/ Forside / Interesser / Helbred / Slankekure / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Slankekure
#NavnPoint
henningbo.. 2235
ans 1415
vaxen 1300
dova 889
miritdk 860
disken 790
Mordex 720
Nordsted1 649
Jernladyen 626
10  briani 560
Opskrifter søges.
Fra : Katrine


Dato : 28-09-02 15:59

Hej Alle.

Ja, jeg ved godt, at der findes en million steder på nettet, hvor man kan
finde opskrifter, men jeg stiller altså mit spørgsmål alligevel ;)

Er der en eller flere i gruppen, der ligger inde med nogle gode opskrifter
med hakket svinekød? Årsagen er, at jeg ikke gider lave de gode gamle
frikadeller af alt kødet i fryseren - og det er hovedsageligt hakket
skinkekød, der ligger der. Vi er hurtige til at få oksekødet,
kylligebrysterne og kalkunkøbet væk, men skinkekødet har vi det lidt sværre
med - muligvis fordi vi er lidt idéfattige når det kommer til sund mad med
skinkekød.

Så hvis du ligger inde med en god (sund) opskrift med skinkekød, så ta' og
post den!

Hilsner
Katrine



 
 
Helle Nielsen (28-09-2002)
Kommentar
Fra : Helle Nielsen


Dato : 28-09-02 17:15

> Er der en eller flere i gruppen, der ligger inde med nogle gode opskrifter
> med hakket svinekød? Årsagen er, at jeg ikke gider lave de gode gamle
> frikadeller af alt kødet i fryseren - og det er hovedsageligt hakket
> skinkekød, der ligger der. Vi er hurtige til at få oksekødet,
> kylligebrysterne og kalkunkøbet væk, men skinkekødet har vi det lidt
sværre
> med - muligvis fordi vi er lidt idéfattige når det kommer til sund mad med
> skinkekød.
>
> Så hvis du ligger inde med en god (sund) opskrift med skinkekød, så ta' og
> post den!
>
>---
Ja jeg har det faktisk på samme måde - kan kun finde ud af at lave
frikadeller af skinkekød og det bliver ret kedeligt i længden
Så til Jer der ude - HJÆLP os - kom med nogle lækre fedtfattige opskrifter!


/Helle



Dot (28-09-2002)
Kommentar
Fra : Dot


Dato : 28-09-02 19:13


Katrine skrev i meddelelsen
<3d95c3bf$0$70337$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>...
>Så hvis du ligger inde med en god (sund) opskrift med skinkekød, så
ta' og
>post den!

Fx. boller i karry. Jeg laver bollerne af frikadellefars uden løg i.

Kåldolmere (samme fars pakket ind i forkogte hvidkålsblade). pakkerne
brunes i ovnen eller på panden. Tilbehør kan fx være kartofler og
ribsgele + væden som pakkerne afgiver. (eller samme sovs som neden
for)

Blandet med oksefars kunne man jo også lave forloren hare.
lidt røget mørbrad over (eller hakket i) giver en dejlig smag
smag en let brun sovs til med ribs gele og danablue (eller anden "blå"
ost fx. gorgonsola) her er masser revne gulerødder lækkert til.

Mvh Dot






Mille (28-09-2002)
Kommentar
Fra : Mille


Dato : 28-09-02 20:16


"Dot" <xxx@xxx.dk> skrev i en meddelelse news:an4rk4$l61$1@sunsite.dk...
>
> Katrine skrev i meddelelsen
> <3d95c3bf$0$70337$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>...
> >Så hvis du ligger inde med en god (sund) opskrift med skinkekød, så
> ta' og
> >post den!
>
> Fx. boller i karry. Jeg laver bollerne af frikadellefars uden løg i.
>
> Kåldolmere (samme fars pakket ind i forkogte hvidkålsblade). pakkerne
> brunes i ovnen eller på panden. Tilbehør kan fx være kartofler og
> ribsgele + væden som pakkerne afgiver. (eller samme sovs som neden
> for)
>
> Blandet med oksefars kunne man jo også lave forloren hare.
> lidt røget mørbrad over (eller hakket i) giver en dejlig smag
> smag en let brun sovs til med ribs gele og danablue (eller anden "blå"
> ost fx. gorgonsola) her er masser revne gulerødder lækkert til.
>
> Mvh Dot
>
>
...samt farserede løg, farserede squash, farserede peberfrugter, farserede
porrer..
Og boller i Selleri Uhm...
Små frikadeller i tomatsovs..
Og karbonader, hvad er der nu galt med karbonader..?
Hilsen Mille



Kirsten Lehd (28-09-2002)
Kommentar
Fra : Kirsten Lehd


Dato : 28-09-02 20:25


"Mille" <bente_beks@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:an4v9h$dve$1@news.net.uni-c.dk...

> Og karbonader, hvad er der nu galt med karbonader..?
> Hilsen Mille
>
>

Hej
Karbonader) det der er galt med karbonader er efter min mening at de skal
paneres, og med panering kan du ikke undgå at suge fedtstof under stegning
??
men hvad er forskellen på Karbonade og Krebinet ? )
mvh Kirsten



Stefan Bruhn (28-09-2002)
Kommentar
Fra : Stefan Bruhn


Dato : 28-09-02 21:18

On Sat, 28 Sep 2002 21:24:31 +0200, "Kirsten Lehd" <gimpen@pc.dk> wrote:

>men hvad er forskellen på Karbonade og Krebinet ?

Krebinetter er ikke panerede?

--
Regards Stefan
Websites: http://3x7.dk/ http://ghashul.dk/
For e-mail replace "spamfilter" with my first name.

Mille (28-09-2002)
Kommentar
Fra : Mille


Dato : 28-09-02 22:37


"Kirsten Lehd" <gimpen@pc.dk> skrev i en meddelelse
news:3d9601f2$0$84657$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> "Mille" <bente_beks@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:an4v9h$dve$1@news.net.uni-c.dk...
>
> > Og karbonader, hvad er der nu galt med karbonader..?
> > Hilsen Mille
> >
> >
>
> Hej
> Karbonader) det der er galt med karbonader er efter min mening at de
skal
> paneres, og med panering kan du ikke undgå at suge fedtstof under stegning
> ??
> men hvad er forskellen på Karbonade og Krebinet ? )
> mvh Kirsten
>

Jeg panerer dem ikke, vnder dem lige engang i lidt mel..det er rigeligt
Mener at karbonader er lavet af ren svinekød, mens krebinetter er af
"kalvogflæsk" som det hed, da jeg var barn..
Mille



Rollike (29-09-2002)
Kommentar
Fra : Rollike


Dato : 29-09-02 07:06


> >
>
> Hej
> Karbonader) det der er galt med karbonader er efter min mening at de
skal
> paneres, og med panering kan du ikke undgå at suge fedtstof under stegning
> ??

uhhmm.. karbonader. det er godt *S* Jeg vender dem i mel (her i blandet slat
og peber) og derefter på panden. Der er væste nok i farsen til at de ikke
bliver tørre at stegningen. også selvom man bruger skinkefars.
Altså det er selvfølgelig på en non-stick-pande...

Så de kan godt laves uden fedtstof *S*

Mange hilsner
Mette



Sussi (29-09-2002)
Kommentar
Fra : Sussi


Dato : 29-09-02 07:29

On Sat, 28 Sep 2002 21:24:31 +0200, "Kirsten Lehd" <gimpen@pc.dk>
wrote:

*snip*

>men hvad er forskellen på Karbonade og Krebinet ? )
>mvh Kirsten
>
>

Hej Kirsten

Der er ikke nogen forskel på karbonader og krebinetter. Alt afhængig
af hvor man kommer fra i landet, siger man enten karbonader eller
krebinetter. Fx siger jeg (københavner) krebinetter og min kæreste
(jyde) siger karbonader.
Bedste hilsner

Sussi :)

--
Fjern FJERNMIG i min E-mail
Mc Donalds er ok, men talende frøer er bare så sejt :)

Rene' Hjorth (29-09-2002)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 29-09-02 18:10

[Sussi | Sun, 29 Sep 2002 06:29:05 GMT]

>Der er ikke nogen forskel på karbonader og krebinetter.

Hvis man nu skal være lidt krakilsk, er en krebinet egentlig uden
panering, da den typisk er lavet - som den franske storebror, i et
fedtnet der smelter fra under stegningen.

Men... :)


Best regards,
Rene' (Denmark)
www.rene.hjorth.com & www.lowcarb.dk

Nielsen (28-09-2002)
Kommentar
Fra : Nielsen


Dato : 28-09-02 21:45

Hvad med græske frikadeller? (Du kan se min opskrift her:
http://outsearch.dk/opskrifter/index.php?side=cat&ID=156)

Jeg kan også huske jeg engang brugte fantasien og lavede nogle spyd med
hakket svinekød! Jeg kan ikke helt huske hvor meget af hvad jeg puttede i,
men jeg rørte i hvert fald svinekødet med finthakket løg, peberfrugt i små
tern, og bacon (tror det var kalkunbacon jeg brugte) - og så noget æg og mel
til at holde sammen på det hele. Jeg formede det til nogle aflange "pølser"
som jeg klemte sammen om et spyd og dryssede med salt og peber. Spyddende
blev derefter grillet - det var så på en havegrill, men man kan jo sagtens
grille dem i ovnen eller på grillpande eller hvad ved jeg

Mere kan jeg vist ikke komme på lige nu........


