Jeg skal lørdag lave denne Kalvesteg som stammer fra denne side
http://www.gamledanskeopskrifter.dk/index.html
Kalvesteg
ca. 1 kg kalveinderlår
salt, peber
1 spsk. smør
4 dl bouillon eller suppe
3 spsk. cremefraiche
Puds kødet fri for evt. sener og hinder. Brun det i ovnen i ca. 10 min.
ved stærk varme 250 grader. Tag kødet ud og pensel det med smeltede smør
og krydr med salt og friskværnet peber. Sæt stegen i ovnen igen, hæld
bouillon/suppe ved og lade stegen stege færdig ved jævn varme 170 grader
i ca. 1 time. Dryp stegen et par gange med stegeskyen under stegningen.
Hæld skyen fra bradepanden op i en gryde, tilsæt cremefraiche og lad
skyen koge et par minnutter ved svag varme.
Serveres med kogte kartofler og smør dampede ærter og bønner til.
Jeg er blevet i tvivl om den skal steges på rist over bradepande, eller
direkte i bradepanden. Jeg mener Kalveinderlår måske bliver tørt hvis
man steger på rist, og bliver bedre af at stege direkte i bradepanden,
så bouillionen gør at den bliver saftig, men jeg plejer ellers at bruge
rist til andre stege, men der er jo som regel også mere fedt på end
kalveinderlår, som jo er helt mager.
Hvad mener i ?, måske nogle har erfaring med helstegning af
kalveinderlår, jeg har ikke, har kun brugt det til schnitzler før, men
vil nu prøve dette. Håber på et svar og takker på forhånd.
Med venlig hilsen og god Weekend
Bantam
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"