|
| Hurtig og eneringsrigtig mad i microovn? Fra : Hans Mouridsen |
Dato : 20-09-02 18:03 |
|
Hejsa
Jeg er en ung fyr, som bare ikke gider det med flere timer i køkkenet hver
dag :)
Dvs. jeg får faktisk aldrig varm mad, kun pitabrød, boller og rugbrød. I
weekenderne kan
jeg dog få tid til at lave lidt varmt.
Så jeg tænkte om det ikke var en idé med en microovn, så man kan lave
hurtige og nemme retter.
Men jeg lægger også vægt på fedtfattig og eneringsrigtig mad, kan det lade
sig gøre i microovn, og hvilke retter
kan anbefales.
På forhånd tak
Hans
| |
Padmé (21-09-2002)
| Kommentar Fra : Padmé |
Dato : 21-09-02 08:13 |
|
Du kan lave dampet fisk, popcorn, dampede grøtsager, kylling (i
mikroovnspose)....der er masser af muligheder, og der findes endda også
flere kogebøger om emnet..
Go' fornøjelse
//Padmé
"Hans Mouridsen" <hom@adslhome.dk> wrote in message
news:3d8b54cd$0$75674$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> Jeg er en ung fyr, som bare ikke gider det med flere timer i køkkenet hver
> dag :)
> Dvs. jeg får faktisk aldrig varm mad, kun pitabrød, boller og rugbrød. I
> weekenderne kan
> jeg dog få tid til at lave lidt varmt.
>
> Så jeg tænkte om det ikke var en idé med en microovn, så man kan lave
> hurtige og nemme retter.
> Men jeg lægger også vægt på fedtfattig og eneringsrigtig mad, kan det lade
> sig gøre i microovn, og hvilke retter
> kan anbefales.
>
> På forhånd tak
> Hans
>
>
>
>
| |
Lars Ladingkaer (23-09-2002)
| Kommentar Fra : Lars Ladingkaer |
Dato : 23-09-02 19:12 |
|
"Padmé" skrev:
> Du kan lave dampet fisk, popcorn, dampede grøtsager,
> kylling (i mikroovnspose)....der er masser af muligheder,
Og kartofler går også.
Brug gerne en kartoffelsort som er fast i det: aspargeskartofler, de røde
roseval eller hvad man nu kan finde. Køb evt. de skyllede - så er det ekstra
nemt at forberede.
Kom madolie+salt+peber+kryderier (efter eget valg, men paprika og herbes de
provence er altid godt) i en ildfast skål. Skær kartoflerne i skiver af 7-10
mm tykkelse, put dem i skålen og rør rundt med en grydeske til olie og
kryderier er godt fordelt.
Ind i mikrobølgeovnen på en 750-800W i 9-13 minutter afhængig af mængde
(hvis de ikke har fået nok, så bare ind igen et minut eller to).
Mens kartoflerne er i mikrobølgeovnen, kunne man evt. stege et eller andet
på panden. Men kartoflerne kan såmen også tåle at stå "parkeret" med et låg
på efterfølgende, hvis man også lige skal bruge mikrobølgeovnen en ekstra
gang til et stykke kød af en slags bagefter.
Mvh, Lars
| |
|
|