/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Råstegte kartofler
Fra : Jytte Thrane


Dato : 03-10-02 15:41


Hvordan steger man råstegte kartofler uden at de hænger fast i
panden/stegegryden ??
Det samme spørgsmål trænger sig på, når jeg forsøger at lave brasede
kartofler, som gerne må være lidt sprøde:

Hilsen Jytte Thrane




 
 
Trine Kornum Christi~ (03-10-2002)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 03-10-02 15:39

"Jytte Thrane" <jjhornum@mail.tele.dk> writes:

> Hvordan steger man råstegte kartofler uden at de hænger fast i
> panden/stegegryden ??
> Det samme spørgsmål trænger sig på, når jeg forsøger at lave brasede
> kartofler, som gerne må være lidt sprøde:

Interessant spørgsmål. Jeg bruger altid min scanpan, for det er nu så
hyggeligt at sidde bagefter og prikke med gaflen for at få alle de der
små fastbrændte stykker af. Hvis ikke de ligefrem er blevet sorte, så
er det det bedste ved brasede kartofler.

Mvh Trine, som trods alt også gerne vil vide hvordan man undgår det.

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland

vagn torup & rikke b~ (03-10-2002)
Kommentar
Fra : vagn torup & rikke b~


Dato : 03-10-02 15:45


"Jytte Thrane" <jjhornum@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3d9c556f$0$52144$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> Hvordan steger man råstegte kartofler uden at de hænger fast i
> panden/stegegryden ??
> Det samme spørgsmål trænger sig på, når jeg forsøger at lave brasede
> kartofler, som gerne må være lidt sprøde:
>
> Hilsen Jytte Thrane

Hej Jytte
Jeg plejer at lave dem med en lille smule kærgården (ja, skyd mig bare!)ca.
1 spsk til 1½ kg. kartofler. Jeg roder i dem ca. hvert 5. minut og jeg har
aldrig været ude for, at de er brændt på uanset om det er råstegte eller
brasede kartofler, jeg laver.
MVH Rikke

www.rikkebachmann.webbyen.dk

>
>
>



Lene (03-10-2002)
Kommentar
Fra : Lene


Dato : 03-10-02 15:59

Jeg synes det hjælper meget, hvis man tørrer kartoflerne af i et rent klæde,
inden man steger dem. Du kan da også stege dem i ovnen på bagepapir, så er
du ude over problemet.
Lene
"vagn torup & rikke bachmann" <vagntorup@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:JJYm9.87$XT3.1347@news.get2net.dk...
>
> "Jytte Thrane" <jjhornum@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
> news:3d9c556f$0$52144$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> >
> > Hvordan steger man råstegte kartofler uden at de hænger fast i
> > panden/stegegryden ??
> > Det samme spørgsmål trænger sig på, når jeg forsøger at lave brasede
> > kartofler, som gerne må være lidt sprøde:
> >
> > Hilsen Jytte Thrane
>
> Hej Jytte
> Jeg plejer at lave dem med en lille smule kærgården (ja, skyd mig
bare!)ca.
> 1 spsk til 1½ kg. kartofler. Jeg roder i dem ca. hvert 5. minut og jeg har
> aldrig været ude for, at de er brændt på uanset om det er råstegte eller
> brasede kartofler, jeg laver.
> MVH Rikke
>
> www.rikkebachmann.webbyen.dk
>
> >
> >
> >
>
>



Jytte Thrane (04-10-2002)
Kommentar
Fra : Jytte Thrane


Dato : 04-10-02 12:27


vagn torup & rikke bachmann <vagntorup@get2net.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:JJYm9.87$XT3.1347@news.get2net.dk...
> Hej Jytte
> Jeg plejer at lave dem med en lille smule kærgården (ja, skyd mig
bare!)ca.
> 1 spsk til 1½ kg. kartofler. Jeg roder i dem ca. hvert 5. minut og jeg har
> aldrig været ude for, at de er brændt på uanset om det er råstegte eller
> brasede kartofler, jeg laver.
> MVH Rikke

Hej Rikke

Hvor hård en varme steger du dem ved ?
Hos mig er det mere reglen end indtagelsen at de brænder på.

Også hej til I andre.

Jeg synes ikke, at det er helt det samme, at lave dem i ovnen. Så derfor
håber jeg på at de en dag ikke brænder fast i gryden.
Og jeg tørrer altid kartoflerne når jeg bruger rå kartofler, så det er ikke
der jeg gør fejlen. Men jeg vil prøve med svinefedt næste gang det er på
menuen.

Hilsen Jytte





vagn torup & rikke b~ (04-10-2002)
Kommentar
Fra : vagn torup & rikke b~


Dato : 04-10-02 14:34


"Jytte Thrane" <jjhornum@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3d9d796d$1$96766$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> vagn torup & rikke bachmann <vagntorup@get2net.dk> skrev i en
> nyhedsmeddelelse:JJYm9.87$XT3.1347@news.get2net.dk...
> Hej Rikke
>
> Hvor hård en varme steger du dem ved ?
> Hos mig er det mere reglen end indtagelsen at de brænder på.

Hej Jytte
Jeg starter på 4 og skruer ned på 3.
Hvis de synes at blive møre før de får ordentlig farve skruer jeg op på 4
igen.
MVh Rikke

www.rikkebachmann.webbyen.dk




Peter Weis (03-10-2002)
Kommentar
Fra : Peter Weis


Dato : 03-10-02 16:55


"Jytte Thrane" <jjhornum@mail.tele.dk> wrote in message
news:3d9c556f$0$52144$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> Hvordan steger man råstegte kartofler uden at de hænger fast i
> panden/stegegryden ??
> Det samme spørgsmål trænger sig på, når jeg forsøger at lave brasede
> kartofler, som gerne må være lidt sprøde:

Jeg steger i svine- eller, endnu bedre, andefedt. Med smør og/eller
olie plejer det at brænde på
Det afhænger dog også lidt af panden. Min godt "sodsværtede" jernpande
fungerer fint, også med smør. Støbejernspandernerne er lidt mere
besværlige.

mvh
Peter



Thomas Nielsen (03-10-2002)
Kommentar
Fra : Thomas Nielsen


Dato : 03-10-02 20:02

Jeg kan varmt anbefale et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, og så
engang olivenolie, så bare i ovnen ved 220grader, til de er godt sprøde...

Kærligst
Thomas

"Jytte Thrane" <jjhornum@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3d9c556f$0$52144$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> Hvordan steger man råstegte kartofler uden at de hænger fast i
> panden/stegegryden ??
> Det samme spørgsmål trænger sig på, når jeg forsøger at lave brasede
> kartofler, som gerne må være lidt sprøde:
>
> Hilsen Jytte Thrane
>
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177555
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408860
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste