|
| Kikærter Fra : Jesper Jensen |
Dato : 28-08-02 16:22 |
|
Inspireret af falafel diskussionen har jeg købt nogle kikærter hos
grønthandleren, sat dem i blød i et par dage og er nu ved at koge dem.
Men det lugter godt nok en anelse, er det normalt.
Jeg ved ikke om det er en decideret grim lugt, men helt behagelig er
den ikke.
Jesper.
| |
Vagn Torup & Rikke B~ (28-08-2002)
| Kommentar Fra : Vagn Torup & Rikke B~ |
Dato : 28-08-02 16:29 |
|
Jesper Jensen <jesperhjensen@yahoo.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:fgqpmukii2ighdl5gqp4k40caschgforcd@4ax.com...
> Inspireret af falafel diskussionen har jeg købt nogle kikærter hos
> grønthandleren, sat dem i blød i et par dage og er nu ved at koge dem.
>
> Men det lugter godt nok en anelse, er det normalt.
> Jeg ved ikke om det er en decideret grim lugt, men helt behagelig er
> den ikke.
>
> Jesper.
Hej Jesper
Nu kan jeg jo ikke lugte gennem computeren, men hvis du er det mindste i
tvivl, så smid dem ud.
Kikærter skal kun stå i blød natten over og hvis du har ladet dem stå og
ovenikøbet på køkkenbordet her i varmen, kunne det måske være årsagen.
Kikærter lugter ikke rigtig af noget synes jeg måske lidt henad kål men
svagt. Det er godt nok en måneds tid siden jeg sidst lavede hommus, men jeg
erindrer ikke at have bemærket nogen lugt.
MVH Rikke
--
Du kan finde ideer til aftensmaden,
aktiviteter med ungerne, sparetips,
læse om hjemmefødsler og meget
mere på:
www.rikkebachmann.webbyen.dk
| |
Jesper Jensen (28-08-2002)
| Kommentar Fra : Jesper Jensen |
Dato : 28-08-02 18:36 |
|
Tak for svarene om kikærter.
Iflg. posen kan de sagtens holde sig, så det må næsten være fordi de
har stået for længe i vandet.
Jeg prøver lidt kortere tid en anden dag.
Jesper.
| |
Lars Ladingkaer (28-08-2002)
| Kommentar Fra : Lars Ladingkaer |
Dato : 28-08-02 22:30 |
|
"Jesper Jensen" skrev:
> Jeg prøver lidt kortere tid en anden dag.
Husk også at hælde det gamle vand fra, og tilsætte frisk før kogning..
Mvh, Lars
| |
Mae (28-08-2002)
| Kommentar Fra : Mae |
Dato : 28-08-02 16:47 |
|
et par dage....not good.... 10-12 timer er det mest optimale og så koge dem
i 1 time, så bliver de rigtig gode...
havde de overskredet udløbsdatoen??
//Mae
"Jesper Jensen" <jesperhjensen@yahoo.dk> wrote in message
news:fgqpmukii2ighdl5gqp4k40caschgforcd@4ax.com...
> Inspireret af falafel diskussionen har jeg købt nogle kikærter hos
> grønthandleren, sat dem i blød i et par dage og er nu ved at koge dem.
>
> Men det lugter godt nok en anelse, er det normalt.
> Jeg ved ikke om det er en decideret grim lugt, men helt behagelig er
> den ikke.
>
> Jesper.
| |
Mikkel Winther (28-08-2002)
| Kommentar Fra : Mikkel Winther |
Dato : 28-08-02 23:22 |
|
> "Jesper Jensen" <jesperhjensen@yahoo.dk> wrote in message
> news:fgqpmukii2ighdl5gqp4k40caschgforcd@4ax.com...
> > Inspireret af falafel diskussionen har jeg købt nogle kikærter hos
> > grønthandleren, sat dem i blød i et par dage og er nu ved at koge dem.
