|
| Friske figner Fra : Jan Pedersen |
Dato : 26-09-02 17:35 |
|
Hejsa
Jeg søger nogle spændende opskrifter hvor friske figner indgår.
På forhånd tak
Jan
--
Det nemmere at få tilgivelse end
tilladelse...
Blomst 92159636
| |
JHR (26-09-2002)
| Kommentar Fra : JHR |
Dato : 26-09-02 19:25 |
|
"Jan Pedersen" <cuk@cuk.dk> skrev i en meddelelse
news:3d93370c$0$18124$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hejsa
>
>
> Jeg søger nogle spændende opskrifter hvor friske figner indgår.
>
>
>
> På forhånd tak
>
>
>
> Jan
Hvad med bare at servere fignerne skåret i kvarte ovenpå et par skiver god
Parmaskinke?
Mvh
Jeppe.
| |
Bettina Madsen (26-09-2002)
| Kommentar Fra : Bettina Madsen |
Dato : 26-09-02 20:51 |
|
> Jeg søger nogle spændende opskrifter hvor friske figner indgår.
Hej!
Jeg fandt denne opskrift inde på Mortens opskrifter. Den lyder god, men jeg
har ikke prøvet
den.
6 store, friske figner
3 spsk cognac
2 spsk farin
god vanilleis, gerne hjemmelavet
Fignerne prikkes i bunden og der skæres en lille "hat" af ved stilkenden.
Frugterne sættes tæt sammen i et lille ildfast fad og overhældes med cognac.
Fignerne trækker 5-6 timer. Farinen drysses over fignerne og de sættes i en
200° varm ovn i 10 min.
De varme figner serveres med is.
Velbekomme
Bettina
| |
Ukendt (27-09-2002)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 27-09-02 15:44 |
|
"Jan Pedersen" <cuk@cuk.dk> wrote in message
news:3d93370c$0$18124$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hejsa
>
>
> Jeg søger nogle spændende opskrifter hvor friske figner indgår.
>
>
>
> På forhånd tak
>
>
>
> Jan
> --
> Det nemmere at få tilgivelse end
> tilladelse...
> Blomst 92159636
>
>
Halver fignerne, og skær evt lidt af toppen/bunden, så de kan stå selv.
Drys dem med sukker, og flamber dem med en gasbrænder eller under grillen,
så sukkeret karamelliserer som på en creme brule.
Server straks, med is, flødeskum, anden frugt eller hvad som helst.....
Fignen er frisk i bunden, let varmebehandlet på snitfladen, og med et
dejligt sprødt og dekorativt sukkerlag på toppen.
H.
| |
|
|