"" skrev d. 10-10-02 21:26 dette indlæg :
> Hjælp ... vi har en veninde der gerne vil lave en lebkuchen - som hun
havde
> fået i Schweiz - hun har endda købt en flaske Kirsch. Problemet er
bare at
> hun ikke kan finde sine opskrifter - og alle vi (såkaldte) venner står
> utålmodigt rundt om køkkenbordet og savler .....
>
> Nogen forslag/links ???
>
> Med venlig hilsen
> Claus
hej Claus
Den første, der kom på den ide, var hattemager Achtnicht, der stammede
fra det sydlige Tyskland. Han medbragte en opskrift på en honningdej til
de såkaldte "Lebkuchen", hvilket på dansk blev til honningkager. En tid,
hvor det var knap med bestillinger på hatte, begyndte han derfor at bage
disse kager ude i sin kones køkken, hvorefter han solgte dem i
forretningen eller ude i byen, når det var torvedag. De gik faktisk som
"varmt brød" og inden længe opgav han helt sit fag som hattemager og
nedsatte sig som honningkagebager i Brødrehusets bageri.
Lebkuchen (ca. 70 stk.)
Du skal bruge:
4 mellemstore æg
200 g rørsukker
½tsk. Maldon sea salt
1 stang vanille, kornene skrabet ud
250 g hele mandler
100 g hele hasselnødder
5 stk. nelliker
½ tsk. fintrevet muskatnød
3 stk. hele kardemommekapsler
1 stk. stødt kanel
100 g mel, sigtet
3 spsk. honning
1 spsk. kakaopulver
100 g groftrevet mørk chokolade (Green & Black eller Lindt)
½ tsk. fintrevet citronskal
fintrevet skal af 2 appelsiner
evt. smeltet chokolade
Sådan gør du:
I en skål piskes æg skummende med rørsukker, havsalt og vanille.
Blend mandler og hasselnødder i en foodprocessor og kom dem op i en
stor skål.
Rist nellike, muskatnød og kardemommekapsler på en tør, hed pande.
Blend eller knus dem.
Bland dem og resten af ingredienserne, sammen med nødderne.
Vend forsigtigt nøddefyldet med æggemassen.
Beklæd en bradepande (25 x 35 cm) med bagepapir og hæld dejen heri.
Bag kagen i midten af en 180 grader varm ovn i ca. 30 min.
Afkøl kagen og skær den ud i 3 x 3 cm terninger.
Vend dem i smeltet chokolade eller spis dem natural.
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"