|
| Aeg i Aeggekoger ? Fra : Gerner |
Dato : 08-10-02 19:22 |
|
Hvorfor prikker man hul i et æg inden det koges, og hvilken vej skal hullet
vendes når ægget koges i en æggekoger ?
Hvordan undgås misfarvning af varmepladen i en æggekoger ?
Hvad er bedste måde at fjerne misfarvning af varmepladen ?
--
Gerner
fuku wa uchi, oni wa soto
| |
Klaus Alexander Seis~ (08-10-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 08-10-02 19:26 |
|
Gerner skrev:
> Hvorfor prikker man hul i et æg inden det koges,
For at skallen ikke skal sprække. I den tykke (og varme) ende af
et æg er der en lille luftlomme. Når ægget kommes i kogende vand,
udvider luften i denne lomme sig voldsomt hvilket ofte bevirker at
skallen revner. Ved at prikke hul på skallen inden ægget koges,
giver man luften en mere civiliseret måde at komme ud på.
> og hvilken vej skal hullet vendes når ægget koges i en
> æggekoger ?
Jeg vender det opad.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Gerner (08-10-2002)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 08-10-02 22:34 |
|
On Tue, 8 Oct 2002 18:26:23 +0000 (UTC), Klaus Alexander Seistrup
<jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in dk.kultur.mad+drikke:
>Gerner skrev:
>
>> Hvorfor prikker man hul i et æg inden det koges,
>
>For at skallen ikke skal sprække. I den tykke (og varme) ende af
>et æg er der en lille luftlomme. Når ægget kommes i kogende vand,
>udvider luften i denne lomme sig voldsomt hvilket ofte bevirker at
>skallen revner. Ved at prikke hul på skallen inden ægget koges,
>giver man luften en mere civiliseret måde at komme ud på.
Aha.
>
>> og hvilken vej skal hullet vendes når ægget koges i en
>> æggekoger ?
>
>Jeg vender det opad.
Det plejer jeg også at gøre, men så sprøjter hviden ud.
Nu må jeg se om mere eller mindre vand klarer det problem.
>
>
> // Klaus
--
Gerner
fuku wa uchi, oni wa soto
| |
Ghita (08-10-2002)
| Kommentar Fra : Ghita |
Dato : 08-10-02 22:43 |
|
I news:jfj6qucmitopve6psq178jdoqg4gf0qb4c@4ax.com griflede Gerner:
> On Tue, 8 Oct 2002 18:26:23 +0000 (UTC), Klaus Alexander Seistrup
> <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in dk.kultur.mad+drikke:
>>> og hvilken vej skal hullet vendes når ægget koges i en
>>> æggekoger ?
>>
>> Jeg vender det opad.
>
> Det plejer jeg også at gøre, men så sprøjter hviden ud.
>
> Nu må jeg se om mere eller mindre vand klarer det problem.
I din brugsanvisning står der nok hvor meget vand du skal bruge alt
efter hvor mange æg du koger.
--
Ghita
- Må vi få masser af sol i dag
om guderne vil og bukserne holder........
| |
Gerner (09-10-2002)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 09-10-02 09:04 |
|
On Tue, 8 Oct 2002 23:42:35 +0200, "Ghita" <mammasine@bonbon.net> wrote in
dk.kultur.mad+drikke:
>I news:jfj6qucmitopve6psq178jdoqg4gf0qb4c@4ax.com griflede Gerner:
>> On Tue, 8 Oct 2002 18:26:23 +0000 (UTC), Klaus Alexander Seistrup
>> <jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote in dk.kultur.mad+drikke:
>>>> og hvilken vej skal hullet vendes når ægget koges i en
>>>> æggekoger ?
>>>
>>> Jeg vender det opad.
>>
>> Det plejer jeg også at gøre, men så sprøjter hviden ud.
>>
>> Nu må jeg se om mere eller mindre vand klarer det problem.
>
>I din brugsanvisning står der nok hvor meget vand du skal bruge alt
>efter hvor mange æg du koger.
Jah, man får også et målebæger med delstreger for 1 til 7 æg.
--
Gerner
fuku wa uchi, oni wa soto
| |
Thïngmand (09-10-2002)
| Kommentar Fra : Thïngmand |
Dato : 09-10-02 08:35 |
|
> For at skallen ikke skal sprække.
Det er dog kun XL æg, det er nødvedigt at prikke S, M, L har jeg (næsten)
aldrig problmer med at de flækker, selvom de ikke er prikkede...
| |
Jørgen Hess (09-10-2002)
| Kommentar Fra : Jørgen Hess |
Dato : 09-10-02 21:41 |
|
"Gerner" <gerner@teknik.dk> skrev i en meddelelse
news:6kj5qu49ebp6lh9u6gufbifi3ikdqtnngm@4ax.com...
> Hvorfor prikker man hul i et æg inden det koges, og hvilken vej skal
hullet
> vendes når ægget koges i en æggekoger ?
> Hvordan undgås misfarvning af varmepladen i en æggekoger ?
> Hvad er bedste måde at fjerne misfarvning af varmepladen ?
>
> --
> Gerner
>
> fuku wa uchi, oni wa soto
Den bedste måde at undgå misfavning af varmepladen er f.eks at bo i
Fredrikstad, Norge. Jeg misunder at en kogekande ser ud som ny, selv om de
bruger den hver dag.
Det er kalk og måske en smule okker der sætter sig på varmepladen. Det
bliver brændt fordi en æggekoger koger sig tør før den afbryder. Prøv med
lidt eddikesyre eller citronsyre.
mvh
Jørgen
| |
Gerner (10-10-2002)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 10-10-02 11:14 |
|
On Wed, 9 Oct 2002 22:41:25 +0200, "Jørgen Hess" <joergen.h@ahvamail.dk> wrote
in dk.kultur.mad+drikke:
>
>"Gerner" <gerner@teknik.dk> skrev i en meddelelse
>news:6kj5qu49ebp6lh9u6gufbifi3ikdqtnngm@4ax.com...
>> Hvorfor prikker man hul i et æg inden det koges, og hvilken vej skal
>hullet
>> vendes når ægget koges i en æggekoger ?
>> Hvordan undgås misfarvning af varmepladen i en æggekoger ?
>> Hvad er bedste måde at fjerne misfarvning af varmepladen ?
>>
>> --
>> Gerner
>>
>> fuku wa uchi, oni wa soto
>Den bedste måde at undgå misfavning af varmepladen er f.eks at bo i
>Fredrikstad, Norge. Jeg misunder at en kogekande ser ud som ny, selv om de
>bruger den hver dag.
>Det er kalk og måske en smule okker der sætter sig på varmepladen. Det
>bliver brændt fordi en æggekoger koger sig tør før den afbryder. Prøv med
>lidt eddikesyre eller citronsyre.
>
>mvh
>Jørgen
>
>
Ok.
--
Gerner
fuku wa uchi, oni wa soto
| |
|
|