"Henriette" skrev d. 18-09-02 23:26 dette indlæg :
> Kære gruppe
>
> Vil I hjælpe igen med lidt inspiration ?
>
> Til en uformel, hyggelig middag på fredag savner jeg en opskrift på en
(nem)
> hovedret.
>
> Krav: opskriften skal indeholde svinemørbrad og pasta - eller pasta
skal
> kunne serveres dertil. Og så skal det helst være noget for både børn
og
> voksne.
>
> Håber der findes nogle idéer derude..........
> På forhånd tak
>
> Henriette
>
> P.S. Jeg har søgt på nettet og set at der findes opskrifter, men det
er
> altid rarere at få anbefalet noget synes jeg.
>
>
------------------------------------------------------------------------
---------
Hej Henriette.
Jeg har lige sendt denne opskrift til en ven. Måske kan du også bruge
den. Du kan blot skifte risene ud med pasta.
Opskriften får du lige her.
Svinemørbrad a la Long Tung Kim
1 kg. svinemørbrad
1kg friske champignon
1 pakke bacon
½ l. piskefløde
1 dåse kokosmælk ( Helst høj fedtprocent)
1 hel frisk chili
½ spsk. revet frisk ingefær
Hønsebouillon Knorrs
Salt & peber
1 Puds mørbraden af, og skær den i passende stykker - ca. 4-5 stk pr.
mørbrad. Bank dem flade.
2 Rens champignon og skær dem i kvarte - ikke mindre.
3 Opløs 1 hønsebouillonterning i ca. 2 dl kogende vand.
4 Flæk og rens en chili - Skær den i passende stykker, så store at de
kan ses. Så er det nemmere at identificere dem, hvis man ikke kan tage
dem rent.Lad være at putte fingerne i øjnene, eller andre eksotiske
steder, før du har vasket hænder grundigt.
Forsteg mørbradbøfferne i en stegegryde i margarine. (Krydres m. salt og
peber)
Når bøfferne er færdige efter c. 2 min på hver side tages de af og
lægges i et ildfast fad.
Halvér baconskiverne og smid dem i det varme fedtstof.
Chili og revet ingefær puttes i. Efter ca. 1 min. hælder du champignon
i, og det steger for svag varme til svampene er faldet sammen. Hæld
hønsebouillonen i, og derefter en dåse kokosmælk og næsten en ½ l.
piskefløde. Lad det "koge" igennem. Juster farven med kulør, til du
synes den er passende. Lad det hele småsimre til du synes saucen har en
passende konsistens.
Bøfferne, som ligger i det ildfaste fad og venter med længsel,
overhældes med hele denne fedtbombe, så kødet er dækket.
Bingo - færdig. Tildækkes med staniol
Hvis du laver retten i forvejen (tilrådeligt) skal fadet i ovnen i ca.
3/4 time på 200 gr. med staniol på.
Inden du sætter fadet i ovnen tager du 1 - 1½ dåse flåede tomater,
hælder væden fra (kan bruges til en "Bloody Mary") og lægger pænt over
det hele.
Hertil serverer du BASMATA ris (og kun dem) Fåes i Irma
God fornøjelse.
Ram2
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"