"Clas Påbøl" skrev d. 21-09-02 21:05 dette indlæg :
> Hej
> Har nogen her en god opskrift på vildsvinekølle?
>
> På forhånd tak!
>
> Hilsen Charlotte
>
>
>
Hej Charlotte
Hvad med denne her
1 gulerod
1/4 knoldselleri
2 løg
25 g. smør
10 hele sorte peberkorn
2 nelliker
6 enebær
2 knuste laurbærblade
3-4 kviste timian
1 spsk. salt
1/4 l. eddike
3/4 l. vand
1½ kg. vildsvinekølle
50 g. smeltet smør
2 spsk. ribsgelé
salt
peber
6-14 friske figner
1 lille bæger creme fraiche 18%
evt. lidt kulør
Begynd 2 - 3 dage før serveringen: Skræl gulerod, selleri og løg og snit
det alt sammen i grove skiver. Svits skiverne i smør i en gryde, til de
er blanke. Tilsæt krydderier, eddike og vand, lad det hele koge sagte i
10 minutter og lad det så køle af.
Læg køllen i et dybt fad, der slutter ret tæt om den, og hæld den kolde
lage med alt dens indhold over den. Dæk den til og lad den stå køligt i
2 - 3 dage. Vend den i lagen af og til.
Vi er nu nået frem til dagen, da stegen skal spises:
Tænd for ovnen (250). Tag køllen op af lagen og tør den af. Pensl
bradepanden med lidt smeltet smør, læg køllen i og held resten af det
smeltede smør over den. Sæt den i ovnen og lad den stå, til den er brun,
ca. et kvarter. Dæmp så varmen til 200. Si marinaden og hæld ca. 1/3 af
den over kø11en. Hæld resten over den i to omgange, hver med ca. et
kvarters mellemrum.
Tilsæt salt, peber og ribsgelé og lad stegen passe sig selv i 3 kvarter.
Dryp den med skyen nu og da. Vask fignerne forsigtigt. Rør cremefraiche
i skyen og læg fignerne ned omkring stegen. Lad det hele stege ca. ½
time til. Dryp stadig køllen! Den må ikke blive tør. Kom evt. mere vand
i bradepanden.
Tag stegen op og lad den hvile et par minutter. Tag forsigtigt fignerne
op med en ske. Giv evt. skyen lidt kulør, hvis den trænger. Smag den
til.
Nok til 6 personer
Mvh
Per Klausen
http://www.dk-kogebogen.dk
>
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"