--
Nielsen

-------oooOOooo-------
http://outsearch.dk/opskrifter - velbekomme


"Katrine" <hatikvah83@hotmail.com> wrote in message
news:3d95c3bf$0$70337$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej Alle.
>
> Ja, jeg ved godt, at der findes en million steder på nettet, hvor man kan
> finde opskrifter, men jeg stiller altså mit spørgsmål alligevel ;)
>
> Er der en eller flere i gruppen, der ligger inde med nogle gode opskrifter
> med hakket svinekød? Årsagen er, at jeg ikke gider lave de gode gamle
> frikadeller af alt kødet i fryseren - og det er hovedsageligt hakket
> skinkekød, der ligger der. Vi er hurtige til at få oksekødet,
> kylligebrysterne og kalkunkøbet væk, men skinkekødet har vi det lidt
sværre
> med - muligvis fordi vi er lidt idéfattige når det kommer til sund mad med
> skinkekød.
>
> Så hvis du ligger inde med en god (sund) opskrift med skinkekød, så ta' og
> post den!
>
> Hilsner
> Katrine
>
>



Sott (28-09-2002)
Kommentar
Fra : Sott


Dato : 28-09-02 22:43


"Katrine" <hatikvah83@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:3d95c3bf$0$70337$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej Alle.
>
> Ja, jeg ved godt, at der findes en million steder på nettet, hvor man kan
> finde opskrifter, men jeg stiller altså mit spørgsmål alligevel ;)
>
> Er der en eller flere i gruppen, der ligger inde med nogle gode
opskrifter
> med hakket svinekød?

Indbagte porrer.
Du rører en frikadellefars (uden løg), lægger et
lag i et ildfast fad og så et lag porrer skåret i
skiver og så et lag fars igen. Du kan så lægge
bacon over (den fede version) eller strø f.eks.
rasp ud over.
Det smager dejligt. Skal bare i ovnen 1-1½
times tid (alt efter hvor meget fars/porrer der
er). Det smager himmelsk med kartofler og
f.eks. "vildt-sovs" (tilsat ribsgele).

/Søs



Rollike (29-09-2002)
Kommentar
Fra : Rollike


Dato : 29-09-02 07:11


>
> Så hvis du ligger inde med en god (sund) opskrift med skinkekød, så ta' og
> post den!
>

Hejsa...

Jeg bruger faktisk ofte skinkefars til at lave lasagne eller kødsovs af...
Ved godt at det er lidt unormalt, men det smager altså okay *S*

Lasagnen laves af en knorrpakke to store gulerødder og et pund fars.
Så bliver den faktisk okay, når man ser på fedt%'en... men at alle de
e-numre så gør den mindre sund er jo en anden historie *G*

Held og lykke i køkkenet
Mette

--
Foredrag med diætisten fra Ubberup Højskole
http://www.valo.dk/slankehold.htm



Nette (29-09-2002)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 29-09-02 09:16


"Katrine" wrote
> Er der en eller flere i gruppen, der ligger inde med nogle gode opskrifter
> med hakket svinekød? Årsagen er, at jeg ikke gider lave de gode gamle
> frikadeller af alt kødet i fryseren - og det er hovedsageligt hakket
> skinkekød, der ligger der.

Hvad med et græsk farsbrød med fetaost i midten? Det har jeg flere gange
lavet af svinekødet. Eller en gang boller i selleri?

Nette



Sidsel L. Espersen (30-09-2002)
Kommentar
Fra : Sidsel L. Espersen


Dato : 30-09-02 13:21

Hvad med at tilsætte en masse krydderier?

Orientalske Deller er en stor favorit herhjemme...
Du rører en alm. frikadellefars, men tilsætter:
Hvidløg efter smag
Sambal Oelek (chilipasta)
Karrypasta eller bare en kedelig karryblanding (hehe)
Og så kan man evt. tilsætte ingefær og forårsløg

Disse deller formes så til meget små delikate frikadeller og placeres i et
fad i en varm ovn og steges til de er færdige.
(Jeg kan aldrig huske temp. og tid... indgroet vane...)

De serveres med risblanding (den m. vilde ris i) og en god stærk karrysauce.

- Sidsel

"Katrine" <hatikvah83@hotmail.com> wrote in message
news:3d95c3bf$0$70337$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hej Alle.
>
> Ja, jeg ved godt, at der findes en million steder på nettet, hvor man kan
> finde opskrifter, men jeg stiller altså mit spørgsmål alligevel ;)
>
> Er der en eller flere i gruppen, der ligger inde med nogle gode opskrifter
> med hakket svinekød? Årsagen er, at jeg ikke gider lave de gode gamle
> frikadeller af alt kødet i fryseren - og det er hovedsageligt hakket
> skinkekød, der ligger der. Vi er hurtige til at få oksekødet,
> kylligebrysterne og kalkunkøbet væk, men skinkekødet har vi det lidt
sværre
> med - muligvis fordi vi er lidt idéfattige når det kommer til sund mad med
> skinkekød.
>
> Så hvis du ligger inde med en god (sund) opskrift med skinkekød, så ta' og
> post den!
>
> Hilsner
> Katrine
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste