/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
laksesoufflé..
Fra : Karsten Hammer Hanse~


Dato : 11-09-02 20:21


Er der nogle her som ligger inde med en fantastisk opskrift på laksesoufflé?


mvh.
K.



 
 
Peter W. Bosse (12-09-2002)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 12-09-02 04:16

"Karsten Hammer Hansen" <elektrosport@hotmail.com> skrev således...
>
> Er der nogle her som ligger inde med en fantastisk opskrift på
> laksesoufflé?

Her er en eventyrlig god opskrift fra Ali-Bab, Gastronomisk Haandbog..

Laksesoufflé (Soufflé de saumon):
6 pers.

600 g raat Laksekød uden Skind og Ben
300 g tyk Fløde (piskefløde)
12 g Salt
4 g Peber
6 Æggehvider

2 Æggehvider piskes meget stive.
I Morteren kommes Laksekødet skaaret i ganske smaa Stykker sammen med
Saltet og Peberet. Stød det og kom saa i ganske smaa Mængder ad Gangen
de to stiftpiskede Hvider heri. Gnid det hele gennem en meget fin
Sigte.
Farsen samles op i en Kasserolle og glattes ud med Spatelen for at gøre
den helt glat. Sæt den paa Is i to Timer.
De 4 Æggehvider piskes nu meget stive, og Fløden piskes halvt.
Den halvtpiskede Fløde røres forsigtigt i Laksefarsen, og mens
Kasserollen stadig holdes paa Is, foldes æggehviderne i, uden at de
falder sammen.
Det hele hældes over i en Souffléform og koger i Vandbad i en ikke for
varm Ovn i 35-40 Minutter. Server med en Rejesovs.

NB: I stedet for at lave en stor Soufflé kan man lave lige saa mange
smaa Souffléer, som der er Gæster rundt om Bordet.

Velbekomme!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Intelligent tatovering til diabetikere.
Forskere ved Texas A&M University og Penn State Chemical Enginering har
udviklet en form for tatovering, der kan advare diabetikere, når deres
glukoseniveau er for lavt. Det er fluorescerende molekyler, der
tatoveres ind under huden og forbliver f...
www.it-avisen.dk/nbnyhed.asp?id=3928&mid=15134&uid=365



Karsten Hammer Hanse~ (14-09-2002)
Kommentar
Fra : Karsten Hammer Hanse~


Dato : 14-09-02 15:12

Mange tak..

K.


"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> wrote in message
news:thUf9.71444$ww6.4948137@news010.worldonline.dk...
> "Karsten Hammer Hansen" <elektrosport@hotmail.com> skrev således...
> >
> > Er der nogle her som ligger inde med en fantastisk opskrift på
> > laksesoufflé?
>
> Her er en eventyrlig god opskrift fra Ali-Bab, Gastronomisk Haandbog..
>
> Laksesoufflé (Soufflé de saumon):
> 6 pers.
>
> 600 g raat Laksekød uden Skind og Ben
> 300 g tyk Fløde (piskefløde)
> 12 g Salt
> 4 g Peber
> 6 Æggehvider
>
> 2 Æggehvider piskes meget stive.
> I Morteren kommes Laksekødet skaaret i ganske smaa Stykker sammen med
> Saltet og Peberet. Stød det og kom saa i ganske smaa Mængder ad Gangen
> de to stiftpiskede Hvider heri. Gnid det hele gennem en meget fin
> Sigte.
> Farsen samles op i en Kasserolle og glattes ud med Spatelen for at gøre
> den helt glat. Sæt den paa Is i to Timer.
> De 4 Æggehvider piskes nu meget stive, og Fløden piskes halvt.
> Den halvtpiskede Fløde røres forsigtigt i Laksefarsen, og mens
> Kasserollen stadig holdes paa Is, foldes æggehviderne i, uden at de
> falder sammen.
> Det hele hældes over i en Souffléform og koger i Vandbad i en ikke for
> varm Ovn i 35-40 Minutter. Server med en Rejesovs.
>
> NB: I stedet for at lave en stor Soufflé kan man lave lige saa mange
> smaa Souffléer, som der er Gæster rundt om Bordet.
>
> Velbekomme!
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> Intelligent tatovering til diabetikere.
> Forskere ved Texas A&M University og Penn State Chemical Enginering har
> udviklet en form for tatovering, der kan advare diabetikere, når deres
> glukoseniveau er for lavt. Det er fluorescerende molekyler, der
> tatoveres ind under huden og forbliver f...
> www.it-avisen.dk/nbnyhed.asp?id=3928&mid=15134&uid=365
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177556
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408864
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste