"Kåre Weng Madsen" <kwma00@NOSPAMhum.auc.dk> writes:
> Jeg skal i morgen tirsdag lave en tre retters græsk middag.
>
> Forretten bliver Tzatziki og græsk salat.
>
> Hovedretten Souvlaki med lam og svin
>
> Men hvad skal jeg servere til.....? Jeg tænkte på græske kartofler - er der
> nogen der har en "vellykket" udgave af dem - som de vil dele med mig?
>
> Ellers hvis der er andre forslag til tilbehør er det også velkomment!
Min lille græske kogebog har et forslag der hedder Briami, det er
ovnbagte grøntsager.
Til 4 personer:
300 g auberginer
300 g courgetter (så kan man slippe af med nogle af dem!)
300 g kartofler
600 g tomater
2 peberfrugter
1 bdt forårsløg
1 bdt persille
salt og friskkværnet peber
1 bk basilikum
3 fed hvidløg
1 dl olivenolie
Skræl kartoflerne og skær dem i ca. 1/2 cm tykke skiver.
Vask courgetter og auberginer og skær dem i ca. 1/2 cm tykke skiver
Skold og flå tomaterne
Fjern blomsten på halvdelen af tomaterne og skær dem i små tern
Skær peberfrugterne i strimler
Skær forårsløgene i ringe
Hak persillen
Smør et ovnfast fad og læg tomattern og grøntsager lagvis i
Drys hvert lag med persille, salt, peber og basilikumblade
Varm ovnen op til 180 grader
Varm olivenolien i en kasserolle og pres hvidløgsfeddene ud i den
Dryp blandingen over grøntsagerne
Skær resten af tomaterne i skiver og læg dem øverst
Dæk faddet med staniol og stil det midt i ovnen en time
Fjern staniolen og bag videre i endnu 1/2 time
Selvom jeg ikke har prøvet opskriften selv, så lyder det som noget der
kun kan blive en succes.
> Desuden vil jeg gerne lave ngiet dessert - her er jeg helt blank -
> ud over at jeg har noget græsk honning jeg kunne servere med lidt
> udvandet yougurt - men det er næsten for let....
Kogebogen har en opskrift på gele med friske frugter. Hvis du er
interesseret så skal jeg også nok skrive den.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland