kommentar Fra : gelovina |
Dato : 16-10-02 11:05 |
|
Christina Geisler wrote:
> Nu er det tid til græskar igen. Sidste år fandt jeg en fantastisk
> opskrift med græskar, hvidløgsrasp og pasta, men den er selvfølgelig
> forsvunden. Men der må da være flere sjove opskrifter med græskar
> udover suppe.
>
> Gode forslag modtages med kyshånd og afprøves garanteret - på altanen
> ligger et pænt stort eksemplar.
>
> God efterårssøndagshilsen,
> Christina
Hej Christina,
Jeg tilbragte sidste efterår i USA og var så heldig at min veninde lærte mig
at lave "pumpkin-butter", en slags græskar-marmelade, som smager fantastisk.
Her er opskriften min veninde lærte mig:
Pumpkin-butter
8-900 ml pureret græskar
445 ml æblejuice (evt. blot vand)
10g ingefær (stødt)
3g nelliker (stødte)
750g sukker
10g kanel (stødt)
5g muskatnød (stødt)
Bland alle ingredienserne i en stor gryde, bring det i kog under omrøring.
Skru ned for varmen og lad det simre 30-50 minutter. Rør jævnligt.
God fornøjelse med dit græskar!
Mvh.
Rikke
| |
|
|