|
| Hjælp med danske kødstykker Fra : Pia |
Dato : 05-09-02 12:04 |
|
Hej med jer
Jeg bor i England, og har ofte problemer med at finde madvarer/ingredienser,
jeg er vant til hjemmefra. Efter at have boet her i 10 år, har jeg
efterhånden fundet nødløsninger for det meste, og en del kan også
importeres, når jeg er hjemme på besøg.
MEN, to ting, jeg endnu ikke har fundet, er culottesteg (staves det sådan?)
og det helt rigtige stykke flæskesteg. Når man køber steg her, så er
stykkerne skåret anderledes end hjemme. Det hjælper heller ikke, at jeg
flyttede herover, da jeg var 18, og derfor ikke havde særlig stor erfaring
med at vælge det rigtige stykke kød hos slagteren!
Så jeg ville høre, om nogen kunne beskrive præcist hvor de ovennævnte
stykker er skåret fra, eller endnu bedre, om andre har købt dem i
engelsktalende lande og derfor ved hvad man skal bede om! Eller er der evt
en webside, hvor der er billeder af, hvor på grisen/koen stykkerne kommer
fra...så kan jeg jo bare vise dem til slagteren.
På forhånd tak :)
Pia
| |
Bobo (05-09-2002)
| Kommentar Fra : Bobo |
Dato : 05-09-02 12:44 |
|
Hej Pia....
jeg har fået fat i et hæfte fra de danske slagterier, hvor i der står
hvordan man skære kødet ud og der er fine billeder af det og en tegning på
grisen/koen hvor området er markeret.....jeg kan desværre ikke huske linket
men du kan søge efter det på yahoo eller jubii....
Hæftet var en stor hjælp da jeg skulle skære en forende ud....
Men jeg kan fortælle at en "Rigtig" flæskesteg er lavet af det stykke efter
nakkestegen.....
men hvis de ikke vil sende til England så smid mig en mail......så scanner
jeg den ind eller sender den til dig.
Knuz Jinnie
| |
Kurt Hansen (05-09-2002)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 05-09-02 13:12 |
|
On Thu, 5 Sep 2002 11:03:31 +0000 (UTC), Pia wrote:
>Jeg bor i England, og har ofte problemer med at finde madvarer/ingredienser,
>jeg er vant til hjemmefra. Efter at have boet her i 10 år, har jeg
>efterhånden fundet nødløsninger for det meste, og en del kan også
>importeres, når jeg er hjemme på besøg.
Ha! Så meget for de engelske integrationsbestræbelser [1]
>Så jeg ville høre, om nogen kunne beskrive præcist hvor de ovennævnte
>stykker er skåret fra, eller endnu bedre, om andre har købt dem i
>engelsktalende lande og derfor ved hvad man skal bede om! Eller er der evt
>en webside, hvor der er billeder af, hvor på grisen/koen stykkerne kommer
>fra...så kan jeg jo bare vise dem til slagteren.
Det bedste jeg kan komme op med er denne:
http://www.danskeslagterier.dk/smcms/Danske_Slagterier/Videnscenter/Slagtning/Detailopskaering/Index.htm?ID=1136
Hvis linket er delt i to i din newsreader, må du klistre det sammen.
[1] Da jeg var soldat på Cypern for mange år siden, var det
englænderne der leverede mad til messen. Jeg tabte mig 21 kg på tre
måneder!!!
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
Peter Weis (05-09-2002)
| Kommentar Fra : Peter Weis |
Dato : 05-09-02 14:01 |
|
"Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> wrote in message
news:al7dm2$fag$1@knossos.btinternet.com...
> MEN, to ting, jeg endnu ikke har fundet, er culottesteg (staves det
sådan?)
> og det helt rigtige stykke flæskesteg.
Den helt rigtige flæskesteg kan diskuteres i lang tid. Er det
ribbenstegen (den foretrækker jeg selv), nakkekammen (som Bobo ovenfor
foretrækker) eller mellemkammen (vist nok det mest klassiske).
Du må hellere prøve én af hver.
mvh
Peter
| |
Potzy (05-09-2002)
| Kommentar Fra : Potzy |
Dato : 05-09-02 19:07 |
|
> Jeg bor i England, og har ofte problemer med at finde madvarer/ingredienser,
> jeg er vant til hjemmefra. Efter at have boet her i 10 år, har jeg
> efterhånden fundet nødløsninger for det meste, og en del kan også
> importeres, når jeg er hjemme på besøg.
>
> MEN, to ting, jeg endnu ikke har fundet, er culottesteg (staves det sådan?)
> og det helt rigtige stykke flæskesteg. Når man køber steg her, så er
> stykkerne skåret anderledes end hjemme. Det hjælper heller ikke, at jeg
> flyttede herover, da jeg var 18, og derfor ikke havde særlig stor erfaring
> med at vælge det rigtige stykke kød hos slagteren!
