"sune vuorela" <nospam@vuorela.dk> skrev i en meddelelse
news:ldrvpuk0dsnf8btnttnbdha6sroa371dfg@4ax.com...
> On Mon, 30 Sep 2002 18:13:15 +0200, "Mirian"
> <Mirian@post.cybercity.dk> wrote:
>
> >Hej hvad med at lave den selv?
>
> Det endte jeg også med at gøre....
>
> >Det har jeg gjort! Det tager bare en 2-3 ugers tid.
> >Du skal bare putte 3 hele stængler vanilje ned i ½ liter wodka og lade
det
> >trække i 2-3 uger.
>
> Nu havde jeg ikke to-tre uger - men kun fra tirsdag til lørdag...så
> jeg hev lidt ekstra vanille i. 6 stænger til 0.7 l vodka.
> Det havde en flot brun kulør... og godt smagte det.
>
> Blev serveret sammen med caacomælk og en lille klump vanilleis og et
> sugerør.
> Det var et hit!
>
> >Det er jo nemt!
>
> Meget nemt....
>
> Tror jeg stiller en flaske over - bare for atr have en på lager - for
> det smager jo godt...
>
> --
> Sune - med tømmermænd
Prøv alligevel at lave en flaske med 3 vaniliestænger og lagrer vodkaen 2-3
uger, eller måske kun 2 vaniliestænger og gem i en måned.
Når du kommer 6 vaniliestænger i flasken og kun lagrer i 4 dage, vil du
naturligvis få et formentlig godt resultatet ud af anstrengelserne.
Men ofte er hemmeligheden ved udtrækning af smagsstoffer, at det skal have
den fornødne tid.
Nogle af smagsstofferne kan være længe om at blive trukket ud, og så har man
altså ikke fået den "rigtige" smag frem. Naturligvis kan det omvendte også
forekomme at for lang en trækketid kan trække uønskede smage frem.
Det der med vanilie stangen kan også bruges i billige weinbrandt typer, der
måske aldrig har set en egetræstønde (Der er vanilie i egetræ).
mvh
Jørgen