|
| Tilberedning af vildsvine-ryg? Fra : Thomas Hjort |
Dato : 28-09-02 15:03 |
|
Hvordan ovn-tilbereder jeg en sådan sag? Den er ikke så stor ca. 1,5 kg.?
mvh Thomas
| |
Trine Kornum Christi~ (28-09-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 28-09-02 15:40 |
|
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> writes:
> Hvordan ovn-tilbereder jeg en sådan sag? Den er ikke så stor ca. 1,5 kg.?
Du fjerner det overfladiske fedt og ligger et par skiver tyndt bacon
hen over den. Så stopper du den i en stegeso med et par enebær og
nogle laurbærblade, en skvæt rødvin og et par deciliter vand. Tænder
ovnen på 100-150 grader og stopper stegesoen derind. Det skal nok have
en 3-4 timer, men brug et stegetermometer. Sørg for at der er nok
væske ved hele tiden.
Når stegen er færdig laver du en god sovs af alt væsken, husk at tage
krydderierne fra.
Server den med waldorfsalat, sukkerkogte æbler med ribsgele og kogte
kartofler.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
| |
Padmé (28-09-2002)
| Kommentar Fra : Padmé |
Dato : 28-09-02 15:55 |
|
hvis man ikke har en stegeso, hvad kan mn så bruge istedet?
"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> wrote in message
news:u3cru89g8.fsf@trinekc.dk...
> "Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> writes:
>
> > Hvordan ovn-tilbereder jeg en sådan sag? Den er ikke så stor ca. 1,5
kg.?
>
> Du fjerner det overfladiske fedt og ligger et par skiver tyndt bacon
> hen over den. Så stopper du den i en stegeso med et par enebær og
> nogle laurbærblade, en skvæt rødvin og et par deciliter vand. Tænder
> ovnen på 100-150 grader og stopper stegesoen derind. Det skal nok have
> en 3-4 timer, men brug et stegetermometer. Sørg for at der er nok
> væske ved hele tiden.
>
> Når stegen er færdig laver du en god sovs af alt væsken, husk at tage
> krydderierne fra.
>
> Server den med waldorfsalat, sukkerkogte æbler med ribsgele og kogte
> kartofler.
>
> Mvh Trine
>
> --
> Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
> http://usenet.dk
> http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
| |
Trine Kornum Christi~ (28-09-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 28-09-02 16:19 |
|
"Padmé" <espressopigen@hotmail.com> writes:
> hvis man ikke har en stegeso, hvad kan mn så bruge istedet?
En støbejernsgryde med glaslåg eller et stegefad. Hvis det er "åbent"
kan man risikere at kødet bliver lidt mere tørt.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
| |
Thomas Hjort (28-09-2002)
| Kommentar Fra : Thomas Hjort |
Dato : 28-09-02 16:45 |
|
"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:u3cru89g8.fsf@trinekc.dk...
> "Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> writes:
>
> > Hvordan ovn-tilbereder jeg en sådan sag? Den er ikke så stor ca. 1,5
kg.?
>
> Du fjerner det overfladiske fedt og ligger et par skiver tyndt bacon
> hen over den. Så stopper du den i en stegeso med et par enebær og
> nogle laurbærblade, en skvæt rødvin og et par deciliter vand. Tænder
> ovnen på 100-150 grader og stopper stegesoen derind. Det skal nok have
> en 3-4 timer, men brug et stegetermometer. Sørg for at der er nok
> væske ved hele tiden.
>
> Når stegen er færdig laver du en god sovs af alt væsken, husk at tage
> krydderierne fra.
>
> Server den med waldorfsalat, sukkerkogte æbler med ribsgele og kogte
> kartofler.
Tak for det. Jeg bliver nok nød til at bruge et fad med staniol over, da jeg
ikke har en stegeso eller støbejernsgryde med låg.
Jeg bruger laurbærblade og enebær. Og laver en flødesovs ud af vædsken.
Men jeg vil servere svampe og rosenkål til, og aspargeskartofler.
Hvordan med udskæringen? Skære man bare imellem ribbenene?
Mvh Thomas
| |
Trine Kornum Christi~ (28-09-2002)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 28-09-02 17:10 |
|
"Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> writes:
> Tak for det. Jeg bliver nok nød til at bruge et fad med staniol over, da jeg
> ikke har en stegeso eller støbejernsgryde med låg.
> Jeg bruger laurbærblade og enebær. Og laver en flødesovs ud af vædsken.
> Men jeg vil servere svampe og rosenkål til, og aspargeskartofler.
Svampene tror jeg at jeg vil skære i stykker, svitse og lave
svampesovs af stegeskyen.
> Hvordan med udskæringen? Skære man bare imellem ribbenene?
Jeg tror jeg ville skære fileten, eller hvad man nu kalder det reelle
kød, ud, skære det i skiver og ligge det tilbage på benene. Så kan man
glæde sig til at gnave ben dage efter.
Mvh Trine
--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland
| |
Thomas Hjort (28-09-2002)
| Kommentar Fra : Thomas Hjort |
Dato : 28-09-02 17:31 |
|
"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:uptuy6qou.fsf@trinekc.dk...
> "Thomas Hjort" <dsl54291@vip.cybercity.dk> writes:
>
> > Tak for det. Jeg bliver nok nød til at bruge et fad med staniol over, da
jeg
> > ikke har en stegeso eller støbejernsgryde med låg.
> > Jeg bruger laurbærblade og enebær. Og laver en flødesovs ud af vædsken.
> > Men jeg vil servere svampe og rosenkål til, og aspargeskartofler.
>
> Svampene tror jeg at jeg vil skære i stykker, svitse og lave
> svampesovs af stegeskyen.
>
> > Hvordan med udskæringen? Skære man bare imellem ribbenene?
>
> Jeg tror jeg ville skære fileten, eller hvad man nu kalder det reelle
> kød, ud, skære det i skiver og ligge det tilbage på benene. Så kan man
> glæde sig til at gnave ben dage efter.
Udemærkede ideér. Tak for det.
Mvh Thomas
| |
|
|