>
> Så jeg ville høre, om nogen kunne beskrive præcist hvor de ovennævnte
> stykker er skåret fra, eller endnu bedre, om andre har købt dem i
> engelsktalende lande og derfor ved hvad man skal bede om! Eller er der evt
> en webside, hvor der er billeder af, hvor på grisen/koen stykkerne kommer
> fra...så kan jeg jo bare vise dem til slagteren.
>
> På forhånd tak :)
>
> Pia
>
>
Hejsa
Prøv evt. her:
http://www.danishcrown.dk
| |
Jesper Christensen (05-09-2002)
| Kommentar Fra : Jesper Christensen |
Dato : 05-09-02 20:35 |
|
Pia skrev følgende....
> MEN, to ting, jeg endnu ikke har fundet, er culottesteg (staves det
> sådan?) og det helt rigtige stykke flæskesteg. Når man køber steg
> her, så er stykkerne skåret anderledes end hjemme.
Jeg kan formentlig hjælpe dig med Culottestegen. Jeg bor i USA og har samme
problem, dog vidste jeg hvor det var skåret, så jeg rendte til slagteren som
trak en ko ud, næsten da, så jeg kunne forklare ham hvor han skulle skære.
Det hedder Cap Sirloin eller Sirloin Cap. Du skal huske at fortælle dem at
du vil have det skåret med fedtet øverst og at de ikke skal skære fedtet
fra.
Der er også andre "stege" der kan bruges, men de er stadig ikke lige så
gode.
Nu kan jeg så gå ind i ethvert supermarked og få dem til at skære mig Cap
Sirloin og det bedste er at de sædvanligvis ikke er klar over hvad det
koster, så jeg får det temmelig billigt. LOL
Håber det hjælper dig.
--
Med Venlig Hilsen/Kind Regards
Jesper "BigJay" Christensen
news:dk.sport.ishockey
www.sportsindex.dk/ekspert/nhl/
GO LEAFS GO!!!
| |
Pia (10-09-2002)
| Kommentar Fra : Pia |
Dato : 10-09-02 09:46 |
|
Tak for hjaelpen til jer alle. Jeg tager mig en sludder med slagteren!!
Pia
"Pia" <pia.a.reynolds@btinternet.com> wrote in message
news:al7dm2$fag$1@knossos.btinternet.com...
> Hej med jer
>
> Jeg bor i England, og har ofte problemer med at finde
madvarer/ingredienser,
> jeg er vant til hjemmefra. Efter at have boet her i 10 år, har jeg
> efterhånden fundet nødløsninger for det meste, og en del kan også
> importeres, når jeg er hjemme på besøg.
>
> MEN, to ting, jeg endnu ikke har fundet, er culottesteg (staves det
sådan?)
> og det helt rigtige stykke flæskesteg. Når man køber steg her, så er
> stykkerne skåret anderledes end hjemme. Det hjælper heller ikke, at jeg
> flyttede herover, da jeg var 18, og derfor ikke havde særlig stor erfaring
> med at vælge det rigtige stykke kød hos slagteren!
>
> Så jeg ville høre, om nogen kunne beskrive præcist hvor de ovennævnte
> stykker er skåret fra, eller endnu bedre, om andre har købt dem i
> engelsktalende lande og derfor ved hvad man skal bede om! Eller er der
evt
> en webside, hvor der er billeder af, hvor på grisen/koen stykkerne kommer
> fra...så kan jeg jo bare vise dem til slagteren.
>
> På forhånd tak :)
>
> Pia
>
>
| |
Esther Selig (17-09-2002)
| Kommentar Fra : Esther Selig |
Dato : 17-09-02 14:09 |
|
In article <al7dm2$fag$1@knossos.btinternet.com>, Pia
<pia.a.reynolds@btinternet.com> wrote:
> MEN, to ting, jeg endnu ikke har fundet, er culottesteg (staves det sådan?)
> og det helt rigtige stykke flæskesteg.
Hej. Den engelske kokkeguru Jamie Oliver har faktisk haft indtil flere
opskrifter med flæskesteg i sin BBC-serie.
Han kalder kødstykket for "loin" og skal det være svinekam, som vi
kender det, er det "rib loin".
Tjek evt. www.jamieoliver.net og gå ind under "recipes" og klik på
"roast loin of pork with peaches". Så kommer der opskrift, men nok så
vigtigt et fint farvebillede hvor man helt tydeligt kan se hvordan
kødstykket ser ud (burde være forklaring nok til en slagter).
Har selv prøvet opskriften. Den er fantastisk.
hilsen Esther
| |
|
|