Heidi wrote:
> Sabina Hertzum wrote:
>
>>jeg skal holde en fest på lørdag og har i den anledning
>>købt en bunke chips hjem, bla tortilla chips...
>>
>>men dip skal der jo til og i stedet for at købe noget
>>tænkte jeg om nogen herinde lå inde med en opskrift til
>>en hjemmelavet salsadip ca medium stærk.....??
>
>
> Hej Sabina,
>
> Denne opskrift har været postet X antal gange før, men du får
> den igen
>
> Salsa
>
>
>
> 4½ dl hakkede tomater (fra dåse ell. hakket i blender -
>
> man kan med fordel bruge cherrytomater, da jeg synes de
>
> smager af lidt mere)
Mht. cherrytomaterne vil jeg anbefale at du i det mindste lige laver en
lille prøveportion, da deres smag kan være mere anderledes end du lige
forventer
> 1 1/8 dl hakket løg
>
> 1-2 spsk hakket jalapeno
>
> 1 spsk olie
>
> 1 tsk vineddike
Mere eddike er heller ikke nogen hindring. En slat balsamico oveni kan
også gå.
> 1 tsk limesaft
>
> 1/2 spsk tørret oregano
>
> 1/4 tsk salt
>
> ½ dl hakket frisk koriander
Jeg bryder mig ikke om koriander, hvorfor det derfor ikke forekommer i
min salsa. Jeg skrærer derimod grøn og rød peber i tern og blander i.
> 1 lille dåse koncentreret tomatpure
Pas på den metalliske smag denne ingrediens nogen gange kan opvise :-/
>
> Evt. 1 fed hvidløg, som lægges i helt - fjernes efter kogningen
Jeg kan anbefale at eksperimentere med stødt spidskommen, stødt sennep,
paprika i forskellige former samt selvfølgelig en smule brun farin.
> Det hele blandes, koges ca. 1 time, og afkøles.
Den er først rigtigt god efter 1-2-3 uger i køleren, men kan da sikkert
ikke godkendes til menneskeføde; jeg spiser den dog med stort velbehag.
F.eks. ovenpå en skive rugbrød med noget så simpelt som hamburgerryg.
<KLIP>
--
Mvh. / Best regards,
Steen Suder <
http://www.suder.dk/>
ICQ UIN 4133803