|
| "Genbrug" af kartoffelsalat med persille Fra : bantam |
Dato : 02-09-02 11:34 |
|
Hej Alle
Jeg vil lige høre om jeg er forkert på den eller ej.
Jeg lavede i Lørdags en kold kartoffelsalat med Bla. olie og
balsimicoedike, og der i en masse grønt og også friskhakket persille.
Nu er det sådan at der en pæn rest tilbage, som har stået i køleskab
lige siden, og som jeg tænkte kunne bruges som nem mad i aften med
"deller" til, men jeg er blevet i tvivl om man kan det når der er
persille i, for når jeg laver persillesovs, så genopvarmer jeg ALDRIG
den for der er vist noget med nogle bakterier som kan udvikles ved
genopvarmning, men det skulle vel ikke være noget problem når det her er
er koldt eller er det???.
Jeg vil være meget taknemmelig hvis nogle kunne løse mit problem, man
skulle jo nødig blive syg af det.
Jeg har smagt på det og det smager ligesom nyt, og har også været godt
embaleret i køleskabet.
Med venlig hilsen
Bantam
--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"
| |
Michael H. (02-09-2002)
| Kommentar Fra : Michael H. |
Dato : 02-09-02 11:43 |
|
"bantam" <bantam.news@kandu.dk> wrote in message
news:M0Hc9.49867$ww6.3399569@news010.worldonline.dk...
> Hej Alle
> for når jeg laver persillesovs, så genopvarmer jeg ALDRIG
> den for der er vist noget med nogle bakterier som kan udvikles ved
> genopvarmning, men det skulle vel ikke være noget problem når det her er
> er koldt eller er det???.
> Med venlig hilsen
> Bantam
Er det ikke spinat du forveksler persillen med???
Har aldrig hørt at man ikke må opvarme persille igen...
Michael
| |
Padmé (02-09-2002)
| Kommentar Fra : Padmé |
Dato : 02-09-02 14:39 |
|
Både spinat og persille må ikke genopvarmes.....
//Mae
"Michael H." <mh@XXXsmorumnet.dk> wrote in message
news:akvfiv$qcb$1@sunsite.dk...
>
> "bantam" <bantam.news@kandu.dk> wrote in message
> news:M0Hc9.49867$ww6.3399569@news010.worldonline.dk...
>
>
> > Hej Alle
> > for når jeg laver persillesovs, så genopvarmer jeg ALDRIG
> > den for der er vist noget med nogle bakterier som kan udvikles ved
> > genopvarmning, men det skulle vel ikke være noget problem når det her er
> > er koldt eller er det???.
>
>
>
>
> > Med venlig hilsen
> > Bantam
>
>
> Er det ikke spinat du forveksler persillen med???
>
> Har aldrig hørt at man ikke må opvarme persille igen...
>
>
> Michael
>
>
| |
Mark Beaumont (02-09-2002)
| Kommentar Fra : Mark Beaumont |
Dato : 02-09-02 23:59 |
|
Padmé wrote:
> Både spinat og persille må ikke genopvarmes.....
Det passer jo ikke! Persille bliver ikke giftig ved genopvarmning.
Retter, hvor persille eller andre krydderurter har været tilsat fra starten,
dvs. kogt, stegt eller bagt med under hele tilberedningen, kan uden
problemer gemmes til næste dag eller fryses ned og anvendes senere,
fordi de jordbakterier, der var på den rå persille dræbes under
tilberedningen. Forudsætningen er naturligvis, at retten afkøles
hurtigt og opbevares i køleskab.
I grønkål og spinat, findes nitrat, som bakterier kan omdanne til nitrit.
Det kan ske i tilberedt spinat og grønkål, der afkøles for langsomt og
opbevares for varmt. Nitrit er et giftstof som især er farligt for spæd børn.
Nitrit fjernes ikke ved opvarmning. Rester af tilberedt spinat og grønkål
bør derfor ikke serveres for børn under 1 år. Man kan derimod godt
fryse retter med spinat og grønkål, hvis de afkøles hurtigt og fryses
hurtigt.
Vh Mark
| |
Jan Bøgh (03-09-2002)
| Kommentar Fra : Jan Bøgh |
Dato : 03-09-02 17:08 |
|
"Mark Beaumont" <brug@ikke_e-mail.invalid> wrote in message
news:al0qlq$1k8e$1@news.cybercity.dk...
> Padmé wrote:
> > Både spinat og persille må ikke genopvarmes.....
Det må da vist være en kandidat til en fremtidig OSS for denne gruppe!
> I grønkål og spinat, findes nitrat, som bakterier kan omdanne til nitrit.
> Det kan ske i tilberedt spinat og grønkål, der afkøles for langsomt og
> opbevares for varmt. Nitrit er et giftstof som især er farligt for spæd
børn.
