"Peter Westh" <pwesth@hum.ku.dk> skrev i meddelandet:
> Jeg arbejdede i mine yngre dage hos en bager (som opvasker), som
> lavede nogle vidunderlige kager ved navn komtessesnitter.
> De bestod af to makroner, lavet med ristede hasselnødder og kanel,
> lagt sammen med aprikosmarmelade og halvt overtrukket med mørk
> chokolade.
> Han ristede de hakkede nødder i ovnen, før han vendte dem i dejen,
> som ud over nødderne bestod af letpiskede æggehvider, flormelis
> og kanel - jeg tror ikke der var noget mel eller hævemiddel i.
>
> Er der nogen der har en opskrift - og eventuelt...
Komtesse-snitter må være forkert, snitter er noget som bliver skåret ud
på den ene eller anden led. En makron bliver ikke skåret.
Komtesse-kage måske:
Jeg har fundet én opskrift på DR Tekst-TV, men den lyder ikke til at
indeholde nogle af de ingredienser du nævner, se selv:
http://www.google.com/search?q=cache:www.dr.dk/cgi-bin/fttx2.exe/681+kom
tesse&hl=da
BTW:
Jeg har engang været med til at lave nogle små kager (petit fours), som
ligner en lille smule af det, du snakker om. De blev kaldt
Prinsessenødder, og var lavet af fin kransekagemasse, sukker, blødt op
med æggehvide (som til fragilité), og sprøjtet ud som dråber/muslinger
på bagepapir (halvdel af portionen blev farvet grøn), derefter drysset
med hasselnødder og bagt i ovnen. Når de var kolde blev de to og to
(grøn og hvid) lagt sammen med varm abrikosmarmelade og dyppet halvt
ned i mørk chokoladeovertræk, og derefter pyntet med viol-drys. - En nem
sag, når man stod og skulle bruge en masse små kager i en fart.
Jeg kunne godt æde sådan en - lige nu!
--
Mvh.
Peter W. Bosse
"It is never too late to be what you might have been".
-George Eliot