"Preben Riis Sørensen" <preben@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:3da49df5$0$79648$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> Poul Erik Jørgensen <jr@mail.aalborghus.dk> skrev i en
> news:ao1l86$iig7c$1@ID-70146.news.dfncis.de...
> > Preben Riis Sørensen wrote:
> > > Så har jeg smagt min svogers 'tornfrie brombær', de lever heller ikke
> > > op til smagen af friske vilde brombær.
> >
> > Hånden på hjertet: Jeg kan godt forstå, at folk helst vil have tornfri
> > brombær.
> > Men siden de for alvor fremkom, har kendere sagt, at deres
smagskvaliteter
> > ikke var noget særligt. Sjovt nok fører planteskolernes tit kun tornfri,
> så
> > de "tornede" kan måske være lidt svære at få fat i.
> > Det er ikke vanskeligt at avle tornede brombær (er det dem der hedder
> > armenske?). Man skal bare espaliere dem, og regelmæssigt binde de nye
skud
> > op. Jeg er ikke specielt hårdnudet, men jeg gør det uden handsker, da
det
> > ikke er til at binde op med handsker på. Man gør det bare lidt
forsigtigt.
> > Ved fjernelsen af afbårne skud bruger jeg dog handsker
> >
> > Poul Erik Jørgensen
>
>
> Nu er jeg ikke mere så ked af, at den tornfrie ikke vil gro.
>
> De tornede gror i vild tilstand mange steder. Måske man skulle holde sig
til
> at hente bærrene i naturen? Eller er der også blandt tornede, femavlede
> typer?
>
> Hvad med smagen af 'efterårs-hindbærrene'? Hvad mener i om den?
Hej Preben!
De Hindbær jeg har smager udmærket i August og September men efter den tid
altså når det bliver koldere så bliver smagen mindre kraftig den bliver mere
flad eller hvad man man skal kalde det, så jeg plukker alt hvad jeg kan mens
der er den bedste smag. Den sort jeg ahr hedder Autum Blis.
M.V.H.
Eigil Gregersen
> --
> M.V.H.
> Preben Riis Sørensen
> preben@esenet.dk
>
>