|
| pensionist-horn Fra : Anne Bordum & Jesper~ |
Dato : 13-09-02 20:46 |
|
Hej gruppe.
Jeg hørte engang i et radioprogram en opskrift på "pensionist-horn" men jeg
har desværre mistet opskriften.
Den var ret enkel - det var noget med hvedemel, margarine og sukker + lunken
mælk med gær og så en blanding af margarine og sukker som fyld.
Siger det nogen noget ???
Jeg har prøvet andre opskrifter på horn, og de har da været udmærkede, men
ikke ligeså gode.
Jesper
| |
Nette (15-09-2002)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 15-09-02 01:50 |
|
"Anne Bordum & Jesper Hansen" wrote
> Den var ret enkel - det var noget med hvedemel, margarine og sukker +
lunken
> mælk med gær og så en blanding af margarine og sukker som fyld.
>
> Siger det nogen noget ???
>
> Jeg har prøvet andre opskrifter på horn, og de har da været udmærkede, men
> ikke ligeså gode.
Hvad mener du med opskrift på horn?
En almindelig bolledej eller?
Har du opskriften på en kringle? For det lyder lidt som om det er sådan en,
der bare er formet til et horn.
Remonce: margarine og sukker 1:1 ( Evt. lidt romessens).
Man kan også komme lidt rosiner oven i remoncen, lidt marcipan el. anden
smagsvariant.
Nette
| |
Svend Erik Bertelsen (15-09-2002)
| Kommentar Fra : Svend Erik Bertelsen |
Dato : 15-09-02 10:42 |
|
Anne Bordum & Jesper Hansen skrev:
> Jeg hørte engang i et radioprogram en opskrift på "pensionist-horn" men jeg
> har desværre mistet opskriften.
> Den var ret enkel - det var noget med hvedemel, margarine og sukker + lunken
> mælk med gær og så en blanding af margarine og sukker som fyld.
"Pensionist-horn" - den kender jeg ikke. Har søgt på nettet og i
min store opskriftssamling - men uden resultat!
Jeg bruger ofte en opskrift af Kirsten Hüttemeier, som jeg synes
er god: Fyldte horn, Illum-horn og Bamsehorn har hun selv kaldt
denne opskrift:
Fyldte horn (8/16 stk.)
250 g mel
75 g smør
ca. 1 dl lunken mælk
35 g gær
1 æg
2-3 spsk sukker
fyld:
marcipan
chokoladeknapper
pynt:
æg
sukker
hakkede mandler
Til dejen hakkes smørret ud i melet, husk at lægge lidt fra til
æltning. Gæren røres ud i lunken mælk og blandes i dejen sammen
med sukker og det sammenpiskede æg. Dejen æltes med det ekstra mel
og deles i to, hvis De vil have små horn. Dejen rulles ud til en
stor pandekage og deles i otte trekanter. På hver trekant lægges
chokoladeknapper og marcipan. Hornene rulles sammen mod spidsen og
lægges på en smurt bageplade. Skal hæve lunt og tildækket i 20 min.
Pensles forsigtigt med æg og drysses med sukker og hakkede mandler.
Bages midt i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter.
--
Venlig hilsen
Svend Erik
| |
|
|