Mon, 7 Oct 2002 21:15:34 +0200, skrev "M@dsen"
<mette.w.madsen@mail.dk> :
>Er der nogen der har den ultimative opskrift på glögg eller glögg-ekstrakt
>der skal stå og trække noget tid før den kan bruges.???
Jeg har brugt nedenstående opskrift gennem mange år.
Og der er på høje tid, at få den sat over nu - den skal helst stå
mindst 2 måneder, inden den bruges !!
1 hel flaske Brøndums Snaps eller Vodka
1 stang flækket vanille
2 stænger hel kanel
10 hele kardemomme
10 hele nelliker
Det hele proppes ned i flasken - tag dig evt. en enkelt lille
gewesen først, så du er sikker på, der er plads til krydderierne i
flasken
Skal stå og trække i mindst én måned og helst i to.
Til den færdige gløgg, bruger jeg cirka 1 dl af ekstrakten til 1
flaske rødvin. Hertil kommer også et par dl sød portvin samt lidt
sukker til den er så sød, som du kan lide den. Brug evt. brun farin i
stedet for hvidt sukker. Det giver en bedre "juleagtig" smag.
Så mangler der kun lidt mandler og rosiner - og gløgg'en er klar til
servering med lune æbleskiver og pebernødder til !!
--
Gitte Sørensen news@gittes.dk
Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter
http://home.worldonline.dk/~cgsorens