Netop til kødsovs plejer jeg at vælge en ikke for mager - stakkels fru
Larsen - oksefars.
Jeg holder meget af løg - ungerne er knap så vilde med det - så jeg smider
halvdelen i blenderen - resten hakker jeg meget fint.
De kan heller ikke lide at tygge i champignons - de ryger også i blenderen -
så får jeg smagen og de slipper for at tygge i kogte svampe. Skulle de en
dag opdage, at smagen er forkert uden champignons, har jeg vundet
Jeg kan godt lide smagen af bacon i kødsovs - jeg kommer et par tykke skiver
i - men man kan naturligvis også bare bruge en bakke bacontern. Kan du lide
smagen - og kan du finde en god pepperoni - kan nogle skiver godt være en
fin tilsætning, men det kan godt blive lidt stærkt.
Jeg bruger tomatpasta på dåse - jeg synes, tomatpuré er for sødt - derfor
kommer jeg heller ikke sukker i min sovs.
500 gram hakket okse
et par pæne skiver bacon - eller pepperoni
4-5 store, groftrevne gulerødder
3 løg
2 fed skivede hvidløg
1 bakke champignons - eller et glas syltede
1 lille peberfrugt i små tern - det er ikke børnenes livret i varme retter,
da det er lidt bittert
1 lille sød chilli - kan naturligvis udelades, tag evt. kernerne ud
salt, peber samt 2 spiseskefulde paprika - edelsüss, de andre paprikaer er
nok for stærke for børnene, oregano og en anelse timian
flåede tomater - et par dåser eller tre
tomatpasta - et par dåser af de store
evt en lille (kaffe)fløde
Oksekødet brunes i en tykbundet gryde, bacon svitses med til sidst - det
hele tages op, og løg, hvidløg og gulerødder kommes i og småsimrer i
fedtstoffet en 5-10 minutter - vendes af og til.
Kødet tilsættes igen sammen med de hakkede champignons og peber/chilli samt
krydderier - det hele vendes sammen, og de flåede tomater og tomatpastaen
tilsættes.
Så står det ellers og bobler til vi skal spise -
Skal det være lidt udover det sædvanlige kan retten jævnes med lidt fløde -
ellers må det jo tyknes med et eller andet...maizena eller jævning.
God appetit!