"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> wrote in message
news:uk7ku2fg4.fsf@trinekc.dk...
> Hej
>
> Da jeg i dag åbnede min fryser var den fuldstændig frossen til. Alle
> skufferne var dækket af et tykt lag is og de var ikke til at få
> hverken åbnet eller lukket. Fryseren var ikke helt lukket til, så alt
> tyder jo på at den har stået ganske lidt åben hele weekenden. Til
> middag i dag smed jeg så køleskabstermometeret derind og den startede
> på -8 og er nu nede på -13. Det tyder på at de fleste af tingene er
> nået at tø en hel del op. Det eneste jeg kunne mærke var tøet op var
> en købepizza der lå helt ud mod lågen, den var tøet i den yderste
> side.
>
> Nu er det store spørgsmål så bare: Kan jeg bruge det der var i
> fryseren eller skal jeg bare sige at nu har jeg chancen for at få
> ryddet ordentlig op? Der er mest grøntsager, men også en stor kamsteg,
> et par gode bøffer, et par liter suppe og noget fars.
>
> Gode råd modtages med tak.
>
> Mvh Trine
>
> --
> Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
>
http://usenet.dk
>
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
Der er jo en enorm kuldekapacitet i de nedfrosne varer, og fordærvet sætter
jo først ind når temperaturen er over plus i nogen tid....sådan at jo højere
temperatur jo kortere tid selvfølgelig....
Din fryser har jo næppe været meget over nul grader, undtagen pizzaen tæt på
lågen, der på grund af lavt vandindhold også tør hurtigt.
Jeg ville se på det sådan, at varerne skal spises nu, og ikke gemmes længere
end højst nødvendigt, så det er en kærkommen udfordring til at få ryddet ud
i spisetempo!
Og brug så næsen til at bedømme om der er noget suspekt, men jeg vil tvivle
meget på det!
H.
Selv en helt optøet steg holder sig jo flere dage i køleskabet hvis den var
frisk da den blev frosset.