> Nitrit fjernes ikke ved opvarmning. Rester af tilberedt spinat og grønkål
> bør derfor ikke serveres for børn under 1 år.
....men der er tale om småting sammenlignet med diverse pumpede kødvarer og
f.eks. spegepølser.
vh
Jan
| |
Klaus Alexander Seis~ (03-09-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 03-09-02 18:03 |
|
Jan Bøgh skrev:
>> [Nitrit]
>
> ...men der er tale om småting sammenlignet med diverse pumpede
> kødvarer og f.eks. spegepølser.
Enig. Til gengæld er det forholdsvis trivielt at finde en spegepølse
uden nitrit. Det samme kan man desværre ikke sige om skinke. Måske
har jeg ikke ledt længe nok, men det er stadig ikke lykkedes mig at
finde en skinke uden nitrit. Og bacon er kun nitritfri hvis man køber
den økologiske version. Nitrit tilsættes under påskud af at være
konserveringsmiddel, mens det i virkeligheden tilsættes for at give
kødet farve. Øv.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Vagn Torup & Rikke B~ (03-09-2002)
| Kommentar Fra : Vagn Torup & Rikke B~ |
Dato : 03-09-02 19:59 |
|
Klaus Alexander Seistrup <jakabov119@magnetic-ink.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:jakabov+e394504d-4884-41d4-8a3b-09f22f80bf7f@news.szn.dk...
> Jan Bøgh skrev:
>
> Enig. Til gengæld er det forholdsvis trivielt at finde en spegepølse
> uden nitrit. Det samme kan man desværre ikke sige om skinke. Måske
> har jeg ikke ledt længe nok, men det er stadig ikke lykkedes mig at
> finde en skinke uden nitrit. Og bacon er kun nitritfri hvis man køber
> den økologiske version. Nitrit tilsættes under påskud af at være
> konserveringsmiddel, mens det i virkeligheden tilsættes for at give
> kødet farve. Øv.
>
>
> // Klaus
>
Hej Klaus
Du kan da få skinke uden nitrit inde hos slagteren på Kultorvet - de har i
hvert fald haft det. Den er dyr men supergod!
MVH Rikke
--
Du kan finde ideer til aftensmaden,
aktiviteter med ungerne, sparetips,
læse om hjemmefødsler og meget
mere på:
www.rikkebachmann.webbyen.dk
| |
Klaus Alexander Seis~ (03-09-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 03-09-02 20:19 |
|
Rikke Bachmann skrev:
> Du kan da få skinke uden nitrit inde hos slagteren på Kultorvet
> - de har i hvert fald haft det. Den er dyr men supergod!
Jeg tror gerne at den er god. Ja, jeg har ikke kigget hos
slagtere, og tænkte kun på "stangvarerne" fra diverse super-
markeder.
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Jesper Jensen (03-09-2002)
| Kommentar Fra : Jesper Jensen |
Dato : 03-09-02 20:40 |
|
On Tue, 3 Sep 2002 19:02:34 +0200, Klaus Alexander Seistrup
<jakabov119@magnetic-ink.dk> wrote:
>Det samme kan man desværre ikke sige om skinke. Måske
>har jeg ikke ledt længe nok, men det er stadig ikke lykkedes mig at
>finde en skinke uden nitrit.
Jeg ved det ikke, men jeg kan dårligt tro at der er nitrit i Læsø
skinke - uanset hvad smager den ret godt (det gør deres spegepølser
også).
http://www.berlingske.dk/artikel:aid=203474/
Jesper.
| |
Nette (09-09-2002)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 09-09-02 12:39 |
|
"Mark Beaumont" wrote
> Padmé wrote:
> > Både spinat og persille må ikke genopvarmes.....
>
> Det passer jo ikke! Persille bliver ikke giftig ved genopvarmning.
> Retter, hvor persille eller andre krydderurter har været tilsat fra
starten,
> dvs. kogt, stegt eller bagt med under hele tilberedningen, kan uden
> problemer gemmes til næste dag eller fryses ned og anvendes senere,
> fordi de jordbakterier, der var på den rå persille dræbes under
> tilberedningen. Forudsætningen er naturligvis, at retten afkøles
> hurtigt og opbevares i køleskab.
Ja, men i tilfælde af at det er persillesovs man laver, så koger man
sjældent persillen. Den tilsættes til aller sidst. Og det er derfor man
siger at persillesovs ikke må genopvarmes.
Hvis du går tilbage og spørger dine gamle bedstemødre, så siger de det også.
Det er ikke en ny ide, men noget der ligger mange mange år tilbage.
Nette
| |
Mark Beaumont (09-09-2002)
| Kommentar Fra : Mark Beaumont |
Dato : 09-09-02 14:57 |
|
Nette wrote:
> "Mark Beaumont" wrote
> Ja, men i tilfælde af at det er persillesovs man laver, så koger man
> sjældent persillen.