> >
> > Men det lugter godt nok en anelse, er det normalt.
> > Jeg ved ikke om det er en decideret grim lugt, men helt behagelig er
> > den ikke.
> >
[TOP POSTING RETTET]
"Mae" <espressopigenREMOVE@hotmailREMOVE.com> wrote in message
news:Nf6b9.32417$ww6.2604247@news010.worldonline.dk...
> et par dage....not good.... 10-12 timer er det mest optimale og så koge
dem
> i 1 time, så bliver de rigtig gode...
> havde de overskredet udløbsdatoen??
>
I alle opskrifter med kikærter står der, at man skal koge dem i 1 time, men
jeg synes ikke det gør dem møre nok. Jeg ender altid med at koge dem minimum
1½ time.
m.
--
"You're speechless, I see! A fine quality in a wife!"
from "Aladdin", 1992
| |
Papercut (28-08-2002)
| Kommentar Fra : Papercut |
Dato : 28-08-02 17:43 |
|
"Jesper Jensen" <jesperhjensen@yahoo.dk> wrote in message
> Inspireret af falafel diskussionen har jeg købt nogle kikærter hos
> grønthandleren, sat dem i blød i et par dage og er nu ved at koge dem
> Men det lugter godt nok en anelse, er det normalt.
> Jeg ved ikke om det er en decideret grim lugt, men helt behagelig er
> den ikke.
Et par dage er for meget at sætte dem i blød, men selv kikærter der ikke har
ligget i blød mere end natten over lugter temmelig kraftigt når de bliver
kogt, det er i hvert tilfælde vores mening her hjemme. Hvad de lugter af er
lidt svært at definere, man kan kun glæde sig over at de smager væsentlig
bedre.
| |
Ukendt (29-08-2002)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 29-08-02 08:11 |
|
Kikærter kan fint stå i blød i en dags tid, og derefter spire videre i
fugtigt miljø, ved at de skylles med friskt vand en gang om dagen eller
mere. Kikærterne og deres spirer smager fortræffeligt rå.
H.
| |
Jens Bovbjerg (29-08-2002)
| Kommentar Fra : Jens Bovbjerg |
Dato : 29-08-02 15:04 |
|
Et godt råd som jeg måske har set i denne gruppe:
Hvis man kommer en teskefuld bagepulver i vandet efter kogning, er det meget
lettere at få skindet af de kogte kikærter.
Hvorfor ved jeg ikke.
Med venlig hilsen
Jens Bovbjerg
"Jesper Jensen" <jesperhjensen@yahoo.dk> wrote in message
news:fgqpmukii2ighdl5gqp4k40caschgforcd@4ax.com...
> Inspireret af falafel diskussionen har jeg købt nogle kikærter hos
> grønthandleren, sat dem i blød i et par dage og er nu ved at koge dem.
>
> Men det lugter godt nok en anelse, er det normalt.
> Jeg ved ikke om det er en decideret grim lugt, men helt behagelig er
> den ikke.
>
> Jesper.
| |
Peter Westh (29-08-2002)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 29-08-02 15:14 |
|
"Jesper Jensen" <jesperhjensen@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:fgqpmukii2ighdl5gqp4k40caschgforcd@4ax.com...
> Inspireret af falafel diskussionen har jeg købt nogle kikærter hos
> grønthandleren, sat dem i blød i et par dage og er nu ved at koge dem.
>
> Men det lugter godt nok en anelse, er det normalt.
> Jeg ved ikke om det er en decideret grim lugt, men helt behagelig er
> den ikke.
Som andre har sagt, et par dage er alt for lang tid.
Et tip i sommervarmen: Når det er varmt i vejret er det en god ide at stille
kikærterne til udblødning i køleskabet, så undgåtr man den gæring, du har
oplevet.
Jeg koger for det meste kikærter 2 1/2 - 3 1/2 timer. Jo længere jo bedre.
MVH
Peter
| |
|
|