Hejsa,
"Michael H." <mh@XXXsmorumnet.dk> skrev i en meddelelse
news:als5jn$eof$1@sunsite.dk...
>
> "LowLifeDK" <easyliving@ofir.dk> wrote in message
> news:alqsfs$2k9g$1@news.cybercity.dk...
> >
> > Piri Piri (mængde efter smag, det er knust ikke pulveriseret chilli)
> > Billig olivenolie (der skal være lige så meget olie som "bund")
> > Thomatpuré på dåse
Nu kender jeg ikke noget til omtalte "Kebabmandens chili", men har alligevel
et par kommentarer.
Piri Piri burde være forbundt, efter min mening. Det er en pryd chili og
ikke nogen spise chili.
Den er bare stærk og smager ikke af noget.
Brug rød Habanero i stedet for. Den er*meget* stærk, men smager pragtfuld.
(Den kan ofte købes i Føtex)
Den er i "frisk form", så hvis den skal være pulver, må man selv i gang med
tørring og knusning.
(Tro mig, det er besværet værd.
Olivenolien ville jeg bytte med en anden ikke så gennemtrængende olie af god
kvalitet. (evt. vindruekerneolie)
>snip<
> Chili i maden har jeg aldrig brudt mig om, nok fordi nogen folk bare
> hælder chilikerner i næsten al mad for at det skal være stærkt, men
> det var indtil jeg smagte kebabmandens for der var der da smag i.
>
> Michael
Chilifrø hører ikke hjemme i mad. Dem skal man altid huske at fjerne under
tilberedelsen.
Der er ofte ingen capsaisin i frøene, men masser af "bitterstof".
(Derfor køber jeg aldrig færdig lavet chilipulver)
Det er synd, at så mange ikke bryder sig om chili, men årsagen er nok den,
at vi i Danmark bliver spist af med det ringeste af slagsen.....
Vi har jo alligevel ikke forstand på den slags.
))
Mvh. Renate