Med mindre man ønsker en sovsen skal være grøn
Vh Mark
| |
Nette (10-09-2002)
| Kommentar Fra : Nette |
Dato : 10-09-02 00:30 |
|
"Mark Beaumont" wrote
> Nette wrote:
> > "Mark Beaumont" wrote
> > Ja, men i tilfælde af at det er persillesovs man laver, så koger man
> > sjældent persillen.
>
> Med mindre man ønsker en sovsen skal være grøn
ÆV, den havde jeg ikke lige tænkt på*G*
Nette
| |
Kurt Hansen (02-09-2002)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 02-09-02 15:37 |
|
On Mon, 02 Sep 2002 10:34:21 GMT, bantam wrote:
>Nu er det sådan at der en pæn rest tilbage, som har stået i køleskab
>lige siden, og som jeg tænkte kunne bruges som nem mad i aften med
>"deller" til, men jeg er blevet i tvivl om man kan det når der er
>persille i, for når jeg laver persillesovs, så genopvarmer jeg ALDRIG
>den for der er vist noget med nogle bakterier som kan udvikles ved
>genopvarmning, men det skulle vel ikke være noget problem når det her er
>er koldt eller er det???.
Se Kræftens Bekæmpelses hjemmeside om problemet:
http://www.cancer.dk/forebyggelse/sund_mad/spoergsmaal/sp2.htm
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
Christina Geisler (02-09-2002)
| Kommentar Fra : Christina Geisler |
Dato : 02-09-02 15:43 |
|
>
> Jeg vil være meget taknemmelig hvis nogle kunne løse mit problem, man
> skulle jo nødig blive syg af det.
>
Jeg er aldrig nogensinde blevet syg af at spise kold persille flere dage i
træk.
Og faktisk heller aldrig af genopvarmet persille.
En kartoffelsalat bliver efter min mening meget bedre af at stå i et par
dage.
Christina
| |
Padmé (02-09-2002)
| Kommentar Fra : Padmé |
Dato : 02-09-02 17:58 |
|
du må også meget gerne spise kold persille...det er der ingen bakterier i...
:)
//Mae
"Christina Geisler" <Christina-g@nospam.dk> wrote in message
news:akvtdr$jjs$1@dknews.tiscali.dk...
>
> >
> > Jeg vil være meget taknemmelig hvis nogle kunne løse mit problem, man
> > skulle jo nødig blive syg af det.
> >
> Jeg er aldrig nogensinde blevet syg af at spise kold persille flere dage i
> træk.
> Og faktisk heller aldrig af genopvarmet persille.
> En kartoffelsalat bliver efter min mening meget bedre af at stå i et par
> dage.
>
> Christina
>
>
| |
Mark Beaumont (03-09-2002)
| Kommentar Fra : Mark Beaumont |
Dato : 03-09-02 00:02 |
|
Padmé wrote:
> kold persille...det er der ingen bakterier i...
Vrøvl, der er da masser af jordbakterier på rå persille.
Vh Mark
| |
Lene (03-09-2002)
| Kommentar Fra : Lene |
Dato : 03-09-02 02:46 |
|
"Mark Beaumont" skrev i en meddelelse ...
> Padmé wrote:
> > kold persille...det er der ingen bakterier i...
>
> Vrøvl, der er da masser af jordbakterier på rå persille.
>
> Vh Mark
Ja, men ikke nogen man bliver syge af. Må man for øvrigt endu engang
opfordre til, at man først ser efter, om et emne har været behandlet for
nylig, før man spørger løs. Det evindelige persillespørgsmål, bliver stillet
mindst hver fjortende dag. Svaret på det er oven i købet simpelt og nemt at
huske.
Mvh
Casper
| |
Klaus Alexander Seis~ (03-09-2002)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 03-09-02 05:14 |
|
Lene skrev:
> Det evindelige persillespørgsmål, bliver stillet mindst hver
> fjortende dag.
Måske skulle vi gøre alvor af en FAQ/OSS?
(Det er lang tid siden der er nogen der spurgt om hvad "cream of
tartar" er.)
// Klaus
--
><> vandag, môre, altyd saam
| |
Padmé (03-09-2002)
| Kommentar Fra : Padmé |
Dato : 03-09-02 15:00 |
|
ja, i rå persille...jeg har heller ikke sagt andet....!!!!!!
"Mark Beaumont" <brug@ikke_e-mail.invalid> wrote in message
news:al0qqf$1kiq$1@news.cybercity.dk...
> Padmé wrote:
> > kold persille...det er der ingen bakterier i...
>
> Vrøvl, der er da masser af jordbakterier på rå persille.
>
> Vh Mark
>
>
| |
|
|